-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras polkupyörän lukko - suuri vertailu ja valintaopas

Artikkeli on päivitetty 15.4.2024

Polkupyörän lukko on usein ainoa – ja käytännössä aina paras turva oman kodin ulkopuolella, kun polkupyörä pitää turvata varkailta. Polkupyörävarkauksia tapahtui vuonna 2021 yli 18 000 kappaletta, joten keskimäärin jokaisena päivänä varastetaan liki 50 polkupyörää. Varkauksia vastaan tarvitaan hyvä lukko, mutta minkälainen se on? Tähän artikkeliin olemme pyrkineet vertailemaan eri lukkoja, jotta sinä voisit löytää niistä parhaan. 

lukittu punainen polkupyörä

Miten lähteä liikkeelle lukon valinnassa?

Ensimmäisenä kannattaa aloittaa tärkeimmästä: unohda halvat, ohuet kaapelilukot, ellei pyöräsi ole todella edullisen oloinen tai polkupyörän käyttösi rajoittuu muutaman minuutin kauppakäynteihin. Määrätietoinen varas, jolla on pihtileikkurit, saa pyöräsi lukon auki hetkessä. Valitse sen sijaan U-lukko tai ketjulukko, jonka turvallisuusluokitus on korkea. Nämä lukkojen pahat pojat on valmistettu karkaistusta teräksestä, joka on kuin kryptoniittia suuremmillekin pulttileikkureille. 

Koolla on väliä lukkojen suhteen. Suurempi lukko on vaikeampi murtaa, mutta se voi myös olla hankala raahata mukana. Löydä kultainen keskitie hankkimalla lukko, joka mahtuu hyvin pyörän rungon ja eturenkaan ympärille, tai uusimman Hiplockin tapaan, jopa kiinni vyöhön tai taskuun. 

Älä säästele merkin laadussa. Halpa lukko saattaa säästää muutaman euron, mutta se voi maksaa pyöräsi pitkällä aikavälillä. Lisäksi kannattaa valita tunnetuista tuotemerkeistä, joilla on maine kovien ja luotettavien lukkojen valmistajana. Mikäli et tunne niitä entuudestaan, ei hätää, me autamme.

 

Retkeilyauto vuokralle

Tiivistelmä vertailun parhaista lukoista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista lukoista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Vertailun paras taittolukko – Kryptonite Evolution 790 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Vertailun parhaiten suojaava lukko – ZOVII sankalukko hälyttimellä – Klikkaa tästä tuotteeseen

Vertailun kätevin lukko – Hiplock Lite 75cm – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras halpa ketjulukko – Abus Catena – Klikkaa tästä tuotteeseen

Vertailun paras taittolukko - Kryptonite Evolution 790


Kryptonite taittolukko on loistava vaihtoehto pyöräsi suojaamiseen, kun tarvitset korkean turvallisuuden lukon kulkemaan mukavasti matkassa mukana. 90 cm:n pituus tekee lukituksesta helppoa ja telineen ansiosta se on erittäin kätevä kuljettaa mukana. Lukon irrottaminen telineestä on nopeaa ja helppoa painamalla sivulla olevaa nappia. Lukon pehmeä, mutta kestävä pinta suojaa pyörää naarmuilta ja kolhuilta.

Kryptonite Evolution 790 taittolukko

Virallinen turvaluokitus on 7/9, lukko painaa 1,48kg. Lukon telineen voi kiinnittää joko juomapullotelineen ruuveihin tai remmeillä polkupyörän runkoon. Taittolukoissa hyvänä puolena on se, että ne ovat kasassa pienikokoisia ja mukavia kuljettaa. Tämän lisäksi ne ovat helppo asettaa ja ovat monipuolisia käyttää. Huonoina puolina ovat perinteistä lukkoa korkeampi hinta sekä osittainen heikkous aivan järeimpiä työkaluja kohtaan. Kryptonite Evolution 790 pitää kuitenkin suurimman osan roistoista loitolla ja suojaa pyörääsi erinomaisesti. 

Mistä pidimme?

+Koosta

+Monipuolisuudesta

+Helppoudesta

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
5/5

retkeilyauto vuokralle

Vertailun parhaiten suojaava lukko - Zovii Sankalukko Hälyttimellä

Zovii sankalukko on testimme parhaiten suojaava lukko, johtuen sen ainutlaatuisesta, 120db:n hälytysäänen sisältävästä varashälyttimestä. Kahva on 14mm paksu, ja valmistettu kokonaisuudessaan teräksestä (PVC-kuorella). 

Zovii sankalukko varashälyttimellä

Zovii sankalukko on lisäksi todella edullinen, sen ainoa miinus on oikeastaan sen ajottain huono saatavuus. Lukkoa on saatavilla kolmella eri pituudella. 

Mistä pidimme?

+Turvallisuudesta

+Kestävyydestä

+Hinnasta

Mistä emme pitäneet?

-Painosta

-Saatavuushaasteista. 

Kokonaisarvosana
4/5

Vertailun kätevin lukko – Hiplock Lite 75cm

Hiplock Lite 75cm on ketjulukkolukko, joka tarjoaa erittäin tehokkaan suojan pyörääsi erittäin ketterällä tavalla. Sen keskeisimmät ajatukset ovat helppo kannettavuus. Lisäksi se on valmistettu karkaistuista, laadukkaista ja kestävistä materiaaleista.

Hiplock lite 75cm

Hiplock ei ole ihan halvimmasta päästä, mutta sen uniikki kannettavuus tekee siitä muutaman ylimääräisen kympin arvoisen. Sitä ei tarvitse kiinnittää pyörään tai roikuttaa ohjaustangossa, sillä se kulkeutuu näppärästi vyöllä – kyllä, luit aivan oikein. Lukko on erinomainen, ja sitä selittää parhaiten alla oleva valmistajan mainosvideo. 

Mistä pidimme?

+Tyylikkyydestä

+Turvallisuudesta

+Innovatiivisuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Lukon kiinnitys voi alkuun tuntua hankalta avaimenpesän osalta. 

Kokonaisarvosana
4.5/5

 

Paras halpa polkupyörän ketjulukko – Abus Catena 75cm

Mikäli tavoitteenasi on suojata polkupyöräsi mahdollisimman näkyvästi, etkä halua peruspihdeillä katkeavaa vaijerilukkoa, voi valintasi osua Abus Catena 75cm ketjulukkoon. Abus Catenan kestävyysluokitus (6) on suhteellisen hyvä näin edulliseksi lukoksi. 
 
Abus Catena 75cm
 
 
 
Ketjulukko on yksi yleisimmistä lukitusmekanismeista pyöräilyssä. Ne ovat suosittuja niiden helppokäyttöisyytensä ja kestävyytensä vuoksi. Ketjulukko on nopea ja helppo käyttää ja kuljettaa, sen pystyy lukitsemaan yhdellä kädellä ja se mahtuu hyvin pieneenkin laukkuun tai reppuun. Lenkkirakenteensa vuoksi se ei ole yhtä turvallinen valinta kuin vahvat U-lukot tai taittolukot.
 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Kuljetusmahdollisuuksista

+Käyttömukavuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Väristä (varauksella) 

Kokonaisarvosana
4/5

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli urheiluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista juoksumatoista, otsalampuista tai parhaista vaelluskengistä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut