-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras otsalamppu 2024 - vertailu ja arvostelu

Artikkeli päivitetty 18.4.2024

Otsalamppu on erittäin käytännöllinen väline, kun työskennellään hämärissä olosuhteissa, oli sitten kyse vapaa-ajan aktiviteeteista tai ammattitöistä. Otsalampun avulla kädet pysyvät vapaana ja lähes kaikki hommat helpottuvat merkittävästi, oli kyseessä sitten tavaroiden etsiminen teltasta tai kaapeleiden asennus sähkötöissä. 

mies retkellä otsalampun kanssa

Mutta miten valita hyvä otsalamppu?

Kun etsitään itselle parasta otsalamppua, lähtee kartoitus liikkeelle tarpeesta. Otsalamppuja on olemassa lukuisia eri malleja: ladattavaa otsalamppua, kypärään kiinnittyvää mallia, kevyttä versiota vaellukseen, tehokasta lamppua etsintäkäyttöön, edullisia tarjouslamppuja retkille sekä huippukestäviä malleja suunnistukseen. Pitkälle hyvän otsalampun löytämisessä pääseekin kun valitsee sellaisen valmistajan lampun joka on ladattavissa ja siihen on saatavilla varaosia. Lisäksi kannattaa vilkaista, että onhan valaisin LEDeillä toimiva, mutta käytännössä kaikki uudet otsalamput nykypäivänä ovat.

Retkeilyauto vuokralle

 

Tiivistelmä testin parhaista otsalampuista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista otsalampuista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Testin kokonaisvaltaisesti paras otsalamppu – LUMONITE® Compass – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras tarjouksessa oleva otsalamppu (joululahjaksi) – Black Diamond Spot 400-R – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras tehos otsalamppu – Nitecore HC35  – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras otsalamppu retkeilyyn ja vaelluksille – Fenix HM71R – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras edullinen otsalamppu – Petzl Tikka – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Paras otsalamppu työkäyttöön – Fenix HM65R Superraptor  – Klikkaa tästä tuotteeseen

Testin kokonaisvaltaisesti paras otsalamppu - LUMONITE Compass

Testivoittaja, suomen eniten myydyin otsalamppu, yli 7000 viiden tähden arvostelua.. – Kyllä, nämä kaikki ovat totta Lumoniten Compass otsalampun kohdalla. Sen suorituskyky on huomattava, kuten ilmenee mitatusta valotehosta, joka yltää 1367 lumeniin. Tämä takaa tehokkaan valaistuksen vaativissakin olosuhteissa. Lampun keveys (vain 155 grammaa) ja kestävyys lisäävät käyttömukavuutta ja varmistavat pitkäikäisyyden, mikä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon aktiiviseen ulkoiluun ja ammattikäyttöön. Lisäksi otsalamppu on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi. Sen pikalatausominaisuus on 133% nopeampi kuin perinteisissä malleissa, mahdollistaen täyden latauksen kolmessa tunnissa, ja laturin suunnittelu mahdollistaa akun lataamisen ilman sen irrottamista.

Lumonite Compass

Lampun MIL-STD-standardin mukainen testaus takaa sen luotettavuuden vaativissa olosuhteissa, ja IP69-luokitus tarjoaa täydellisen suojan vettä, pölyä ja iskuja vastaan. Näin varmistetaan lampun toimivuus ääriolosuhteissa. Viiden vuoden takuu osoittaa valmistajan luottamuksen tuotteen laatuun ja kestävyyteen.

Kaiken kaikkiaan, kun otetaan huomioon otsalampun monipuoliset, käyttäjäystävälliset ja kestävät ominaisuudet sekä sen suomalainen muotoilu, on käsissä ehdottoman suositeltava tuote. 

Mistä pidimme?

+Muotoilusta

+Valotehosta

+Pitkästä keilasta

+Laadusta

+Kiinnikkeistä

Mistä emme pitäneet?

-Laajan valoalueen keilasta

Paras tarjouksessa oleva otsalamppu - Pienikokoinen ladattava Black Diamond Spot 400-R

Black Diamond Spot 400-R on testivoittaja ja hyvästä syystä. PIenikokoinen sekä suhteellisen edullinen Storm on koostaan ja hinnastaan huolimatta yllättävän valotehoinen 400 lumenen arvollaan. Retkillä otsalampun kanssa viimeiset kilometrit etenevät hämärässäkin maastossa ja rinkasta löytyy kaikki tarvittava ilman sähellystä. Black Diamond on vedenkestävä ostalamppu IP67-luokituksella, mikä tarkoittaa sitä, että sen voi upottaa 30-minuutin ajaksi metrin syvyyteen. Vesisade ei siis haittaa lainkaan käyttöä, eikä sitä tarvitse pelätä. Lisäksi lähivalotoiminto tekee siitä erinomaisen kapistuksen teltassa ja leiripaikalla. Ladattavana otsalamppuna Black Diamond soveltuu hyvin myös työkäyttöön.

Black diamond storm otsalamppu retkille ja vaelluksille

Black Diamond Spot 400-R:n sisällä on akku, ja kyljessä USB-latausportti. Se on helppo ladata yön aikana retkillä powerbankkia käyttämällä.  Valon kantama on valmistajan mukaan eri ominaisuutta käyttäessä n. 12-100m. 

Mistä pidimme?

+Valotehosta

+Hinnasta

+Keveydestä

Mistä emme pitäneet?

-Kytkimien logiikka vaatii pari käyttökertaa

Kokonaisarvosana
4.5/5


Paras tehokas otsalamppu – Nitecore HC35

 

Kun etsitään todella tehokasta otsalamppua, osuu valinta silloin Nitecore HC35:n, jonka teho on hulppeat 2700 lumenia ja valokeilan kantama jopa 130 metriä. Lähtökohtana valaisimen suunnittelussa on ollut luoda kuumentumaton tehokas otsalamppu ja siinä ollaan onnistuttu tehokkaiden jäähdytysteknologioiden ansiosta.

Nitecore HC35 tehokas otsalamppuNitecoressa on myös kiinnitysmahdollisuus myös housuihin ja päässä siinä on monipuolinen kulmansäätö. Akku kestää täydellä teholla valaistuna n. 45minuuttia, mutta asettemalla valaisimen 800 lumenen tilaan (mikä on edelleen todella hyvä määrä valoa!), saadaan otsalampusta valoa jo yli kolme tuntia putkeen. Mikäli on tarve löytää tehokas otsalamppu järkevään hintaan esim.  suunnistukseen, voi Nitecore HC35 olla sinulle oiva valinta. 

Mistä pidimme?

+Monsterimaisesta valotehosta

+Monipuolisista ominaisuuksista

+Akunkestosta

Mistä emme pitäneet?

-Painosta (188g)

Kokonaisarvosana
4/5

 

Paras otsalamppu vaelluksille – Fenix HM71R

Fenix HM61R:ssä on yksinkertainen rakenne ilman, että akkukotelo painaa niskaa. Fenix HM71R on valaistusteholtaan todella kova, 2700lm ja tämän lisäksi se on täysin vedenkestävä (Jatkuva upotus  metrissä, IP68). Valaisin on irroitettavissa otsapannastaan, joten sen voi kiinnittää lisävarusteiden avulla kiinni kypärään, pyörän telineeseen tai käyttää käsivalaisimena. Mukana tuleva 5000 mAh akku on erittäin suorituskykyinen, ja virtaa riittää jopa koko päiväksi. 
 
Fenix HM71R
 
 
Mielestämme Fenix HM71R on vertailumme järkevin otsalamppu, mikäli etsii tehokasta otsalamppua pitkille vaelluksille. Se ei ole edullisimmasta päästä, mutta ei myöskään järkyttävän kallis. Kokonaisvaltaisesti HM71R on yksi parhasta otsalampuista mitä markkinoilta löytyy. 
 

Mistä pidimme?

+Laadusta

+Valotehosta

+Hinnasta 

+Akunkestosta

Mistä emme pitäneet?

-Latauspää saattaa likaantua

Kokonaisarvosana
4.5/5

Paras edullinen otsalamppu – Petzl Tikka 300lm

Petzl Tikka on hyvin perinteinen paristokäyttöinen (3xAAA) otsalamppu, jonka valoteho riittää vallan mainiosti suurimmalle osalle käyttäjistä. Edullisissa otsalampuissa valikoimaa löytyy todella paljon, ja mikäli haluaa ottaa varman päälle, on n. 23€ hintainen Petzl erinomainen valinta. Se soveltuu hyvin kävelyyn, perhekäyttöön, remppahommiin sekä jopa retkeilykäyttöön.
 
Petzl tikka otsalamppu
Petzl Tikka otsalampussa on n. 2h paloaika täydellä teholla, mutta paristokäyttöisenä varaparistojen kantaminen on suhteellisen helppoa. Valaisinta voidaan käyttää myös AAA Ni-Mh akuilla, mutta ne pitää ostaa erikseen.
 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Keveydestä

Mistä emme pitäneet?

-Muovisuudesta

-Ulkonäöstä

Kokonaisarvosana
3.5/5

Paras otsalamppu työkäyttöön – Fenix HM65R Superraptor

Fenix HM65R Superraptor on hurjan nimensä veroinen – se on todellinen työhevonen (tai dinosaurus?), josta riittää kirkasta valoa jopa 90 tunnin ajaksi. HM65R toimii erinomaisesti toki myös retkeilyssä ja pyöräilyssä, sillä siitä löytyy mahdollisuus kypäräkiinnitykselle. 
 
Fenix HM65R Superraptor
 
HM65 Superraptor soveltuu erinomaisesti työkäyttöön, sillä se on IP68 luokiteltu. Vesi-, lika tai pöly eivät siis haittaa menoa. Otsalamppu on verrattain kevyt ja sen maksimi valoteho huikeat 1300 lumenea, eli hetkittäisiin etsintähommiin saa myös tarvittaessa valoa. 
 

Mistä pidimme?

+Kestävyydestä

+Akunkestosta

+Valokeilan säädöstä lähelle

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Retkeilyauto vuokralle

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli retkeiluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista SUP-laudoista tai parhaista vaelluskengistä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.