-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras sähköhammasharja 2024 - suuri arvostelu- ja vertailuopas

Artikkeli päivitetty 15.4.2024

Sähköhammasharjat ovat yhä suositumpia ja hyvästä syystä. Ne tarjoavat monia etuja verrattuna perinteisiin hammasharjoihin, ja monien asiantuntijoiden mukaan niiden käyttö voi parantaa suuhygieniaa merkittävästi. Tässä artikkelissa vertailemme kolme eri hintaluokan hammasharjaa, jotta sinä voisit tehdä parhaan valinnan itsellesi tai lahjaksi. 

Sähköhammasharja ja kotelo sinisellä taustalla

Mutta miten valita hyvä hammasharja?

Ennen varsinaista arvostelua, käsitellään hiukan sähköhammasharjan etuja ja perehdytään siihen, mikä tekee harjasta hyvän. Yksi sähköhammasharjojen suurimmista eduista on niiden tarjoama tehokkaampi puhdistus. Sähköhammasharjat käyttävät värähteleviä tai pyöriviä harjaspäitä, jotka poistavat plakkia ja bakteereja tehokkaammin kuin perinteiset harjat. Hyvä sähköhammasharja on ergonominen, sitä on helppo käyttää ja se opastaa käyttäjäänsä esimerkiksi painetunnistimella ja ajastimella, jotta harjaa ei painettaisi liikaa ja harjaus kestäisi toivotun 2-3 minuuttia. Tämän lisäksi harjapäitä olisi hyvä saada lisävarusteena helposti, jotta ei vahingossa ostaisi kertakäyttöistä sähköhammasharjaa. 

Tiivistelmä testin parhaista hammasharjoista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista hammasharjoista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Paras sähköhammasharja – Oral-B iO6 Sensitive  – Klikkaa tästä tuotteeseen

Parhaan hinta-/laatusuhteen sähköhammasharja – Oral-B 3 3000 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras sähköhammasharja lapselle – Oral-B Pro 3 Junior Star Wars – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras sähköhammasharja - Oral-B iO6 Sensitive

Oral-B iO 6 -sähköhammasharja tarjoaa erilaisen harjauskokemuksen sen pyöreän harjaspään ansiosta. Mikrovärähtelytekniikan tarkoituksena on parantaa puhdistustehoa, ja se tuntuu hellävaraiselta suussa. Tekoälyavusteinen harjaustunnistin pyrkii tunnistamaan harjaustyylit ja tarjoaa ohjeita parempaan harjaukseen. 

Oral-B iQ-6 huippuluokan sähköhammasharja ja sen pakkaus

Oral-B iO 6:ssa on viisi harjaustilaa, jotka on suunniteltu kattamaan erilaiset suunhoitotarpeet: päivittäinen puhdistus, hellävarainen, ikenien hoito, intensiivinen puhdistus ja valkaisu. Käytännössä näistä tulee käytettyä pääasiassa normaalimoodia ja mahdollisesti intensiivistä tehoa. 

Interaktiivinen näyttö antaa palautetta harjauksesta, muistuttaa vaihtoharjan vaihdosta ja tarjoaa harjaustuloksesta visuaalista palautetta. Harjan akunkesto on hyvä, päivittäisessä käytössä n. 10-12 vuorokautta. Kokonaisuutena iQ6 Sensitive on erittäin järkevä valinta ja testimme paras, mikäli hinta ei ole esteenä. 

Mistä pidimme?

+Käytettävyydestä

+Akunkestosta

+Harjaustehosta

Mistä emme pitäneet?

-Hieman äänekkäästä harjasta (64db)

Kokonaisarvosana
4.5/5


Parhaan hinta / laatusuhteen sähköhammasharja

 

Oral-B Pro 3 -sähköhammasharja tarjoaa käyttäjilleen syväpuhdistavaa toimintaa kohtuulliseen hintaan. Harjassa on tärähtävä 30sekunnin muistutus, josta huomaa, että nyt olisi aika siirtyä suun sisällä alueesta toiseen. Oral-B Pro 3 tarjoaa kolme erilaista harjaustilaa: päivittäisen puhdistuksen, valkaisun ja hellävaraisen harjauksen, mikä mahdollistaa räätälöidyn harjauskokemuksen eri käyttäjien tarpeisiin. 

Oral-B 3 3000

Tämän mallin hinta-laatusuhde on erinomainen, tarjoten kattavat ominaisuudet kohtuulliseen hintaan. Tämä tekee siitä houkuttelevan valinnan niille, jotka haluavat parantaa suunsa terveyttä ilman merkittävää taloudellista sitoumusta. 

