-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Retkeilyauton vuokraus - mitä tulee ottaa huomioon?

Artikkeli tehty kaupallisessa yhteistyössä retkeilyautovuokralle.fi:n kanssa

Retkeilyauton vuokraaminen avaa ovia uudenlaisiin seikkailuihin ja tarjoaa vapauden tutkia uusia kohteita omalla aikataululla. Olitpa suunnittelemassa viikonloppureissua lähimetsiin tai pidempää lomamatkaa kaukaisempiin maisemiin, retkeilyauto on erinomainen valinta. Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki tärkeät seikat, jotka sinun tulee ottaa huomioon ennen retkeilyauton vuokraamista, varmistaen että matkastasi tulee mahdollisimman sujuva ja miellyttävä.

Valitse oikea retkeilyauto tarpeesi mukaan

Auton koko ja tyyppi

Ensimmäinen huomioitava asia on retkeilyauton koko ja tyyppi. Auton koon tulisi vastata matkaseurueesi tarpeita. Yksin tai kaksin matkustettaessa pienempi ja ketterämpi auto on usein riittävä, kun taas suuremmalle perheelle tai ryhmälle sopii paremmin tilavampi vaihtoehto. Retkeilyauton ajokokemus ja -mukavuus ovat täysin eri tasolla perinteiseen matkailuautoon verrattuna – matka taittuu hiljaisemmin, ajonopeus saa olla korkeampi ja istumiskorkeus on usein parempi, taaten paremman näkyvyyden ja maisemat. 

Varusteet ja mukavuudet

Tarkista, mitä varusteita auto tarjoaa. Perusmukavuuksiin kuuluvat usein keittiö pienine keittimineen ja jääkaappeineen, nukkumapaikat sekä perus WC- ja suihkutilat sekä lämmitys. Hieman paremmissa malleissa lämmitys hoituu suoraan Dieselillä, joten kaasupulloistakaan huolehtia. Ajomukavuutta tuovat automaatti ja peruutuskamera.

Mieti, mitkä varusteet ovat sinulle välttämättömiä ja mitkä lisäävät mukavuutta matkan aikana. Jos haluat parhaimmat mahdolliset varusteet, joista löytyy kaikki edellä mainittu ja paljon muuta, kuten lasinen panoraama kattoikkuna, löytyy ne retkeilyautovuokralle.fi:n tarjoamasta Dreamer DS51:stä. 

Vuokrausehdot ja kustannukset

Vuokrauksen hinta

Hinta on aina tärkeä tekijä. Retkeilyauton vuokrahintaan vaikuttavat monin tavoin auton tyyppi, kilometrit ja vuosimalli, vuokrauksen kesto ja vuokraamon sijainti. Usein hinta sisältää rajatun määrän kilometrejä ja lisäkilometreistä veloitetaan erikseen. Retkeilyautovuokralle.fi:n Dreamer on suhteellisen edullinen siihen nähden, että se on markkinoiden yksi arvokkaimmista ajoneuvoista ja käytännössä täysin uusi. 

retkeilyauto sisältä

Vakuutukset ja omavastuu
Tarkista, millaiset vakuutukset vuokra-autoon sisältyvät ja mikä on omavastuun suuruus vahinkotapauksissa. On suositeltavaa harkita lisävakuutuksen ottamista, jos se tarjoaa kattavampaa suojaa ja alentaa omavastuuta.
 
Peruutusehdot

Elämä on arvaamatonta, ja suunnitelmat voivat muuttua. Tutustu vuokraamon peruutusehdot huolellisesti, jotta tiedät, mitä tapahtuu, jos joudut peruuttamaan varauksen. Parhailla vuokraamoilla menetät korkeintaan varausmaksun, joka on pieni summa siihen nähden, että joutuisit maksamaan koko auton vuokran. 

Suunnittele reitti ja pysähdyspaikat

Reitin suunnittelu

Hyvä reittisuunnitelma tekee matkasta sujuvampaa. Tutki etukäteen reitin varrella olevia leirintäalueita, parkkipaikkoja ja nähtävyyksiä. Retkeilyautolla pääsee lähes kaikkiin paikkoihin, mihin henkilöautollakin, mutta ota huomioon auton korkeus parkkihallien ja siltojen osalta, erityisesti jos aiot ottaa pitkälle reissulle yhden hotelliyön puskaparkkien sijaan.

retkeilyauton takaovista aukeava meri

 

Pysäköinti ja yöpyminen
Tutustu etukäteen, missä on laillista pysäköidä ja yöpyä retkeilyautolla. Monissa maissa on tiukat säännöt retkeilyautojen pysäköinnille ja yöpymiselle tietyillä alueilla. Yhteistyökumppaniltamme saat etukäteen hyvät ohjeistukset puskaparkeista ja leirintäalueista. 
 
Kun otat huomioon nämä seikat, retkeilyauton vuokraus ja itse matka tulevat olemaan antoisia kokemuksia. Jos sinulla ei ole minkäänlaista kokemusta matkailyautoista tai retkeilyautoista, voit myös luottaa suunnitelmasi retkeilyautovuokralle.fi:n käsiin, he pitävät sinusta hyvää huolta! 

Suunnittele huolellisesti, pakkaa oikein ja nauti vapaudesta, jonka matkailuauto tarjoaa – seikkailu odottaa!

 

10 syytä vuokrata retkeilyauto

Vuokraaminen on erinomainen tapa kokea matkailuautoelämää ilman omistamisen tuomaa sitoutumista ja suuria kustannuksia. Tässä artikkelissa esitellään kymmenen hyvää syytä, miksi retkeilyauton vuokraaminen voi olla juuri oikea valinta sinulle.

1. Joustavuus matkustaa minne haluat

Retkeilyauton avulla voit suunnitella reittisi vapaasti ja muuttaa suunnitelmiasi milloin tahansa. Tämä tarjoaa ainutlaatuista vapautta, jota harvat muut matkustusmuodot voivat tarjota.

2. Ei suuria alkuinvestointeja

Omistamiseen liittyvät suuret alkuinvestoinnit jäävät pois, kun vuokraat retkeilyauton. Voit nauttia matkailuautoelämästä ilman pitkäaikaista taloudellista sitoutumista. Uuden laadukkaan ajoneuvon hinta liikkuu 85 000€ – 95 000€ välissä. 

3. Kokeilu ennen mahdollista ostamista

Vuokraaminen antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla erilaisia retkeilyautoja ja selvittää, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi, ennen kuin päätät mahdollisesta ostosta.

4. Välttää ylläpitokustannukset

Vuokraamalla sinun ei tarvitse huolehtia auton ylläpidosta, huolloista eikä vakuutuksista – kaikki tämä kuuluu vuokranantajan vastuulle.

5. Taloudellinen tehokkuus

Retkeilyautojen vuokraaminen voi olla taloudellisesti tehokasta, erityisesti lyhyemmillä matkoilla tai harvemmin matkustettaessa.

6. Monipuolisuus ja sopivuus eri tilanteisiin

Vuokrattava retkeilyauto soveltuu monenlaisiin seikkailuihin, olipa kyseessä viikonloppureissu, festivaalimatka tai pitkä road trip eri maisemissa.

7. Mukavuudet mukanasi

Retkeilyauto tarjoaa kodin mukavuudet tiellä, mukaan lukien keittotilat, jääkaapin ja mukavat nukkumatilat.

8. Ympäristöystävällisempi vaihtoehto

Pienemmän koon ja paremman polttoainetalouden ansiosta retkeilyauto on usein ympäristöystävällisempi valinta verrattuna suurempiin matkailuautoihin.

9. Vähentää stressiä

Retkeilyautoilu vähentää matkustamiseen liittyvää stressiä, kun kaikki tarvitsemasi on aina mukanasi ja voit pysähtyä lepäämään milloin vain tunnet tarvetta.

10. Uudet kokemukset ja vapaus kokea maailmaa

Retkeilyauton vuokraaminen avaa ovet uusiin kokemuksiin ja antaa sinulle vapauden kokea maailmaa omilla ehdoillasi.

Vuokraamalla retkeilyauton saat kaikki matkailuautoelämän edut ilman, että sinun tarvitsee sitoutua yhteen ajoneuvoon tai kantaa huolta sen ylläpidosta ja arvon alenemisesta. Tämä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon niin satunnaisille seikkailijoille kuin vakavammille matkaajillekin, jotka haluavat tutkia uusia kohteita omalla tavallaan.

Kiitos kun luit yhteistyöartikkeliamme tänne asti! Retkeilyautovuokralle.fi:n yrittäjäpariskunta ovat aivan huikeita tyyppejä, joilla on pitkä historia vaeltamisesta ja retkeilystä. He haluavat, että jokainen vuokraus ja reissu on seikkailu ja elämys, joten olet hyvissä käsissä, mikäli vuokraat heiltä auton. 

Mikäli retkeilyaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme rinkoista, otsalampuista tai parhaista vaelluskengistä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.