-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras leivänpaahdin - vertailussa 4 eri paahdinta

Artikkeli päivitetty 4.4.2024

Leivänpaahdin on yksi niistä keittiölaitteista, joka voi muuttaa koko aamusi kulun. Mutta mikä on paras leivänpaahdin? Siinä kysymyksessä on monia tekijöitä huomioitavana. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon leivänpaahdinta valittaessa ja mitä erilaisia vaihtoehtoja markkinoilla on tarjolla.

Leivänpaahdin kahdella leivällä

Mutta miten valita hyvä leivänpaahdin?

Artikkelissamme on valmiiksi poimittuja ehdotuksia sinulle, mutta jos haluat lähteä tekemään itse tutkimusta, kannattaa alla olevat asiat ottaa huomioon.

  1. Kapasiteetti: Leivänpaahtimien kapasiteetti vaihtelee yhdestä neljään leipään tai jopa useammalle. Jos perheessäsi on useita ihmisiä tai pidät usein aamiaisvieraita, voi olla järkevää investoida malliin, joka pystyy paahtamaan neljä leipää kerrallaan. Tämä nopeuttaa aamurutiineja huomattavasti.

  2. Muotoilu ja tyyli: Retro ja vintage leivänpaahtimet ovat tällä hetkellä suuressa suosiossa. Nämä mallit tuovat mukanaan nostalgista tunnelmaa ja ovat usein kauniita katsoa. Toisaalta jotkut saattavat haluta kapean leivänpaahdinin, joka vie vähemmän tilaa pöydällä tai kaapissa.

     

  3. Toiminnallisuus: Hyvä leivänpaahdin ei ole pelkästään ulkonäkö. Tärkeää on myös, kuinka tasaisesti se paahtaa leivät, miten helppoa sitä on käyttää ja kuinka monta paahtoastetta laitteessa on. Jotkut edistykselliset mallit voivat jopa paahdaa eri paksuisia leipiä eri tavalla.

  4. Lisäominaisuudet: Nykypäivän leivänpaahtimissa voi olla monia lisäominaisuuksia, kuten sulatus- ja uudelleenlämmitystoiminnot, erityiset paikat sämpylöille tai jopa digitaaliset näytöt.

  5. Hinta ja laatu: Kuten useimmissa kodinkoneissa, leivänpaahtimienkin kohdalla hinta ja laatu kulkevat usein käsi kädessä. Halvemmat mallit saattavat tehdä työnsä, mutta niiden kestävyys ja tarkkuus voivat olla heikompia kuin kalliimmissa malleissa.

Tiivistelmä testin parhaista leivänpaahtimista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista leivänpaahtimista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Paras retro leivänpaahdin – Smeg 50’s – Klikkaa tästä kahdelle viipaleelle tai tästä neljälle

Paras halpa Vintage leivänpaahdin – Ariefe Vinta 155 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras moderni leivänpaahdin – Kitchen Aid Artisan – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras perustason leivänpaahdin perheelle – Wilfa Brunch  – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras retro leivänpaahdin - Smeg 50's Style


Tällä hetkellä leipien paahtamisen lisäksi kaikkien sydämet sulattava leivänpaahdin on Smeg 50’s retroleivänpaahdin. Vintagea henkivä leivänpaahdin on saatavilla monissa eri väreissä ja kaksi- tai neljä leipää kerrallaan paahtavina malleina. Itse laite on laadukkaan oloinen ja paistotulos todella tasainen. SMEG ei ole siis pelkästään tehnyt hyvännäköistä, vaan myös oikeasti hyvän leivänpaahtimen. Vaikka leivänpaahtimella on hintaa, se ei kuitenkaan ole laadukkaiden paahtimien kalleimpia. 

Smeg 50's 2:lle viipaleelle

SMEGin leivänpaahtimesta löytyy lisäksi suhteellisen hyvät toiminnot kuten kuusi eri paahtoastetta, irroitettava murualusta, sulatustoiminto sekä mielenkiintionen Bagel-toiminto, jolla paahdetaan sisäpinta, mutta vain lämmitetään ulkopinta (tämä toimii myös burgereiden teossa!) 
 

Kokonaisarvosana
5/5

Mistä pidimme?

+Värivaihtoehdoista

+Laadusta

+Tyylistä

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

-Retro ei sovi kaikille

Käyttäjien kokemuksia leivänpaahtimesta:” Tyylikäs leivänpaahdin. Hyvä, kun siinä on erityisen pitkät lokerot, joihin mahtuu 2 tavallista viipaletta tai yksi pitkä viipale. Paahtaa leipäviipaleet tasaisesti ja kauniisti. Tuntuu, että leivänpaahdin on laadukas.”

 

Paras halpa leivänpaahdin - Ariefe Vintage 155

Ariete Vintage 155 -leivänpaahdin ihastuttaa ulkonäöllään, sillä se on suunniteltu vintage-hengessä ja viimeistelty kauniilla pastellisävyllä. Laite pystyy paahtamaan kaksi siivua leipää samanaikaisesti, ja se tarjoaa kuusi eri ruskistusastetta sekä sulatus-, uudelleenlämmitys- ja keskeytystoiminnot. Paahtimen murualusta on helposti irrotettavissa, ja sen ulkopinta pysyy viileänä käytön aikana. Tämä leivänpaahdin ei ainoastaan tarjoa herkullisia paahtoleipiä, vaan myös luo lämpimän ja viihtyisän ilmapiirin keittiöösi. Hintaluokkaansa nähden se tuntuu laadukkaalta valinnalta. 

Ariefe 155 Vintage leivänpaahdin

 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Muotoilusta

Mistä emme pitäneet?

-Hieman muovisesta olemuksesta

Kokonaisarvosana
5/5

Paras moderni leivänpaahdin – Kitchen Aid Artisan

Mikäli ei halua keittiöönsä ihan Smegin tai Ariefen kaltaisia retrolaitteita, mutta rakastaa laatua ja muotoilua, voi valintasi olla Kitchen Aid Artisan – leivänpaahtimien Mersu. KitchenAidin leivänpaahdin tarjoaa erinomaiset paahtotulokset joka kerta, kiitos sen tilavan ja pitkän lokeron, joka mahduttaa sisäänsä eri kokoisia ja muotoisia leipiä. Laite on varustettu älykkäällä automaattisella sensorilla, mikä varmistaa tasaisen paahtotuloksen kaikille leipäviipaleille. Käytettävissäsi on seitsemän eri ruskistusastetta, ja Artisan-mallin leivänpaahdin nousee ja laskee leivän automaattisesti paahtoprosessin aikana, mikä tekee siitä käytössä erityisen kätevän.

Kitchen Aid ArtisanLaite sisältää myös käteviä lisätoimintoja, kuten voileipätelineen ja sulatustoiminnon, joka sulattaa leivän ennen sen paahtamista. Erityismaininnan ansaitsee bagel-toiminto, joka on suunniteltu bageleiden ja sämpylöiden paahtamiseen täydellisesti. KitchenAidin leivänpaahdin onkin ehdottomasti valintasi, kun etsit laadukasta ja monipuolista paahtimista arkeesi. Ja ennen kaikkea – se on kaunis kuin karkki kotikoneeksi. Ainoa miinuspuoli on sen järisyttävä yli 350€ hinta. 

Mistä pidimme?

+Painon tuomasta laaduntunteesta

+Ohjelmista ja säädöistä

+Muotoilusta

+Nopeudesta

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
5/5

 

Paras perheen leivänpaahdin – Wilfa Brunch TOL-1400S

Kun tarvitaan perussiistiä, kestävää ja neljä leipää paahtavaa leivänpaahdinta, johon ei halua laittaa liikaa rahaa kiinni, kannattaa katse suunnata Wilfa Brunchin suuntaan. Wilfa Brunch on leivänpaahdin, joka yhdistää tyylikkyyden ja toiminnallisuuden. Voit paahtaa sen avulla neljä viipaletta leipää kerralla, ja sen leveät paahtoaukot mahdollistavat erilaisten leipien paahtamisen.
 
Wilfa Brunch
 
 
 
 
Wilfa Brunch tarjoaa viisi erilaista paahtoastetta sekä kätevät uudelleenlämmitys- ja sulatustoiminnot. Puhdistusta helpottamaan siinä on irrotettava murualusta pohjassa.
 

Mistä pidimme?

+Perustyylistä

+Neljän paahdon mahdollisuudesta

+Hinnasta

Mistä emme pitäneet?

-Tylsyydestä

Kokonaisarvosana
4/5

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti! Oletko ehtinyt lukea arvostelua jo parhaista Airfryereistä tai parhaista kahvinkeittimistä? Löydät ne molemmat edellisiä linkkejä painamalla!

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.