Mistä pidimme?

+Edullisuudesta

+Ulkonäöstä

Mistä emme pitäneet?

-Keveydestä

Kokonaisarvosana
4/5

 

Paras sähköhammasharja lapselle – Oral-B 3 Junior Star Wars

Hampaiden harjaamisen ei tarvitse olla tylsää! Yli 6-vuotiaille lapsille suunnattu tähtiensota-aiheinen sähköhammasharja omaa täysin samat ominaisuudet kuin aikuistenkin versiot, mutta hieman kevyemmässä ja pienemmässä koossa, jotta perheen pienimmilläkin on mahdollisuus hoitaa suuterveyttään. Sähköhammasharjassa on kaksi harjausasetusta – päivittäinen puhdistus ja hellävarainen puhdistus – antavat mahdollisuuden valita lapsen suun tarpeisiin sopivimman vaihtoehdon.
 
 
Oral B Pro Junior
 
Käyttämällä Oral-B:n Disney Magic Timer -sovellusta yhdessä hammasharjan kanssa, harjauskokemus muuttuu lapsille entistä viihdyttävämmäksi. Valmistajan mukaan sovelluksen on havaittu kannustavan 90 % lapsista harjaamaan hampaitaan pidempään. Tämä interaktiivinen sovellus tukee lapsia omatoimisessa hampaiden harjauksessa ja edistää terveiden harjaustapojen omaksumista, jotka voivat jatkua läpi elämän. Joka tapauksessa tähtiensota-aiheinen sähköhammasharja on huikea valinta lapselle. 
 

Mistä pidimme?

+Kiinnostavuudesta

+Käytettävyydestä

Mistä emme pitäneet?

-Kaikki eivät tykkää tähtien sodasta (miten ihmessä?)

Kokonaisarvosana
4.5/5

Löydä itsellesi paras sähköhammasharja itse

Mikäli et löytänyt arvostelusta itsellesi sopivaa sähköhammasharjaa, voit etsiä sitä myös itse ohjeidemme avulla. Hyvän sähköhammasharjan valintaan vaikuttavat useat ominaisuudet, jotka parantavat suun terveyttä ja tekevät harjauksesta miellyttävämpää ja tehokkaampaa. Tässä ovat keskeiset ominaisuudet, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessa hyvää sähköhammasharjaa:

Harjausteho ja -teknologia: Etsi harja, joka tarjoaa tehokkaan puhdistuksen poistamalla plakkia ja bakteereja tehokkaasti. Eri harjat käyttävät erilaisia tekniikoita, kuten värähtelyä, pyörivää liikettä tai näiden yhdistelmää.

Painetunnistin: Tämä on tärkeä ominaisuus, joka varoittaa, jos harjaat liian kovaa. Liian voimakas harjaus voi vahingoittaa ikeniä ja hammaskiillettä.

Ajastin: Hyvässä sähköhammasharjassa tulisi olla ajastin, joka varmistaa, että harjaat suositellut kaksi minuuttia. Jotkut mallit ilmoittavat myös, milloin on aika siirtyä harjaamaan uutta suun osaa.

Erilaiset harjaustilat: Monilla sähköhammasharjoilla on erilaisia tiloja eri tarpeisiin, kuten herkille ikenille, valkaisuun tai syväpuhdistukseen.

Akun kesto ja latausmahdollisuudet: Valitse harja, jolla on pitkä akun kesto ja helppo latausjärjestelmä. Joissakin malleissa on matkalatauslaitteet, mikä on kätevää matkustaessa.

Vaihdettavat harjaspäät: Mahdollisuus vaihtaa harjaspäitä on hygieniasyistä tärkeää. Lisäksi erilaiset harjaspäät voivat tarjota erilaisia puhdistusominaisuuksia.

Käyttömukavuus: Harjan pitäisi olla mukava pitää kädessä, ja sen paino ja muotoilu vaikuttavat käyttömukavuuteen.

Vesitiiviys: Hyvän sähköhammasharjan tulee kestää vettä, jotta sitä voidaan käyttää suihkussa ja helposti puhdistaa vesihanan alla.

Hinta-laatusuhde: Vertaa eri malleja ja niiden ominaisuuksia suhteessa hintaan. Kallein malli ei aina ole paras, mutta halvin malli ei välttämättä tarjoa parasta puhdistustehoa.

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli kodinkoneaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista leivänpaahtimista, airfryereistä, robotti-imureista tai parhaista kahvinkeittimistä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.