-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras robotti-imuri 2023 - Suuri vertailu- ja valintaopas

Robotti-imurit ovat alkaneet yleistyä monissa kodeissa, eikä yhtään ihme. Robotti-imuri on urhea siivooja, joka ei kyllästy eikä väsy, vaan tekevät työnsä valittamatta. Lattiat pysyvät siisteinä ilman suurempaa vaivannäköä. Katsastimme läpi markkinoiden tarjonnan ja teimme tutkimusta lukuisista eri vertailuista löytääksemme parhaan robotti-imurin. Mukana vertailussa on aina halvimmista robotti-imureista kalleimpiin, itsensä tyhjääviin ja jopa koirankakat väistäviin malleihin. 

 

Parhaat robotti-imurit pystyvät tekemään perusteellisen puhdistuksen, joka lähes korvaa johdollisen imurin kokonaan. Valinnanvaraa on kuitenkin todella runsaasti ja hyvän robotti-imurin löytämiseen saattaa kulua hirveästi aikaa. Robotti-imurin valintaan vaikuttaa kuitenkin muutama tekijä, ja niistä suurin on se, että onko huoneistossa lemmikkejä. Mikäli lemmikkejä ei ole, vaihtoehtoja on enemmän, mutta mikäli niitä on, on suosituksemme ehdottomasti vuoden 2021 testivoittaja i7:n kehittyneempi versio iRobot Roomba J7+.

Miksi? 

Se selviää heti seuraavaksi alla olevasta arvostelusta, missä tutustumme myös muihin malleihin. 

Tiivistelmä vertailun parhaista robotti-imureista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista robotti-imureista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Paras robotti-imuri lemmikkiperheeseen – iRobot Roomba J7+ – Klikkaa tästä tuotteeseen

Tehokkain robotti-imuri – iRobot Roomba S9+ – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras robottimoppi – Roborock S7 Max – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Paras halpa robotti-imuri  – Chuwi Vacuums iLife A80 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras robotti-imuri lemmikkiperheeseen - iRobot Roomba J7+

iRobot Roomba J7+ on älykäs robotti-imuri, joka tunnistaa erilaiset esteet, kuten lemmikkien, kuten koiran tekemät jätökset ja osaa kiertää ne. Vanhoista automaattista imureista löytyy paljon kauhukuvai siitä, kun robotti päättää ajaa ulosteiden päältä ja levittää niitä ympäri huoneistoa. Tätä ei pääse Roomba J7+:n kanssa tapahtumaan.

Roomba J7+ robotti-imuri

Roomba j7+ on itsetyhjentävä robotti-imuri, jossa on PrecisionVision-navigointi. Roomba on osa iRobot-perhettä, joka on yksi tunnetuimmista brändeistä automatisoitujen imuroiden alalla. J7+ ei ole halvimmasta päästä, mutta mielestämme se on itsetyhjennyssäiliön kanssa jokaisen euron arvoinen.

Roomba J7+ on lemmikkiperheiden paras kaveri muutenkin kuin ulosteiden väistelyn ansiosta. Lemmikkieläinten karvat, ruoka ja omistajienkin murustelut hoituvat helposti J7+:lla. Roomba J7+:lla kestää noin 60-päivää käyttöä, ennen kuin sen säiliötä tarvitsee tyhjentää roskista. Yhdellä latauksella se pystyy imuroimaan n. 80-minuuttia joka riittää mainiosti yksitasoiseen 100-neliöiseen asuntoon. 

Mistä pidimme?

+Tehokkuudesta

+Kehittyneestä navigoinnista

+Käytettävyydestä

Mistä emme pitäneet?

-Kovasta tyhjennysäänestä

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
4.5/5


Tehokkain robotti-imuri – Roomba S9 plus

 

iRobotin uusin malli, Roomba S9 Plus on todellinen huipputekninen voimapesä ja yksi parhaista-robotti imureista, mitä olemme koskaan nähneet. Valitettavasti se ei ole niin hyvä koiratalouksille kuin J7+, sillä sen kamera sijaitsee yläpuolella, eikä edessä. Tämän ansiosta J7+ tunnistaa paremmin lemmikkien vahingot ja on suositeltavampi. 

Roomba S9+

Myös Roomba S9 Plus tyhjentää itsensä imuroinnin päätteeksi. Imuri on todella tehokas, ja eläinten karvat lähtevät hujauksessa imurin kitusiin, niinkuin lähes kaikki muutkin roskat. Allergikoille on myös suodatin, joka kerää 99 prosenttia homeen, siitepölyn ja pölypunkkien allergeeneista. Myös huoneilma pysyy näin paljon puhtaampana. 

Toinen ominaisuus, joka erottaa Roomba S9 Plussan muista malleista, on sen kehittynyt kartoitusjärjestelmä. Pölynimuri tietää, missä se on käynyt ja mitkä alueet se on jo siivonnut. Se havaitsee myös, missä sen pitäisi vielä jatkaa siivoamista. Tekniikka tunnetaan nimellä vSLAM ja robotti kerääkin yli 230 000 datapistettä sekunnissa. Tuloksena on tehokkaampi siivous ja mitkä alueet halutaan imuroida ja milloin. Kartoitus vie muutaman päivän, eikä sen takia kannata hermostua, sillä se kyllä palkitsee pitkässä juoksussa. 

Roomba S9 plus tunnistaa erinomaisesti milloin sen oma akku on lopussa ja se palaa lataamaan tarvittaessa kesken työnsä. Kun se huomaa, että akku riittää koko asunnon loppuun saattamisessa, lähtee se välittömästi siivouspuuhiinsa. Roomba S9 Plus on paras robotti-imuri, mitä rahalla saa, ja huoneistossa ei ole lemmikkejä. Roomba S9 on useissa arvosteluissa ja vertailussa päätynyt testivoittajaksi. 

Mistä pidimme?

+Muotoilusta

+Laadusta

+Tehosta

+Itsetyhjennyksestä

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

-Lemmikkieläinten vahinkojen välttämättä jättämisestä

Kokonaisarvosana
5/5

 

Paras robottimoppi – Roborock S7

Roborock S7 on erinomaisen hinta-laadun suhteen omaava robotti-imuri, mutta tämän lisäksi paljon muutakin. Se on nimittäin erittäin hyvä robottimoppi, joka imuroinnin lisäksi moppaa ja lakaisee. Roborock S7:ssa on 300ml kokoinen vesisäiliö jonka avulla se puhdistaa lattialta myös tahrat mukanaan. Moppausasetukset ovat kattavat ja pystyt helposti hallinnoimaan mitä alueita S7 moppaa.
 
Roborock S5 Max
 Roborock S7 on siitä mielenkiintoinen robotti-imuri,, että vaikka et tarvitsisikaan moppaustoimintoa lainkaan, on se silti erittäin hyvän hinta-laatusuhteen omaava laite. Parhaimmillaan alle 490€ hinnalla sitä on erittäin vaikea päihittää ja sen kanssa pärjää erittäin hyvin. Emme kuitenkaan suosittele perheisiin missä on koiria tai muita lemmikkieläimiä.

Mistä pidimme?

+Moppaustoiminnosta

+Hinnasta

+Yllättävän hyvästä toiminnasta

Mistä emme pitäneet?

-Äänestä

-Vesisäiliön pienuudesta (vaikka roboille iso)

-Varomattomuudesta lemmikkien kanssa

Kokonaisarvosana
4/5

 

Hyvä ja halpa robotti-imuri – Chuwi Vacuums iLife A80

iLife A80 Plus on kiinalaisvalmisteinen robotti-imuri, ja vuoden 2022 uutuus. Se eroaa viehättävästi kilpailijoistaan värityksellä, kiiltävällä kannella ja hieman erikoisella painikeasettelullaan. Tästä huolimatta iLife A80  ei ole aivan turha vekotin, sillä siitä löytyy sykloninen pölynkerääjä, minkä ansiosta se kerää hyvin hienoa pölyä ja takaa sen HEPA-suodattimelle pidemmän käyttöiän. Chuwi Vacuums iLife A80 on kuitenkin selkeästi halvan budjettilaitteiston paremmasta päästä – gyroskooppinen navigointi ja kolme harjaa takaavat, että asunto kyllä puhdistuu yllättävän hyvällä tasolla. 
Chuwi Vacuums iLife A80
ILife A80 on hyvin suunniteltu ja tuntuu paljon laadukkaammalta kuin mitä vajaa kolmensadan euron hintalappu antaisi olettaa. Ainoa merkittävä ominaisuus, jota hieman isommassa asunnossa (yli 90-neliötä) jää kaipaamaan, on Recharge & Return toiminto. ILife osaa kyllä palata latausasemalle, mutta se ei osaa jatkaa hommaa siitä mihin se jäi, sillä siitä puuttuu digitaalinen asunnon kartoitus. Mikäli asunto on alle 90-neliötä ja perheessä ei ole lemmikkejä, voimme suositella Chuwin iLife A80:a lämpimästi. Joskus halvalla voi saada hyvääkin.  
 

Mistä pidimme?

+Puhdistustuloksesta

+Hinnasta

+Laadun tunteesta

Mistä emme pitäneet?

-Digitaalisen kartoituksen puutteesta

-Recharge & Return toiminnan puutteesta

-Varomattomuudesta huonekaluja kohtaan

Kokonaisarvosana
3.5/5

Robotti-imurin hankinnassa huomiotavat asiat

Hyvä robotti-imuri helpottaa arkea, mutta mitä kannattaa ottaa huomioon, mikäli haluaa itse lähteä tutkimaan markkinalta löytyvää valikoimaa?

-Suodatusteho
-Akunkesto
-Tyhjennysmahdollisuudet
-Asiakaskokemukset
-Erilaisten lehtien testit
-Hinta

Tämän lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota oman talouden tarpeisiin. Mikäli taloudesta ei löydy lemmikkejä, kuten kissaa tai koiraa, ei robotti-imurilta tarvita kallista sensoriteknologiaa, millä se pystyy välttämään mahdolliset koirankakat levittämättä niitä. Lisäksi suodatustehon ei tarvitse olla lähelläkään samalla tasolla kuin lemmikkitaloudessa. Tekemällä tämänkaltaisia valintoja, säästöjä voi tulla lähes 300-400€. 

Robotti-imurien hinnat lähtevät muutamasta sadasta eurosta reilusti yli tuhanteen euroon asti, mutta korkeimman hintaluokan laitetta ei ole aina järkevää hommata, kuten esimerkistä huomattiin. Mikäli erikoistarpeita ei ole, mutta haluaa panostaa mukavuuteen, suosittelemme hankkimaan ulkoisella säiliölle varustetun mallin (kuten j7+)

Kannattaako robotti-imuri hankkia – hyödyt vs haitat

Robotti-imureiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Tämä älykäs kodinkone lupaa helpottaa arkea poistamalla yhden rutiininomaisen kotityön listalta. Mutta ovatko ne todella kaiken hypen arvoisia? Tässä artikkelissa tarkastellaan robotti-imurien hyötyjä ja haittoja, jotta voit päättää, sopiiko tämä teknologinen ihme omaan elämääsi.

Hyödyt

Ajansäästö ja mukavuus: Robotti-imurit säästävät arvokasta aikaasi hoitamalla lattioiden imuroinnin puolestasi. Voit ajastaa ne toimimaan tietyissä aikaväleissä, jopa kun et ole kotona.

Parempi puhtaus: Useimmat robotti-imurit on varustettu edistyneellä sensoreilla ja navigointitekniikalla, joiden avulla ne voivat puhdistaa tehokkaasti ja perusteellisesti, saavuttaen myös huoneen nurkat ja kalusteiden alustat.

Sopii allergikoille: Suodatinjärjestelmien ja kyvyn kerätä mikroskooppista pölyä ja allergeeneja ansiosta robotti-imurit voivat olla erityisen hyödyllisiä allergikoille.

Älykkäät Toiminnot: Monet mallit tarjoavat älykkäitä toimintoja, kuten sovelluksen kautta ohjattavuuden, ääniohjauksen ja automaattisen latauksen.

Haitat

Hinta: Yksi suurimmista esteistä on hinta. Vaikka hinnat ovat laskeneet viime vuosina, korkealaatuiset mallit ovat edelleen merkittävä investointi.

Rajoitettu puhdistuskyky: Vaikka robotti-imurit ovat tehokkaita keräämään pölyä ja likaa lattialta, ne eivät voi korvata perinteistä imuria kaikissa tilanteissa. Esimerkiksi portaiden, sohvatyynyjen tai korkeiden paikkojen puhdistaminen jää robotti-imurin ulottumattomiin.

Huolto ja puhdistus: Robotti-imurit vaativat säännöllistä huoltoa, kuten harjojen puhdistusta ja pölysäiliön tyhjennystä, jotta ne toimivat optimaalisesti.

Navigointiongelmat: Joissakin malleissa voi esiintyä ongelmia esteiden, kuten mattojen reunojen tai huonekalujen, tunnistamisessa. Tämä voi johtaa jumiin jäämiseen tai puutteelliseen puhdistukseen.

Johtopäätös

Robotti-imurit tarjoavat modernin ratkaisun kotien siivoushaasteisiin, mutta ne eivät ole täydellisiä. Ne ovat ihanteellisia työssä käyville ihmisille tai niille, jotka arvostavat mukavuutta ja ajan säästöä. Kuitenkin, jos etsit imuria, joka voi käsitellä monimutkaisia siivoustehtäviä tai sinulla on rajoitettu budjetti, perinteinen imuri voi olla parempi valinta. Loppujen lopuksi, päätös riippuu yksilöllisistä tarpeistasi ja siitä, kuinka paljon olet valmis investoimaan kodin siisteys ja mukavuus.

Kiitos kun luit arvostelun tänne asti – Myöhemmin tämän vuoden puolella tutustutaan tarkemmin artikkelin muodossa myös muihin älykodin laitteisiin kuten ruohonleikkureihin ja valaistukseen. Näitä odotellessa voit lukea muita mielenkiintoisia arvosteluita etusivultamme, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut