-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri

Vuoden 2024 paras kahvinkeitin - suuri vertailu- ja valintaopas4

Artikkeli päivitetty 4.4.2024

Keräsimme kokoon kokemuksia, vertailuja ja teimme testejä, jotta voit valita parhaan kahvinkeittimen omien tarpeidesi mukaan. Arvosteluumme löytyi kuusi hyvää valintaa vuodelle 2024. 

paras kahvinkeitin vuodelta 2022 punainen moccamaster

Mikä tekee hyvän kahvinkeittimen? Oletko hankkimassa juuri uutta ja etsit parasta vai tarvitseko kenties pienen kahvinkeittimen mökille? 

Hyvän kahvinkeittimen etsintä voi olla turhauttavaa, jos ei tiedä mitä ominaisuuksia tulisi katsoa. Markkinoilta löytyy yli tuhat erilaista kahvinkeitintä, joissa on kaikissa lukuisia toimintoja. Mutta mikä niistä on paras? 

Mielestämme hyvässä kahvinkeittimessä yhdistyvät seuraavat asiat: 

Kahvin maku
Nopeus
Kestävyys
Vesisäiliön koko
Helppo puhdistettavuus

Näiden tärkeimpien ominaisuuksien lisäksi parhaaseen kahvinkeittimeen vaikuttaa design, helppokäyttöisyys, irrotettava vesisäiliö sekä luonnollisesti hinta. 

Nyt kun olemme käyneet läpi arvosteluperusteet niin mennään suoraan vertailuun ja aloitetaan parhaasta keittimestä. 

Paras kahvinkeitin - Moccamaster Automatic S

Moccamaster on tunnettu äärimäisen kestävistä ja tyylikkäistä kahvinkeittimistään, jotka keittävät kahvit nopeasti ja varmasti päivästä toiseen. Käytyämme läpi lukuisia eri mallivaihtoja, päädyimme siihen lopputulokseen, että paras Moccamaster malli on Automatic S. Se on nopea, hiljainen ja omaa 10-vuoden takuun. 

Tippalukon avulla kahvia voi napata välistä jo keittymisvaiheessa ja täyttä lämpöä ei tarvitse pitää levyllä kun kahvi on tippunut. Tämä hidastaa kahvin muuttumista kitkeräksi, jolloin täysi pannu voi olla hetken aikaa pidempään levyllä. Kaiken lisäksi sillä on arvostettu European Coffee Brewing Centren hyväksyntä. Moccamasterin kahvilusikkaa käyttäessä kannattaa muistaa, että yksi lusikallinen on tarkoitettu kahdelle kupilliselle valmistettavaa kahvia. 

moccamaster kpg952

Huom! Jos haluat säästää rahaa, niin kannatta avalita Antrasiitti. Se on jostain syystä edullisempi kuin tumman musta tai muut perusvärit. Löydät sen painamalla tästä.

Mistä pidimme?

+Nopeudesta

+Hiljaisuudesta

+Laadusta ja takuusta

Mistä emme pitäneet?

-Kahvi tulee hieman liian kuumana

-Lähiaikoina nousseesta hinnasta

4.5/5

 

Paras jauhava kahvinkeitin – Severin KA4813 kahvimyllyllä varustettu kahvinkeitin

Severinin KA4813-malli on kahvinkeitin, johon on yhdistetty kahvimylly, tarjoten sinulle mahdollisuuden nauttia tuoreen kahvin mausta joka päivä. Kahvi on yksinkertaisesti erinomaisen makuista, kun se keitetään juuri jauhetuista pavuista. Voit myös käyttää valmiiksi jauhettua kahvia, mikäli pavut ovat sattuneet loppumaan.

Tämän kahvinkeittimen teho on 1000 wattia ja se pystyy keittämään jopa 10 kuppia kahvia yhdellä kertaa. Lisäksi laitteessa on automaattinen virrankatkaisu turvallisuuden takaamiseksi. Kosketusnäyttö tekee laitteen käytöstä vaivatonta ja ajastintoiminnon avulla voit asettaa kaikki tarpeelliset asetukset etukäteen.

Severin KA4813 kahvinkeitin papumyllyllä

 

Kahvinkeittimen puhdistus on yhtä helppoa kuin perinteisenkin, mutta valitettavasti keitin ei ole yksinkertaisemmasta päästä, vaan käyttöohjetta saattaa aluksi joutua vilkaisemaan. Ohjeet ovat onneksi hyvin selkeät ja tuore kahvi palkitsee vaivan. 

Nettiarvostelut suosittelee erittäin paljon!

Mistä pidimme?

+Tuoreudesta

+Laadusta

+Hinnasta

Mistä emme pitäneet?

-Äänitasosta jauhaessa

Paras pieni kahvinkeitin – OBH Nordica Coffee Brio

OBH Nordica Coffee Brio on pieneen tilaan mahtuva kahvinkeitin. Se yhdistää tyylikkyyden ja kompaktin koon. Se on suunniteltu klassisen mustaksi ja se on viimeistelty ruostumattomalla teräksellä. Vaikka sen design on huomiota herättävä, vie se silti erittäin vähän tilaa keittiössä, erityisesti korkeussuunnassa, sillä sen korkeus on vain 26 senttimetriä. Tämä pienikokoinen kahvinkeitin mahdollistaa kuuden kupin valmistamisen kerralla, ja se pitää kahvin lämpimänä pitkään.

 

OBH Nordica Coffee Prio pieni kahvinkeitin

Lisäominaisuuksiin kuuluu automaattinen virrankatkaisu 40 minuutin käytön jälkeen sekä tippalukko, joka estää kahvin roiskumisen ja tippumisen, kun kahvikannua siirretään. Kahvinkeittimen mitat ovat kompaktit: leveys 15 cm, korkeus 26 cm ja syvyys 18 cm, ja sen tilavuus on 0,75 litraa eli noin 6 kupillista.

 

Mistä pidimme?

+Pienikokoinen kahvinkeitin

+Hinta

+Kahvin lämpötila on sopiva

Mistä emme pitäneet?

-Tylsyydestä

4/5

 

Testivoittaja – Wilfa Svart Precision WSP-2A

Wilfa Svart Precision on Nettiarvosteluiden mielestä ylivoimaisesti paras kahvinkeitin, jos kriteereinä on design, käyttömukavuus ja kahvin maku. Keitin on tyylikäs, tekee parhaimman makuista kahvia, siinä on irroitettava vesisäiliö, joka nostaa käyttömukavuuden uudelle tasolle, ja se näyttää todella upealta. Lisäksi se on suunniteltu yhdessä ammattibaristan kanssa ja se voittaa suurimman osan testeistä.
 
wilfa svart precision wsp-2a kahvinkeitin
 
Miksi se ei sitten ole tämän arvostelun ja vertailun paras kahvinkeitin? 
 
Tähän yksinkertainen vastaus on kestävyys. Nettiarvostelun käytössä on ollut nyt yksi kappale kyseistä mallia ja se on käynyt huollettavana kahden vuoden aikana jo kaksi kertaa ja myös muilta käyttäjiltä on tullut vastaavanlaisia kokemuksia silloin tällöin. Wilfa antaa WSP-2A:lle upean viiden vuoden takuun, ja se on tullutkin tarpeeseen. Huollon tarpeista huolimatta, emme vaihtaisi keitintä silti mihinkään muuhun malliin itse. Yhdistettynä Wilfan kahvimyllyyn on kahvinautinto aivan eri tasolla kuin muissa keittimissä. 
 
Mahdollisista kestävyyshaasteista johtuen, emme voi suositella kuitenkaan keitintä ihan kaikille, vaan päädyimme valitsemaan parhaaksi Moccamasterin, joka perinteisesti kestää sen 20+ -vuotta käyttöä. 

Mistä pidimme?

+Parhaan makuisesta kahvista

+Designista

+Kahvin lämpötila on sopiva

+Irroitettavasta vesisäiliöstä

+Nopeudesta

Mistä emme pitäneet?

-Huoltotarpeesta 

-Hinnasta

5/5

Paras kahvinkeitin termoskannulla - Moccamaster Automatic Thermo

Termoskannulla varustettu kahvinkeitin mahdollistaa kahvin ottamisen mukaan keittimestä niin, että se pysyy lämpimänä ilman lämpölevyä pitkiä aikoja. Sitä voi luonnollisesti käyttää myös kuten tavallista kahvinkeitintä, joten termoskeitin lisää monipuolisuutta perinteiseen kahvinkeittimeen verrattuna. 

Moccamaster automatic thermo kahvinkeitin

Moccamaster Automatic Thermo antaa sinulle mahdollisuuden valmistaa huippulaatuista kahvia nopeasti ja vaivattomasti. Vain kuudessa minuutissa saat kymmenen kupillista aromikasta ja täyteläistä kahvia. Eikä siinä vielä kaikki, kahvi pysyy lämpimänä ja maistuvana termoskannussa jopa kolme tuntia, kunhan vain muistat lämmittää kannun etukäteen ja keität täyden satsin kahvia. Saat myös mukaan kätevän kahvimitan, joka helpottaa oikean kahvimäärän annostelua. Viiden vuoden takuulla varustettu Moccamaster on aina varma valinta. 

Mistä pidimme?

+Nopeudesta

+Helppokäyttöisyydestä

Mistä emme pitäneet?

-Totuttelusta termoskeittimeen

Paras kapselikeitin - Nespresso Citiz & Milk

Kahvinkeitto mullistui osittain reilut 10-vuotta sitten kun kapselikeittimiä alkoi saapua markkinoille. Kapselikeitin on kätevä tapa tehdä erikoiskahveja ja soveltuu mielestämme erittäin hyvin sinkkutalouksille, kun halutaan päästä helpommin. Mielestämme kapselikeitin on parhaimmillaan cappuccinojen ja lattejen tekemisessä, joten tästä syystä valitsimme arvostelumenestys Nespresso Citiz & Milkin parhaaksi kapselikahvonkeittimeksi. 

Nespresso Delonghi nespresso kapselikahvinkeitin

Mistä pidimme?

+Erikoiskahveista

+Helppokäyttöisyydestä

+Ulkonäöstä ja pienestä koosta

Mistä emme pitäneet?

-Kapseleiden hinnasta

4/5

Miten valita paras kahvinkeitin itse?

Hyvä kahvinkeitin on ystävä, joka valmistaa joka ikinen kerta laadukasta, maukasta ja oikean lämpöistä kahvia (ei kiehuvaa, 96-asteista). Tämän lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota takuun pituuteen sekä itseään miellyttävään ulkonäköön. 

Kahvinkeitin voi olla myös sisustuselementti – Svart Precision istuu täydellisesti modernille saarekkeelle, mutta esim. Smegin kahvikone sopii täydellisesti rock’n’roll henkiseen sisustukseen tai esim. 70-lukulaiseen tyyliin. 

Alussa kävimme hiukan läpi perusasioita, joita kannattaa ottaa huomioon kahvinkeitintä valittaessa – tarkastellaan kuitenkin hieman vielä tarkemmin, että mitä muuta voi huomioida, jos lähtee tutkimusta tekemään ennen valintaa.

1. Kuinka monta ihmistä taloudessasi asuu?

Mikäli olet sinkku ja elät yksin, on kapselikeitin itseasiassa mielestämme erinomainen vaihtoehto. Kahvikapseleita käyttämällä saat tehtyä monipuolisia kahvielämyksiä aina cappuccinoista latteihin. Mikäli nautit monta kuppia päivässä tai puolisosi juo kahvia, emme suosittele kapselikeitintä, sillä sen kustannukset nousevat helposti yllättävän korkeiksi. 

Toinen vaihtoehto pariskunnalle tai sinkulle, joka juo kahvia vain pari kuppia päivässä on yhden-, tai kahdenkupin keitin. Tämänkaltaisella keittimellä varmistat, että kahvi on aina tuoretta, sitä on oikea määrä ja kahvia ei mene hukkaan. Vieraat ja juhlat tosin muodostavat ongelman, mutta jos niitä ei aio pitää, on tämänkaltainen keitin hyvä valinta!

2. Kuinka usein keität kahvia?

Mikäli kahvia tulee juotua tasaisesti päivän aikana, kannattaa miettiä, olisiko termoskeitin sinulle hyvä valinta. Termoskeittimellä riittää, kun aamulla keitetään termoskannu täyteen, ja sitä voi kaadella sieltä hyvin pitkin päivää. 

3. Tarvitsetko ajastimen?

Ajastimella varustettu kahvinkeitin on hyvä valinta, jos sinulla on esimerkiksi säännöllinen herätys työpäivinä ja haluat herätä ihanaan kahvin tuoksuun. Lataa kahvinkeitin illalla valmiiksi puruilla, laita vedet keittimeen ja valitse valmistusaika. 

Lähes kaikissa keittimissä on nykypäivänä automaattinen virrankatkaisu, joten mikäli olet unohtanut ajastimen päälle ja kahvi valuu pannuun, ei se ole katastrofi. Vanhoilla keittimillä, missä virrankatkaisua ei ollut, saattoi kahvit palaa pannuun kiinni tehden kahvipannusta entisen. 

4. Kahvinkeittimen koko

Kahvinkeittimen koko on erittäin tärkeä huomioon otettava seikka – mittaa suunnitellun paikan leveyden lisäksi myös korkeus! On todella turhauttavaa käännellä kahvinkeitintä ympäri, jotta siihen saadaan lisättyä vettä. Nettiarvostelut suosittelee hankkimaan irrotettavalla vesisäiliöllä varustetun mallin, sillä silloin ei tarvita lisäksi myös erillistä vesikannua kaatamaan vettä kahvinkeittimen sisään. 

5. Kahvinkeittimen hinta

Hyvän kahvinkeittimen ei tarvitse olla kallis, mutta luonnollisesti oma henkilökohtainen budjetti määrittelee sen, minkälaisen keittimen pystyy hankkimaan. Suosittelemme panostamaan laitteeseen hiukan, sillä yksi Moccamaster kestää helposti sen mitä viisi muovista halvempaa keitintä. 

6. Kahvinkeitin varaosat

Halvoissa kahvinkeittimissä varaosien saatavuus ja mielekkyys niiden hommaamiseen saattaa olla täysin nollissa. Sen sijaan laadukkaammat keittimet, kuten monesti mainittu Moccamaster, tarjoavat erinomaisen varaosien kirjon. Käytännössä kaikki osat ovat vaihdettavissa ja korjattavissa, joten keitintä voi huoltaa lähes loputtomiin. Hyvä kahvinkeittimen säännöllinen pesu ja puhdistaminen ovat keittimen tärkeimpiä huoltotoimenpiteitä!

7. Helppokäyttöisyys ja nopeus

Paras kahvinkeitin on sellainen jota käytetään. Mikäli käyttöliittymä on turhan monimutkainen tai kahvinkeitin on todella hidas, ei keitintä tule käytettyä niin usein kuin mieli tekisi. Kahvinkeittimen tulisi yksinkertaisimmillaan toimia yhdellä painikkeella ja olla riittävän nopea, jottei turhautumista pääse syntymään. 

Kiitos kun luit tänne asti arvostelujamme. Olemme tekemässä myöhemmin arvostelua myös kahvikoneista ja laajemman arvostelun kapselikeittimistä, joten kannattaa seurata sivustoa! Muita suosittuja kodinkoneartikkeleitamme ovat: Paras Airfryer sekä Paras leivänpaahdin. 

Mikäli muut aiheet kiinnostavat, pääset etusivulle tästä linkistä. 

Nettiarvostelut