-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras urheilukello 2023 - vertailu ja arvostelu

Sykemittarit ovat kehittyneet urheilukäytössä täysiverisiksi rannetietokoneiksi, joita urheilukelloiksi nykyään kutsutaan. Yksi tärkeimmistä asioista hyvässä urheilukellossa on sen toimivuus ja käytettävyys. On tärkeää, että kello on helppokäyttöinen ja että sen toiminnot ovat selkeitä ja helppoja käyttää. Toinen tärkeä asia on se, että kello on mukava käyttää ja sopii hyvin käyttäjän ranteeseen. Myös kellon akunkesto ja sen tarjoamat lisäominaisuudet, kuten sykemittaus ja GPS-paikannus, voivat tehdä siitä hyvän valinnan. Tässä artikkelissa etsimme parasta urheilukelloa ja teemme sen tutustumalla viiteen eri hintaiseen, oman kategoriansa parhaaseen kelloon. 

 

 Miten valita itselleen hyvä urheilukello?

Urheilukellon valinnassa on hyvä miettiä omia tarpeita ja käyttötarkoitusta. Jos haluat kellon pääasiassa juoksemiseen, on hyvä valita kello, joka tarjoaa hyvät juoksuominaisuudet, kuten GPS-paikannuksen ja sykemittauksen. Jos haluat kellon pääasiassa aktiivisuuden seurantaan, on hyvä valita kello, joka tarjoaa laajan valikoiman aktiivisuusominaisuuksia ja selkeän käyttöliittymän. On myös tärkeää valita kello, joka sopii hyvin omaan ranteeseen ja on mukava käyttää. Tutustumalla eri kellomallien tarjoamiin ominaisuuksiin ja tutustumalla vertailuumme voit tehdä informoidun valinnan.

Tiivistelmä testin parhaista urheilukelloista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista urheilukelloista ja sykemittareista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Paras urheilukello vaelluksille – Polar Grit X – Klikkaa tästä tuotteeseen

Kallein ja paras urheilukello – Garmin Fenix 7X Solar – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras halpa urheilukello – Kuura Sports S5 GPS – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras urheilukello juoksemiseen – Garmin FORERUNNER® 955 – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Paras otsalamppu työkäyttöön – Led Lenser Core H7R  – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras urheilukello vaelluksille ja retkille

Polar Grit X on äärimäisen kestävä, tyylikäs ja ennen kaikkea helppokäyttöinen urheilukello. Kestävän rakenteensa ja poikkeuksellisen pitkän akunkeston ansiosta Polar Grit X on erinomainen vaelluskumppani. Se on käytännössä sama kello kuin tyylikäs Polar Vantage V2. Erona Vantage V2:n on lähinnä siinä, että siinä missä Vantage menee tyyliedellä, luottaa Grit X kestävyyteen ja urheilulullisuuteen. 

Polar Grit X Black

Polar Grit X on GPS-urheilukello, jolla on monia erilaisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan aktiiviselle henkilölle. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on sen kyky seurata ja tallentaa erilaisia urheilulajeja, kuten juoksua, pyöräilyä ja uimista. Se myös sisältää rannesykemittarin, joka auttaa sinua seuraamaan fyysistä suorituskykyäsi. Grit X:ssä on myös veden- ja pölynkestävä rakenne, joten voit käyttää sitä myös sateisessa ja likaisessa ympäristössä. Lisäksi siinä on kestävä akku, joka tarjoaa jopa 40 tuntia käyttöaikaa GPS:n kanssa, joten voit käyttää sitä pitkiin treeneihin ja retkille ilman huolta siitä, että akku lopettaa toimintansa kesken.

Mistä pidimme?

+Akunkestosta

+Kestävyydestä

+Käyttöliiityymästä

+Hinnasta 

 

Mistä emme pitäneet?

-Polarin omintakeisesta laturista (piuhojen lisääntyminen)

Kokonaisarvosana
4.5/5

Kallein ja paras urheilukello - Garmin Fenix X7 Solar

Garmin on tunnettu laadukkaista ja luotettavista tuotteista, eikä Fenix X7 Solar ei ole millään tasolla poikkeus tästä tasosta, päinvastoin. Kun jaksaa opetella hieman hankalan käyttöliittymän, niin rahoilleen, saa kyllä myös vastinetta. Fenix X7 on äärimäisen kestävä – lämmön-, iskujen- ja vedenkestävyyden suhteen Fenix X7 Solar täyttää yhdysvaltalaiset sotilasstandardit. Lajiprofiileja on runsaasti, ja esim. maastopyöräilyssä laite antaa suoritukselle sujuvuuspisteytyksen nousujen ja laskujen datan perusteella. Erillinen HIIT-toiminto seuraa esim. AMRAP-, EMOM- ja Tabata -harjoitusten suorittamista. Rannesykemittaukset ja GPS:t ovat luonnollisesti mukana. 

