-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras polkupyörän lukko - suuri vertailu ja valintaopas

Polkupyörän lukko on usein ainoa – ja käytännössä aina paras turva oman kodin ulkopuolella, kun polkupyörä pitää turvata varkailta. Polkupyörävarkauksia tapahtui vuonna 2021 yli 18 000 kappaletta, joten keskimäärin jokaisena päivänä varastetaan liki 50 polkupyörää. Varkauksia vastaan tarvitaan hyvä lukko, mutta mitä ne ovat? Tähän artikkeliin olemme pyrkineet vertailemaan eri lukkoja, jotta sinä voisit löytää niistä parhaan. 

lukittu punainen polkupyörä

Miten lähteä liikkeelle lukon valinnassa?

Ensimmäisenä kannattaa aloittaa tärkeimmästä: unohda halvat, ohuet kaapelilukot, ellet pyöräsi ole todella edullisen oloinen tai polkupyörän käyttösi ei rajoitu muutaman minuutin kauppakäynteihin. Määrätietoinen varas, jolla on pihtileikkurit, saa pyöräsi lukon auki hetkessä. Valitse sen sijaan U-lukko tai ketjulukko, jonka turvallisuusluokitus on korkea. Nämä lukkojen pahat pojat on valmistettu karkaistusta teräksestä, joka on kuin kryptoniittiä suuremmillekin pulttileikkureille. 

Koolla on väliä lukkojen suhteen. Suurempi lukko on vaikeampi murtaa, mutta se voi myös olla hankala raahata mukana. Löydä kultainen keskitie hankkimalla lukko, joka mahtuu hyvin pyörän rungon ja eturenkaan ympärille.

Älä säästele merkin laadussa. Halpa lukko saattaa säästää muutaman euron, mutta se voi maksaa pyöräsi pitkällä aikavälillä. Lisäksi kannattaa valita tunnetuista tuotemerkeistä, joilla on maine kovien ja luotettavien lukkojen valmistajana. Mikäli et tunne niitä entuudestaan, ei hätää, me autamme.

Tiivistelmä vertailun parhaista lukoista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista lukoista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Vertailun paras taittolukko – Kryptonite Evolution 790 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Vertailun parhaiten suojaava lukko – ZOVII sankalukko hälyttimellä – Klikkaa tästä tuotteeseen

Vertailun parhaan hinta-laatusuhteen lukko – AXA Newton UL-230 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras halpa polkupyörän lukko – Luma Alfa 6 Plus – Klikkaa tästä tuotteeseen

Vertailun paras taittolukko - Kryptonite Evolution 790


Kryptonite taittolukko on loistava vaihtoehto pyöräsi suojaamiseen, kun tarvitset korkean turvallisuuden lukon kulkemaan mukavasti matkassa mukana. 90 cm:n pituus tekee lukituksesta helppoa ja telineen ansiosta se on erittäin kätevä kuljettaa mukana. Lukon irrottaminen telineestä on nopeaa ja helppoa painamalla sivulla olevaa nappia. Lukon pehmeä, mutta kestävä pinta suojaa pyörää naarmuilta ja kolhuilta.

Kryptonite Evolution 790 taittolukko

Virallinen turvaluokitus on 7/9, lukko painaa 1,48kg. Lukon telineen voi kiinnittää joko juomapullotelineen ruuveihin tai remmeillä polkupyörän runkoon. Taittolukoissa hyvänä puolena on se, että ne ovat kasassa pienikokoisia ja mukavia kuljettaa. Tämän lisäksi ne ovat helppo asettaa ja ovat monipuolisia käyttää. Huonoina puolina ovat perinteistä lukkoa korkeampi hinta sekä osittainen heikkous aivan järeimpiä työkaluja kohtaan. Kryptonite Evolution 790 pitää kuitenkin suurimman osan roistoista loitolla ja suojaa pyörääsi erinomaisesti. 

Mistä pidimme?

+Koosta

+Monipuolisuudesta

+Helppoudesta

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
5/5

Vertailun parhaiten suojaava lukko - Zovii Sankalukko Hälyttimellä

Zovii sankalukko on testimme parhaiten suojaava lukko, johtuen sen ainutlaatuisesta, 120db:n hälytysäänen sisältävästä varashälyttimestä. Kahva on 14mm paksu, ja valmistettu kokonaisuudessaan teräksestä (PVC-kuorella). 

Zovii sankalukko varashälyttimellä

Zovii sankalukko on lisäksi todella edullinen, sen ainoa miinus on oikeastaan sen ajottain huono saatavuus. Lukkoa on saatavilla kolmella eri pituudella. 

Mistä pidimme?

+Turvallisuudesta

+Kestävyydestä

+Hinnasta

Mistä emme pitäneet?

-Painosta

-Saatavuushaasteista. 

Kokonaisarvosana
4/5

Paras hinta-laatu lukossa – AXA Newton 230-UL

AXA Newton UL-230 on vahva 230mm U-lukko, joka tarjoaa erittäin tehokkaan suojan pyörääsi. Newton UL-230 on erittäin turvallinen lukko, sillä se on porauksenkestävä. Tämä tarkoittaa, että varkaat eivät pysty poraamaan lukkoa auki, mikä tekee siitä erittäin vaikeasti murrettavan.  Lisäksi se on valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista. 

Axa Newton UL-230

AXA Newton UL-230 on vertailumme ylivoimaisesti parhaan hinta-laatusuhteen omaava lukko. Se ei koreile ulkonäöllään tai ole kevyin mahdollinen, mutta poraussuojauksella varustettu lukko alle neljällä kympillä on varma valinta. Tämän lisäksi lukko on muutenkin kestävä, ja sillä on korkea turvallisuusindeksi 8/10. Lukon mukana tulee kolme avainta ja kiinnitysteline. 

Mistä pidimme?

+Edullisesta hinnasta

+Turvallisuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Ulkonäöstä

+Metallisuudesta

Kokonaisarvosana
4.5/5

 

Paras halpa polkupyörän lukko – AXA Clinch+ 85cm

Mikäli tavoitteenasi on suojata polkupyöräsi mahdollisimman edullisesti, etkä halua peruspihdeillä katkeavaa vaijerilukkoa, voi valintasi osua AXA Clinch+ 85cm ketjulukkoon. AXA Clinch+ 85cm kestävyysluokitus on suhteellisen hyvä näin edulliseksi lukoksi. 
 
AXA Clinch+ 85cm
 
 
 
Ketjulukko on yksi yleisimmistä lukitusmekanismeista pyöräilyssä. Ne ovat suosittuja niiden helppokäyttöisyytensä ja kestävyytensä vuoksi. Ketjulukko on nopea ja helppo käyttää ja kuljettaa, sen pystyy lukitsemaan yhdellä kädellä ja se mahtuu hyvin pieneenkin laukkuun tai reppuun. Lenkkirakenteensa vuoksi se ei ole yhtä turvallinen valinta kuin vahvat U-lukot tai taittolukot.
 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Kuljetusmahdollisuuksista

+Käyttömukavuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Turvallisuudesta

Kokonaisarvosana
4/5

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli retkeiluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista SUP-laudoista, otsalampuista tai parhaista vaelluskengistä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut