-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras Airfryer 2023 - vertailussa parhaat mallit

Artikkeli on päivitetty 4.1.2.2023

Vuoden 2022 kiinnostavin kodinkone ol ehdottomasti ollut Airfryer, joka tunnetaan myös nimillä ilmafriteerauskeitin, kiertoilmakypsennin sekä leikkisästi myös pöhötin. Airfryerin suuren suosion ymmärtää kun sitä pääsee käyttämään – se tekee valmistaa ruoan nopeasti ja helposti, sekä tekee siitä rapeaa ilman rasvaa. Ranskalaiset, lohkoperunat, wingsit ja lohi ovat vain muutamia esimerkkejä ruokalajeista, mitkä nousevat uudelle tasolle Airfyerin avulla. Nyt kun vuosi on vaihtunut, on tullut aika katsoa mitkä mallit pärjäävät tänä vuonna.

Lohta joka on valmistettu airfryer friteerauskeittimellä

Markkinoille on tullut jo lukuisia eri malleja ilmafriteerauskeittimistä, joten parhaan valinta voi olla hieman haastavaa. Ei kuitenkaan hätää, tässä kohtaa me tulemme hätään ja haluamme jakaa sekä omia, että muiden arvosteluiden kokemuksia, jotta voit olla varma, että saat hyvän airfryerin itsellesi.

Tiivistelmä arvostelun parhaista Airfryereista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista airfryereista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti, niin alapuolelta löydät parhaat tiivistetysti.

Testin paras AirFryer – Cosori Dual Blaze – Klikkaa tästä tuotteeseen

Parhaassa tarjouksessa oleva Airfryer / paras hintalaatu- Lykke Airfryer Classic L – Klikkaa tästä tarjoukseen

Tunnetuin Airfryer – Philips Premium Airfryer XXL HD9867 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras halpa Airfryer – Princess Aerofryer Digital 4.5L – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Paras pieni Airfryer – Philips Daily Collection Airfryer HD9216 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras iso Airfryer – Princess 12L – Klikkaa tästä tuotteeseen

Testin paras AirFryer - Cosori Dual Blaze

Vuoden 2023 paras Airfryer on Cosori Dual Blaze sen suuren (2.5kg) tilavuuden ja kahden tehokkaan lämpövastuksen ansiosta. Cosori Dual Blaze on todella kookas, mutta koostaan huolimatta silti erittäin tyylikäs laite. Dual Blaze lämmitin tekee siitä huomattavasti markkinajohtaja Philipsin airfryereitä nopeamman. Tämän lisäksi laitteen käyttö on pääsääntöisesti meillyttävää ja puhdistus äärimäisen helppoa. 

Cosori Dual Blaze

Cosori Dual Blaze airfryerissä on 6,,4 litran / 2,5kg:n kapasiteetti valmistettavalle ruualle. Tämä on yksi markkinoiden suurimmista, mutta todellisen eron tekee kahden lämpövastuksen teknologia. Airfryeriä ei tarvitse juurikaan esilämmittää, vaan se on lähes suoraan valmis töihin. Täydellinen Dual Blazekaan ei luonnollisesti ole, vaikka hyvin lähelle päästäänkin. Ruoan kaataminen korista lautaselle voi olla haastavaa, sillä laite ei sisällä erillistä pienempää koria, vaan yhden ison tilan, jossa on irroitettava pesulevy. Tähän tottuu kuitenkin nopeasti ja mielestämme muut ominaisuudet ovat niin hyvällä tasolla, että Cosori Dual Blazesta on tullut paras AirFryer mitä rahalla voi hankkia. Hinta on n. 300€.

Mistä pidimme?

+Tehosta

+Koosta

+Esivalituista ohjelmista

+Tyylikkyydestä

+Puhdistettavuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Irtonaisen korin puute

Parhaassa tarjouksessa oleva Airfryer - Lykke Airfryer Classic L

Tällä hetkellä markkinoilta löytyy aidosti hyvä ja halpa airfryer, jossa tilavuus riittää hyvin kahdelle hengelle. Edullinen ei yleensä tarkoita laadukasta, mutta Lykke Classic Airfryer tuntuu hoitavan hommansa erittäinkin asiallisesti. Laitteen ollessa tarjouksessa, saa siitä erittäin hyvän ensimmäisen airfryerin tai toivotun lahjan. 

Lykke AirFryer Classic L halpa airfryer

 

Lykke Airfryer Classic L:ssä on 3.2litrainen säiliö ja lämpöä saa säädeltyä poikkeuksellisen laajalla alueella 80-200 asteen välillä. Ajastintoiminto ruoan valmistumista helpottaa ajastinkello ja laitteessa on myös automaattinen sammutustoiminto, joten sitä on turvallista käyttää.

 

Mistä pidimme?

+Lämpötilasäädöistä

+Puhdistettavuudesta

+Käytettävyydestä

Mistä emme pitäneet?

-Muovisuudesta napeissa

-Äänestä

Käyttäjän kokemuksia Lykke AirFryer Classic L:stä: Kokemus vielä tuorehko, mutta Lykke on jo osoittautunut hyvin käyttökelpoiseksi lhelppokäyttöiseksi laitteeksi. Tähän asti kokemukset olleet hyvät. Ääni hiljainen hurina, mikä yllätti positiivisesti. Vaatiii toki vielä lisäkäyttöä ja hienosäätöä ajastimen ja termostaatin kanssa joidenkin ruokalajien kanssa, jotta optimitulos saavutetaan. Mutta jokaisella käyttökerralla on opittu.”

Tunnetuin airfryer - Philips Premium Airfryer XXL HD9867

Philips on pioneeri kiertoilmakypsentimissä ja monelle tulee heti mieleen ainoastaan Philipsin laitteet kun mainitaan sana Airfryer. Tälle on myös syynsä, sillä Philips valmistaa todella helppokäyttöisiä ja laadukkaita laitteita, joista löytyy positiivisia kokemuksia monilta eri käyttäjiltä.  

Philips airfryer premium xxl

Philips Premium Airfryer XXL HD9867 oli vuoden 2022 Airfryerien kuningas, ennen Cosorin uuden mallin saapumista. Suuri 1,4kg:n (7,3 litraa) tilavuus, helppo käytettävyys ja puhdistettavuus yhdistettynä älykkääseen ruoan tunnistukseen tekevät laitteesta ylivoimaisen ykkösen. Käytännössä ruoka koriin ja kaksi napinpainallusta riittää parhaimmillaan tekemään todella maittavaa ruokaa, jopa 1.5 kertaa uunia nopeammin. Tilavuus riittää hyvin neljä- tai viisihenkiselle perheelle. Mikäli hinta (n. 330-350€) ei ole este, kannattaa ehdottomasti valita tämä kyseinen malli.

Mistä pidimme?

+Nopeudesta

+Puhdistettavuudesta

+Käytettävyydestä

+Koosta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

-Muovisuudesta napeissa

-Äänestä

Kokonaisarvosana
4.5/5

 

Paras halpa Airfryer – Princess Aerofryer Digital 5.5L 

Princess Aerofryer XXL,  on listan ensimmäinen Airfryer, jota Philips ei ole valmistanut. Princessin Aerofryer on tilavuudeltaan hieman pienempi (5.5L /  kuin edeltävät mallit, mutta hinnaltaan alle puolet. Princessin kiertoilmakypsentimessä löytyy rulla sekä lukuisia nappeja, jonka avulla hallitaan kahdeksaa valmista ohjelmaa ja säädetään valmistumisaikaa sekä lämpötilaa.
 
Princess 182037
 
Käyttö ei ole ihan niin mukavaa kuin Philipsin laitteilla, mutta lopputulos, eli ruoka, on erinomaista. Mikäli haluaa testata, onko Airfryer kypsennys itselleen sopiva tapa tehdä ruokaa, on Princess Aerofryer varmasti pätevä laite tähän tarkoitukseen. Princess on myös hieman hitaampi kuin Philipsin vastaavat laitteet, johtuen pienemmästä tehosta (1500w Princess vs 2250w Philips)
 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Ruoan laadusta

Mistä emme pitäneet?

-Hitaudesta

-Käyttömukavuudesta<

Kokonaisarvosana
3.5/5

 

Paras pieni Airfryer – Philips Daily Collection Airfryer HD9216 

Mikäli tila on äärimäisen rajattu ja asuu sinkkutaloudessa, voi olla tarve hankkia pienikokoinen Airfryer.  Philips Daily collectionin tilavuus on vain 0.8l, mutta sillä voi tehdä lähes 500g bataattiranskalaisia kerrallaan. Laite on todella simppeli käyttää, siitä löytyy kaksi rullaa, toinen lämpötilalle ja toinen ajalle. Pienikokoinen Philips daily on alle 38cm korkea, ja alle 32cm leveä, joten se todellakin on kompaktin kokoinen.

Philips Daily Collections HD9216

Mistä pidimme?

+PIenestä koosta

+Hinnasta

+Yksinkertaisuudesta

Mistä emme pitäneet?

-PIenestä koosta

-Ohjelmien puutteesta

Kokonaisarvosana
3.5/5

Paras suuri Airfryer – Koko perheen Princess 12L

Mikäli perheenjäseniä on siunaantunut tavallista enemmän tai kiertoilmakeitintä tulee käytettyä esimerkiksi siipien valmistukseen kaveriporukan otteluiltaa varten, kannattaa katse suunnata ulkomuodoltaan jo pientä uunia muistuttavaan Princess 12L:ään. Airfryer-uunissa valmistuu todella iso satsi herkkuja yhdellä kertaa ja mahtuupa sinne kokonainen broilerikin tarvittaessa. Nimensä mukaisesti tämä suurikokoinen pöhötin vetää 12litraa ruokaa kerralla. 

Alphina Airfryer 12L

Se on siis monipuolisempi laite, jolla onnistuu perinteisten pakasteranskalaisten lisäksi hieman monimutkaisemmatkin ateriat. Käyttö on hieman monimutkaisempaa kuin Philipsin laitteiden, mutta hyvän käyttöohjeen ansiosta tarvitaan vain lisäksi keittokirja, jotta laitteesta saadaan mahdollisimman monipuoliset reseptit pihalle. 

Mistä pidimme?

+Isosta koosta

+Hinnasta

+Lisäosista ja lisävarusteista

+Monipuolisuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Hitaudesta (1700w) 

-Laitteen viemästä tilasta

Kokonaisarvosana
3.5/5

Airfryerin valinta ja vertailu itse

Mikäli haluat itse tutkia laajasta valikoimasta itsellesi sopivaa Airfryeriä ja löytää parhaan mahdollisen, kannattaa aloittaa asiakkaiden arvosteluista. Nykyiset verkkokaupat tarjoavat monipuolisen kuvan asiakkaiden sanallisten arvosteluiden muodossa, joista saa melko hyvän kokonaiskuvan laitteesta. Teimme tämän lisäksi listan ominaisuuksista joihin kannattaa kiinnittää huomiota Airfryeriä valittaessa.

5 kohtaa jotka kannattaa ottaa huomioon Airfryeriä valittaessa
1. Kapasiteetti: Ota huomioon kotitaloutesi koko ja valitse Airfryer, jonka kapasiteetti vastaa tarpeitasi. Jos sinulla on suuri perhe, suurempi kapasiteetti on tarpeen.
 
2. Hinta: Määrittele budjettisi ja etsi siihen sopiva ilmankeitin. Muista ottaa huomioon ilmakeittimen omistamisesta aiheutuvat pitkän aikavälin kustannukset, mukaan lukien lisävarusteiden kustannukset ja laitteen vaihtokustannukset, jos se hajoaa. Laitteen takuuaika kertoo usein jollakin tasolla laadusta. 
 
3. Tuotemerkin maine: Etsi airfryeriä hyvämaineisilta tuotemerkeiltä, joilla on kokemusta laadukkaiden tuotteiden valmistamisesta. Muiden asiakkaiden arvostelujen lukemisesta voi myös olla apua ilmakeittimen luotettavuuden määrittämisessä. Halvan kiinalaisen laitteen kanssa kyseessä on tuuripeli, jossa välillä voi saada hyvän laitteen ja välillä ongelmajätettä.
 
4. Helppokäyttöisyys: Valitse ilmankeitin, jota on helppo käyttää ja jossa on selkeät ohjeet. Harkitse digitaalisten näyttöjen ja esiohjelmoitujen asetusten kaltaisia ominaisuuksia, jotka helpottavat laitteen käyttöä. Kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että osat ovat konepestäviä.
 
5. Koko ja säilytys: Ota huomioon keittiösi koko ja käytettävissä olevan säilytystilan määrä, kun valitset laitetta. Jos sinulla on vähän tilaa, etsi kompakti malli, joka ei vie liikaa tilaa tiskipöydällä tai kaapeissa.

Miten airfryer toimii?

Airfryer, eli ilmakeitin, on pieni laite, joka käyttää kuumaa ilmaa jopa ilman öljyä ruoan kypsentämiseen. Se toimii kierrättämällä kuumaa ilmaa ruoan ympärillä suurella nopeudella, mikä auttaa kypsentämään ruokaa tasaisesti ja antaa sille rapean, paistetun rakenteen.

Airfryerin käyttäminen edellyttää, että lisäät ruoan paistokoriin, asetat lämpötilan ja kypsennysajan ja käynnistät laitteen. Tämän jälkeen laite lämmittää ilman haluttuun lämpötilaan ja kierrättää sitä ruoan ympärillä kypsennettäessä sitä, kunnes ruoka on valmista. Joissakin ilmakeittimissä on myös sisäänrakennettu ajastin ja automaattinen sammutus, jotka auttavat sinua valmistamaan ruokaa turvallisesti ja helposti. 

Yksi ilmakeittimen käytön eduista on se, että siinä käytetään vähemmän öljyä kuin perinteisissä paistomenetelmissä, mikä voi auttaa vähentämään ruoan rasvapitoisuutta. Se on myös nopeampi ja tehokkaampi tapa valmistaa monenlaisia ruokia, kuten kanaa, kalaa, ranskalaisia ja vihanneksia. Nettiarvosteluiden ylivoimainen suosikki on Airfryerissä tehty teriaki-lohi.

 

Kiitos kun luit arvostelumme tänne saakka!

 

Mikäli terveysaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista kävelymatoista tai parhaista SUP-laudoista.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.