Garmin Fenix 7X Solar

Fenixin akunkesto on varsinkin auringosta lisävirtaa ottavalla Solarilla aivan käsittämätön – GPS käytössä jo ilman lisävirtaa jopa 89-tuntia, kolmen tunnin aurinkoaltistumisella 122 tuntia. Älykellotilassa ilman GPS:ää akkua riittää lähes kuukaudeksi – 28 päivän ajan. Fenix X7 Solar on lähes tuhannen euron investointi, mutta mikäli sen tekee, saa siitä treenikaverin hyvin pitkäksi aikaa. 

Mistä pidimme?

+Isosta näytöstä

+Kestävyydestä

+Akunkestosta

+Ulkonäöstä

Mistä emme pitäneet?

-Käyttöliittymästä

-Hinnasta (n. 1000€)

Kokonaisarvosana
4/5

Paras halpa urheilukello – Kuura Sports S5 GPS 

Kuura S5 Sports GPS on erinomainen urheilukello, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja monia toimintoja. Se sisältää GPS-paikannuksen ja seurantaominaisuuden, joka auttaa seuraamaan harjoitus- ja suorituskykyäsi. Lisäksi se sisältää sykemittarin, askelmittarin, liikuntatoiminnon seurannan, älykkään herätyksen sekä muistutukset. Tämän lisäksi se on hyvin vedenkestävä. Kaiken kaikkiaan Kuura S5 Sports GPS urheilukello on erinomainen tapa seurata ja parantaa urheilullista suorituskykyäsi.

Kuura Sports S5 GPS

Kuura Sports S5 GPS on helppokäyttöinen ja mukava ranteessa, mutta sen akunkesto ei pärjää luonnolisestikaan sitä 3-4 kertaa kalliimmille kilpakumppaneilleen. Akku normaalikäytössä noin kaksi päivää, GPS päällä alle kahdeksan tuntia. Se ei siis ole pitkien vaelluksien paras kaveri, mutta päivittäisessä urheilukäytössä ja älykellona varsin erinomainen laite hintaisekseen.

Mistä pidimme?

+Hinnasta (alle 200€) 

+Käyttöliittymästä

Mistä emme pitäneet?

-Akunkestosta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Paras urheilukello juoksemiseen – Garmin Forerunner 955

Nimensä mukaisesti Garmin Forerunner 955 on hyvä urheilukello juoksemiseen useilla ominaisuuksilla. Se tarjoaa laajan valikoiman toimintoja, kuten sykkeen seuranta, GPS-navigointi, paljon muuta. Lisäksi se tarjoaa tarkkoja havaintoja ja analyysejä suorituskyvystäsi. Kaiken kaikkiaan se on erinomainen kello päivittäiseen käyttöön ja urheilutoimintaan.
 
Garmin Forerunner 955
 
 
Garmin Forerunner 955 -urheilukellolla on erinomainen akun kesto. Sen akku tarjoaa jopa yli kaksi viikkoa aktiivista käyttöön ilman lataamista ja jopa 42 tuntia GPS-navigointia yhdellä latauksella. Voit juosta varmasti millä tahansa reitillä täysväristen sisäisten karttojen ja monikaista-GPS:n avulla. Kello on tehty huippu-urheilijoille – juoksijoille, pyöräilijöille ja uimareille. Triatlonistit rakastavat kelloa sen keveyden ansiosta, painoa löytyy vain 52g! Halutessasi se luo sinulle jopa harjoitteluaikataulun seuraavaa kisaa varten. 

Mistä pidimme?

+Omainaisuuksista

+Keveydestä

+Ulkonäöstä

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

-Käyttöliittymästä

Kokonaisarvosana
4/5

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli retkeiluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista SUP-laudoista tai parhaista vaelluskengistä. Palautumiseen saat apua parhaista lihashuoltovasaroista.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut