-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri

Paras kävelymatto kotiin tai toimistoon - arkiliikunnalla lisää iloa työskentelyyn!

kävelymatto kotiin tai toimistolle

Artikkelia on päivitetty 15.4.2024

 

Liiallinen istuminen aiheuttaa moninaisia terveysongelmia, kuten insuliiniresistenssin kasvamista ja rasva-aineenvaihdunnan häiriöitä. Tätä ongelmaa on alkuun taklattu sähköpöydillä, mutta vielä tehokkaampaa olisi käyttää kävelymattoa.

Siis mitä ihmeen kävelymattoa?

Kävelymatto on ihanteellinen laite toimistolle tai kotiin kun halutaan lisätä arkiliikunnan hyötyjä. Kävelymattojen mahdollistamassa erittäin hitaassa kävelyvauhdissa pystyy tekemään jopa töitä tai pitämään kokouksia, tauotuksista tai videoiden katselusta puhumattakaan. Kävelymatto on usein tästä syystä monipuolisempi kuin perinteinen juoksumatto ja tämän lisäksi se menee todella paljon pienempään tilaan.

Mutta mikä tekee hyvän kävelymaton ja mitä kannattaisi ottaa huomioon? Ei hätää, me selvitimme asiaa ja annamme nyt sinulle parhaat suositukset käyttäjien kokemusten perusteella!

Retkeilyauto vuokralle

Gymstick Walkingpad kävelymatto - mielestämme paras!

Gymstick Walkingpad on erittäin suosituksi noussut kävelymatto ja syyt on helppo nähdä. Pitkä (120cm) ja leveä (43cm) kävelyosuus tekevät matosta ihanteellisen valinnan. Matto on 31kg:n painoisena vielä liikuteltavissa, mutta tarpeeksi tukeva ja laadukkaan oloinen.

Maton nopeudensäätö alkaa 0,5km/h vauhdista, mikä tarkoittaa sitä, että sen kanssa pystyy työskentelemään jopa tarkkuutta vaativissa tehtävissä. Maton nopeutta ja toimintoja säädetään mukana tulevalla kaukosäätimellä tai halutessaan puhelimen kautta. Maksiminopeus kävelymatolle on 6km/h, joten reippaampikin kävely onnistuu, vaikka hölkkänopeudet puuttuvatkin. Lisäksi matto menee keskeltä kokoon, joten sen säilyttäminen työpöydän alla on erittäin helppoa ja kätevää.

gymstick kävelymatto

Suosittelemme Gymstick Walkingpadia kaikille, jotka tarvitsevat laadukkaan maton. Hintaluokaltaan matto on keskimääräistä mattoa hieman edullisempi ollen n. 600-700€ hintaluokassa.

 

 

Edulliset kävelymatot

Mikäli Gymstickin hinta tuntuu hieman kalliilta, ei hätää, markkinoilta löytyy nyt kolme erittäin hyvää vaihtoehtoa hieman edullisempaan hintaan. Halpa hinta ei aina korreloi huonoa laatua, ja tästä syystä valikoimme vertailuun kolme mattoa: Core 2200:n, moottorittoman Reactin ja React V2:n.

React V2 on kävelymatto, jolla vielä pärjää kohtuullisesti, ehdottomasti edullisin. Sen nopeusalue on 1-6km/h, joten kokoukset saa pidettyä ja perustöitä tehdessä sillä pärjää hyvin. Kotona tehtävät kävelylenkit matolla hoituvat hienosti. Maton maksimikäyttäjäpaino on 120kg, joka on 20kg painavampi kuin alla olevassa Titan Lifessa, vaikka matto lähes 9kg kevyempi. 

Toinen kävelymatoista on edullinen, mutta hintaistaan laadukkaampi Reactin mallinumeron ykkösversio. Tässä matossa ei ole lainkaan moottoria, vaan se rullaa oman kävelytahdin mukana. Matto on kompakti, pieni ja tämänkaltaisille matoille löytyy paljon ystäviä. Mikäli tarvitset hetkeksi pysähtyä ja jatkaa tämän jälkeen käveylä, Reactilla se onnistuu. Kampanjahinnalla tämän pystyy löytämään alle 300€ hintaan, joten myös kukkaron osalta ehdottomasti paras vaihtoehto.

Core 2200 on edullisista matoista (alle 600€) ehdottomasti edistyksellisin. Core Kävely-juoksumaton näyttö on täynnä hyödyllisiä toimintoja, jotka auttavat sinua seuraamaan treenisi edistymistä. Voit tarkkailla aikaa, matkaa, nopeutta ja kulutettuja kaloreita suoraan selkeältä LCD-näytöltä. Lisäksi laitteessa on bluetooth-yhteys, joka mahdollistaa yhteyden Fit-show-sovellukseen ja Kinomap-alustaan, jotta voit seurata treenejäsi reaaliajassa. Se on mattona muutenkin hieman hybridityylinen juoksumattojen kanssa, sillä sen miniminopeus on 1km/h ja maksiminopeus on 12km/h. 


Painamalla ylläolevia tuotekuvia löydät edullisimmat hinnat kyseisistä kävelymatoista.

Laadukas ja tyylikäs kävelymatto – WalkRo

Mikäli haluaa panostaa todella työpisteen kävelymattoon, voi harkintaan tulla aivan loistava Walkro kävelymatto + työpiste. Sen haasteena on lähinnä kallis, lähes 1400€, hankintahinta, mutta ominaisuudet ovat aivan huippuluokkaa. 

Kävelymatto on säädettävissä 0,1km/h tarkkuudella ja siinä on juoksumatoista tuttu kulmansäätö. Kahden asteen kulmaa ei kävellessä juuri itse huomaa, mutta jalkojen lihakset aktivoituvat aivan uudelle tasolle. WalkRo:n mukana tulee myös ohjelmisto puhelimeen, jolla voi seurata käveltyä kokonaismatkaa ja muuta mielenkiintoista dataa omasta liikkumisesta matolla. 

retkeilyauto vuokralle

Mikä tekee kävelymatosta hyvän?

Kävelymatto on perinteistä juoksumattoa ketterämpi laite, sillä se mahtuu pienenempään tilaan (jopa 80% pienempään kuin juoksumatto). Sen lisäksi sitä voi käyttää töitä tehdessä, mikä tekee siitä ylivoimaisen kuntoilulaitteen moniin muihin verrattuna. Mutta mikä tekee kävelymatosta hyvän?
 
Moottorin teho
 
Vaikka kävelymattoja ilman moottoria löytyykin, suosittelemme valitsemaan moottorillisen mallin. Markkinoilta löytyy kävelymattoja aina kahteen hevosvoimaan asti olevilla tehoilla. Yleensä mitä isompi moottori, sitä parempi matto on kyseessä.
 

Hiljainen käyttöääni

Lähes kaikki kävelymatot ovat suunniteltu hiljaisiksi. Tästä syystä niitä on kätevä käyttää edistämään terveyttä töitä tehdessä. Lisäksi urheilu kovaäänisellä matolla saattaa ärsyttää pitkässä juoksussa, tai siis kävelyssä. Lisäksi sitä voidaan käyttää öisin kun muut perheenjäsenet nukkuvat. 

 
Kestävyys
 
Kävelymatot ovat lähtökohtaisesti juoksumattoja kestävämpiä, sillä ne eivät kohtaa yhtä kovia iskuja. Artikkelissa esiintyvät kävelymatot tarjoavat sinulle laadukkaat materiaalit ja pitkäikäiset akustot. 
Siirreltävyys: 
 
Kävelymaton yksi parhaista puolista on niiden helppo siirreltävyys ja jopa kannettavuus. Sitä voi näppärästi siirtää siivouksen tieltä, tai ottaa tarvittaessa vaikka mukaan mökille.
 
Kävelypinta-ala

Kun haluat löytää sen parhaan tai edes hyvän kävelymaton, kannattaa huomiota kiinnittää kävelypinta-alaan. Kaikki tämän artikkelin kävelymatoista omaavat vähintäänkin hyvänkokoisen pinta-alan, mutta markkinoilla on paljon kävelymattoja, joilla kävely ei ole miellyttävää tai turvallista liian kapean tai lyhyen kävelytilan vuoksi. 

Toivottavasti hyödyit arvostelustamme kävelymattojen parissa! Pyrimme keräämään lisää kokemuksia kasaan ja löytämään uusia huippumalleja, joita esitellä lukijoillemme. Vielä muutama vinkki mitä kannattaa ottaa huomioon kävelymattoa valittaessa: 

Käyttäjän maksimipaino – useissa kävelymatoissa käyttäjän painoraja on 100kg tai 110kg, mutta myös tukevampia mattojakin löytyy.

Kaiteiden mahdollisuus – Lähes kaikkiin kävelymattoihin on saatavilla tukikaiteet, mikäli kokee ne tarpeellisiksi. Kaiteet haittaavat hieman työntekoa.

Tilantarve – Mikäli säilytystilaa ei löydy älyttömästi, kannattaa ehdottomasti valita kokoontaitettava kävelymatto. Useimpien työpöytien alta löytyy tarpeeksi tilaa kävelymatolle.

Kiitos kun luit tänne asti arvostelujamme! Mikäli muut aiheet kiinnostavat, pääset etusivulle tästä linkistä. 

Nettiarvostelut