-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras Airfryer 2024 - vertailussa parhaat mallit

Artikkeli on päivitetty 4.4.2024

 

Vuoden 2023 kiinnostavin kodinkone oli ehdottomasti ollut Airfryer, joka tunnetaan myös nimillä ilmafriteerauskeitin, kiertoilmakypsennin sekä leikkisästi myös pöhötin. Airfryerin suuren suosion ymmärtää kun sitä pääsee käyttämään – se tekee valmistaa ruoan nopeasti ja helposti, sekä tekee siitä rapeaa ilman rasvaa. Ranskalaiset, lohkoperunat, wingsit ja lohi ovat vain muutamia esimerkkejä ruokalajeista, mitkä nousevat uudelle tasolle Airfyerin avulla. Kesän grillikautta odotellessa on hyvä hetki tarkistella, mitkä Airfryerit ovat tällä hetkellä markkinoiden parhaita.

Lohta joka on valmistettu airfryer friteerauskeittimellä

Markkinoille on tullut jo lukuisia eri malleja ilmafriteerauskeittimistä, joten parhaan valinta voi olla hieman haastavaa. Ei kuitenkaan hätää, tässä kohtaa me tulemme hätään ja haluamme jakaa sekä omia, että muiden arvosteluiden kokemuksia, jotta voit olla varma, että saat hyvän airfryerin itsellesi.

Tiivistelmä arvostelun parhaista Airfryereista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista airfryereista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti, niin alapuolelta löydät parhaat tiivistetysti.

Testin paras AirFryer – Cosori Dual Blaze – Klikkaa tästä tuotteeseen

Parhaassa tarjouksessa oleva Airfryer / paras hintalaatu- Lykke Airfryer Classic L – Klikkaa tästä tarjoukseen

Tunnetuin Airfryer ja sen haastaja – Philips Premium Airfryer XXL HD9867  VS  Cosori Premium- Klikkaa tästä tuotteeseen

Parhaimman näköinen Airfryer – Cosori Pro  – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Paras pieni Airfryer – Lykke Classic Airfryer S – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras iso Airfryer – Princess 12L – Klikkaa tästä tuotteeseen

Testin paras AirFryer - Cosori Dual Blaze

Vuoden 2023 paras Airfryer on Cosori Dual Blaze sen suuren (2.5kg) tilavuuden ja kahden tehokkaan lämpövastuksen ansiosta. Cosori Dual Blaze on todella kookas, mutta koostaan huolimatta silti erittäin tyylikäs laite. Dual Blaze lämmitin tekee siitä huomattavasti markkinajohtaja Philipsin airfryereitä nopeamman. Tämän lisäksi laitteen käyttö on pääsääntöisesti meillyttävää ja puhdistus äärimäisen helppoa. 

Cosori Dual Blaze

Cosori Dual Blaze airfryerissä on 6,,4 litran / 2,5kg:n kapasiteetti valmistettavalle ruualle. Tämä on yksi markkinoiden suurimmista, mutta todellisen eron tekee kahden lämpövastuksen teknologia. Airfryeriä ei tarvitse juurikaan esilämmittää, vaan se on lähes suoraan valmis töihin. Täydellinen Dual Blazekaan ei luonnollisesti ole, vaikka hyvin lähelle päästäänkin. Ruoan kaataminen korista lautaselle voi olla haastavaa, sillä laite ei sisällä erillistä pienempää koria, vaan yhden ison tilan, jossa on irroitettava pesulevy. Tähän tottuu kuitenkin nopeasti ja mielestämme muut ominaisuudet ovat niin hyvällä tasolla, että Cosori Dual Blazesta on tullut paras AirFryer mitä rahalla voi hankkia. Hinta on n. 300€.

Mistä pidimme?

+Tehosta

+Koosta

+Esivalituista ohjelmista

+Tyylikkyydestä

+Puhdistettavuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Irtonaisen korin puute

Cosori Dual Blazen ostaneiden asiakkaiden Airfryer kokemuksia: ”Ostin Cosori Dual Blazen hieman yli viikko sitten ja olen käyttänyt sitä melkein joka päivä siitä lähtien. Piirakoita ja kakkuja on paistettu, pizzaa kuumennettu, paistettu kanaa, muhennos tehty jne.

Minulla on jo Phillips XXL, mutta pidän Cosori Dual Blazesta paljon paremmin pohjalämmön takia, koska voit siis käyttää itse pannua ilman ritilää, mikä antaa paljon enemmän vaihtoehtoja kuin tavallisessa ilmakeittimessä. Ja puhdistuksen kannalta Cosori Dual Blaze on myös selvästi parempi!” -Helle

Parhaassa tarjouksessa oleva Airfryer - Lykke Airfryer Classic L

Tällä hetkellä markkinoilta löytyy aidosti hyvä ja halpa airfryer, jossa tilavuus riittää hyvin kahdelle hengelle. Edullinen ei yleensä tarkoita laadukasta, mutta Lykke Classic Airfryer tuntuu hoitavan hommansa erittäinkin asiallisesti. Laitteen ollessa tarjouksessa, saa siitä erittäin hyvän ensimmäisen airfryerin tai toivotun lahjan. 

Lykke AirFryer Classic L halpa airfryer

 

Lykke Airfryer Classic L:ssä on 3.2litrainen säiliö ja lämpöä saa säädeltyä poikkeuksellisen laajalla alueella 80-200 asteen välillä. Ajastintoiminto ruoan valmistumista helpottaa ajastinkello ja laitteessa on myös automaattinen sammutustoiminto, joten sitä on turvallista käyttää.

 

Mistä pidimme?

+Lämpötilasäädöistä

+Puhdistettavuudesta

+Käytettävyydestä

Mistä emme pitäneet?

-Muovisuudesta napeissa

-Äänestä

Käyttäjän kokemuksia Lykke AirFryer Classic L:stä: Kokemus vielä tuorehko, mutta Lykke on jo osoittautunut hyvin käyttökelpoiseksi lhelppokäyttöiseksi laitteeksi. Tähän asti kokemukset olleet hyvät. Ääni hiljainen hurina, mikä yllätti positiivisesti. Vaatiii toki vielä lisäkäyttöä ja hienosäätöä ajastimen ja termostaatin kanssa joidenkin ruokalajien kanssa, jotta optimitulos saavutetaan. Mutta jokaisella käyttökerralla on opittu.”

Tunnetuin airfryer ja sen haastaja - Philips Premium Airfryer XXL HD9867 vs Cosori Premium

Philips on pioneeri kiertoilmakypsentimissä ja monelle tulee heti mieleen ainoastaan Philipsin laitteet kun mainitaan sana Airfryer. Tälle on myös syynsä, sillä Philips valmistaa todella helppokäyttöisiä ja laadukkaita laitteita, joista löytyy positiivisia kokemuksia monilta eri käyttäjiltä.  

Philips airfryer premium xxl

Philips Premium Airfryer XXL HD9867 oli vuoden 2022 Airfryerien kuningas, ennen Cosorin uuden mallin saapumista. Suuri 1,4kg:n (7,3 litraa) tilavuus, helppo käytettävyys ja puhdistettavuus yhdistettynä älykkääseen ruoan tunnistukseen tekevät laitteesta ylivoimaisen ykkösen. Käytännössä ruoka koriin ja kaksi napinpainallusta riittää parhaimmillaan tekemään todella maittavaa ruokaa, jopa 1.5 kertaa uunia nopeammin. Tilavuus riittää hyvin neljä- tai viisihenkiselle perheelle. 

Aikaisemmin pidimme Philipsiä parhaana airfryerinä, mutta nyt sen tilalle on tullut aito haastaja, joka on.. parempi. Tanskalainen Cosori Premium on käytännössä kehittyneemmillä ominaisuuksilla varustettu Airfryer, mutta tyylikkäämpi, edullisempi ja laadukkaamman oloinen. Tämän vuoksi, vaikka Philips onkin brändinä tunnetumpi, suosittelemme mieluummin hankkimaan Cosori Premiumin. 

Mistä pidimme Cosori Premiumissa?

+Nopeudesta

+Puhdistettavuudesta

+Käytettävyydestä

+Koosta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Mistä emme pitäneet?

-Ritilän alaosasta

Kokonaisarvosana
4.5/5

 

Parhaimman näköinen Airfryer – Cosori Pro 4,7L

Cosori on vallannut laadukkaiden Airfryereidensa avulla tehokkaasti markkinaa, ja tämän on kuluttajan kannalta hyvä asia. Cosori Pro on erittäin hyvännäköinen ja tasaisesti ruokaa valmistava Airfryer, joka sopii erinomaisesti 2-4 hengen talouksiin. 
 
Cosori Pro Airfryer
 
Cosori Prossa on seitsemän valmisohjelmaa mukana ja sen käyttö on yksinkertaista ja helppoa. Cosori Pron ulkonäkö on poikkeuksellisen tyylikäs ja se tuntuu laadukkaalta – sopii jokaiseen kotiin, missä Airfryerin haluaa olevan kokoajan esillä.
 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Ruoan laadusta

+Ulkonäöstä

Mistä emme pitäneet?

-Hieman liian pienestä tilasta viidelle

Kokonaisarvosana
4/5

 

Paras pieni ja halpa Airfryer – Lykke Classic S

Mikäli tila on äärimäisen rajattu ja asuu sinkkutaloudessa, voi olla tarve hankkia pienikokoinen Airfryer.  Lykke Classic S  tilavuus on vain yhden litran (1.0L), mutta sillä voi tehdä lähes 500g bataattiranskalaisia kerrallaan. Laite on todella simppeli käyttää, siitä löytyy kaksi rullaa, toinen lämpötilalle ja toinen ajalle. Pienikokoinen Lykke Classic S on alle 25cm korkea, ja alle 21cm leveä, joten se todellakin on kompaktin kokoinen.

Lykke Airfryer Classic S25

Mistä pidimme?

+PIenestä koosta

+Superedullisesta hinnasta

+Yksinkertaisuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Ohjelmien puutteesta

Kokonaisarvosana
4/5

Paras suuri Airfryer – Koko perheen Princess 12L

Mikäli perheenjäseniä on siunaantunut tavallista enemmän tai kiertoilmakeitintä tulee käytettyä esimerkiksi siipien valmistukseen kaveriporukan otteluiltaa varten, kannattaa katse suunnata ulkomuodoltaan jo pientä uunia muistuttavaan Princess 12L:ään. Airfryer-uunissa valmistuu todella iso satsi herkkuja yhdellä kertaa ja mahtuupa sinne kokonainen broilerikin tarvittaessa. Nimensä mukaisesti tämä suurikokoinen pöhötin vetää 12litraa ruokaa kerralla. 

Alphina Airfryer 12L

Se on siis monipuolisempi laite, jolla onnistuu perinteisten pakasteranskalaisten lisäksi hieman monimutkaisemmatkin ateriat. Käyttö on hieman monimutkaisempaa kuin Philipsin laitteiden, mutta hyvän käyttöohjeen ansiosta tarvitaan vain lisäksi keittokirja, jotta laitteesta saadaan mahdollisimman monipuoliset reseptit pihalle. 

Mistä pidimme?

+Isosta koosta

+Hinnasta

+Lisäosista ja lisävarusteista

+Monipuolisuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Hitaudesta (1700w) 

-Laitteen viemästä tilasta

Kokonaisarvosana
3.5/5

Airfryerin valinta ja vertailu itse

Mikäli haluat itse tutkia laajasta valikoimasta itsellesi sopivaa Airfryeriä ja löytää parhaan mahdollisen, kannattaa aloittaa asiakkaiden arvosteluista. Nykyiset verkkokaupat tarjoavat monipuolisen kuvan asiakkaiden sanallisten arvosteluiden muodossa, joista saa melko hyvän kokonaiskuvan laitteesta. Teimme tämän lisäksi listan ominaisuuksista joihin kannattaa kiinnittää huomiota Airfryeriä valittaessa.

5 kohtaa jotka kannattaa ottaa huomioon Airfryeriä valittaessa
1. Kapasiteetti: Ota huomioon kotitaloutesi koko ja valitse Airfryer, jonka kapasiteetti vastaa tarpeitasi. Jos sinulla on suuri perhe, suurempi kapasiteetti on tarpeen.
 
2. Hinta: Määrittele budjettisi ja etsi siihen sopiva ilmankeitin. Muista ottaa huomioon ilmakeittimen omistamisesta aiheutuvat pitkän aikavälin kustannukset, mukaan lukien lisävarusteiden kustannukset ja laitteen vaihtokustannukset, jos se hajoaa. Laitteen takuuaika kertoo usein jollakin tasolla laadusta. 
 
3. Tuotemerkin maine: Etsi airfryeriä hyvämaineisilta tuotemerkeiltä, joilla on kokemusta laadukkaiden tuotteiden valmistamisesta. Muiden asiakkaiden arvostelujen lukemisesta voi myös olla apua ilmakeittimen luotettavuuden määrittämisessä. Halvan kiinalaisen laitteen kanssa kyseessä on tuuripeli, jossa välillä voi saada hyvän laitteen ja välillä ongelmajätettä.
 
4. Helppokäyttöisyys: Valitse ilmankeitin, jota on helppo käyttää ja jossa on selkeät ohjeet. Harkitse digitaalisten näyttöjen ja esiohjelmoitujen asetusten kaltaisia ominaisuuksia, jotka helpottavat laitteen käyttöä. Kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että osat ovat konepestäviä.
 
5. Koko ja säilytys: Ota huomioon keittiösi koko ja käytettävissä olevan säilytystilan määrä, kun valitset laitetta. Jos sinulla on vähän tilaa, etsi kompakti malli, joka ei vie liikaa tilaa tiskipöydällä tai kaapeissa.

Miten airfryer toimii?

Airfryer, eli ilmakeitin, on pieni laite, joka käyttää kuumaa ilmaa jopa ilman öljyä ruoan kypsentämiseen. Se toimii kierrättämällä kuumaa ilmaa ruoan ympärillä suurella nopeudella, mikä auttaa kypsentämään ruokaa tasaisesti ja antaa sille rapean, paistetun rakenteen.

Airfryerin käyttäminen edellyttää, että lisäät ruoan paistokoriin, asetat lämpötilan ja kypsennysajan ja käynnistät laitteen. Tämän jälkeen laite lämmittää ilman haluttuun lämpötilaan ja kierrättää sitä ruoan ympärillä kypsennettäessä sitä, kunnes ruoka on valmista. Joissakin ilmakeittimissä on myös sisäänrakennettu ajastin ja automaattinen sammutus, jotka auttavat sinua valmistamaan ruokaa turvallisesti ja helposti. 

Yksi ilmakeittimen käytön eduista on se, että siinä käytetään vähemmän öljyä kuin perinteisissä paistomenetelmissä, mikä voi auttaa vähentämään ruoan rasvapitoisuutta. Se on myös nopeampi ja tehokkaampi tapa valmistaa monenlaisia ruokia, kuten kanaa, kalaa, ranskalaisia ja vihanneksia. Nettiarvosteluiden ylivoimainen suosikki on Airfryerissä tehty teriaki-lohi.

 

Kiitos kun luit arvostelumme tänne saakka!

 

Mikäli terveysaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista kävelymatoista tai parhaista SUP-laudoista.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

 

Nettiarvostelut