-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras urheilukello 2023 - vertailu ja arvostelu

Sykemittarit ovat digitaalisen evoluution kautta muuntuneet monipuolisiksi rannetietokoneiksi, joita usein kutsutaan myös nimellä urheilukello. Optimaalisessa urheilukellossa korostuvat käytettävyys ja toiminnallinen selkeys. Kellon intuitiivisuus ja ergonominen design ovat tärkeimpiä tekijöitä käyttäjäkokemuksen kannalta. Lisäksi akun kesto sekä lisäominaisuudet, kuten kardiovaskulaarinen monitorointi ja satelliittipaikannus (GPS), ovat merkittäviä arvioitaessa kellon pätevyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme eri hintaluokan urheilukellojen eliittiä neljän eri mallin kautta.

Suunnon urheilukello, jossa näkyy sykelukemia

Miten valita itselleen hyvä urheilukello?

Urheilukellon valinnassa on hyvä miettiä omia tarpeita ja käyttötarkoitusta. Jos haluat kellon pääasiassa juoksemiseen, on hyvä valita kello, joka tarjoaa hyvät juoksuominaisuudet, kuten GPS-paikannuksen ja sykemittauksen. Jos haluat kellon pääasiassa aktiivisuuden seurantaan, on hyvä valita kello, joka tarjoaa laajan valikoiman aktiivisuusominaisuuksia ja selkeän käyttöliittymän. On myös tärkeää valita kello, joka sopii hyvin omaan ranteeseen ja on mukava käyttää. Tutustumalla eri kellomallien tarjoamiin ominaisuuksiin ja tutustumalla vertailuumme voit tehdä informoidun valinnan.

Tiivistelmä testin parhaista urheilukelloista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista urheilukelloista ja sykemittareista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Paras urheilukello vaelluksille – Polar Grit X – Klikkaa tästä tuotteeseen

Kallein ja paras urheilukello – Garmin Fenix 7X Solar – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras halpa urheilukello – Kuura Sports S5 GPS – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras urheilukello juoksemiseen – Garmin FORERUNNER® 965 – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Paras urheilukello vaelluksille ja retkille

Polar Grit X on äärimäisen kestävä, tyylikäs ja ennen kaikkea helppokäyttöinen urheilukello. Kestävän rakenteensa ja poikkeuksellisen pitkän akunkeston ansiosta Polar Grit X on erinomainen vaelluskumppani. Se on käytännössä sama kello kuin tyylikäs Polar Vantage V2. Erona Vantage V2:n on lähinnä siinä, että siinä missä Vantage menee tyyliedellä, luottaa Grit X kestävyyteen ja urheilulullisuuteen. 

Polar Grit X Black

Polar Grit X on GPS-urheilukello, jolla on monia erilaisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan aktiiviselle henkilölle. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on sen kyky seurata ja tallentaa erilaisia urheilulajeja, kuten juoksua, pyöräilyä ja uimista. Se myös sisältää rannesykemittarin, joka auttaa sinua seuraamaan fyysistä suorituskykyäsi. Grit X:ssä on myös veden- ja pölynkestävä rakenne, joten voit käyttää sitä myös sateisessa ja likaisessa ympäristössä. Lisäksi siinä on kestävä akku, joka tarjoaa jopa 40 tuntia käyttöaikaa GPS:n kanssa, joten voit käyttää sitä pitkiin treeneihin ja retkille ilman huolta siitä, että akku lopettaa toimintansa kesken.

Mistä pidimme?

+Akunkestosta

+Kestävyydestä

+Käyttöliiityymästä

+Hinnasta 

 

Mistä emme pitäneet?

-Polarin omintakeisesta laturista (piuhojen lisääntyminen)

Kokonaisarvosana
4.5/5

Kallein ja paras urheilukello - Garmin Fenix X7 Solar

Garmin on tunnettu laadukkaista ja luotettavista tuotteista, eikä Fenix X7 Solar ei ole millään tasolla poikkeus tästä tasosta, päinvastoin. Kun jaksaa opetella hieman hankalan käyttöliittymän, niin rahoilleen, saa kyllä myös vastinetta. Fenix X7 on äärimäisen kestävä – lämmön-, iskujen- ja vedenkestävyyden suhteen Fenix X7 Solar täyttää yhdysvaltalaiset sotilasstandardit. Lajiprofiileja on runsaasti, ja esim. maastopyöräilyssä laite antaa suoritukselle sujuvuuspisteytyksen nousujen ja laskujen datan perusteella. Erillinen HIIT-toiminto seuraa esim. AMRAP-, EMOM- ja Tabata -harjoitusten suorittamista. Rannesykemittaukset ja GPS:t ovat luonnollisesti mukana. 

Garmin Fenix 7X Solar

Fenixin akunkesto on varsinkin auringosta lisävirtaa ottavalla Solarilla aivan käsittämätön – GPS käytössä jo ilman lisävirtaa jopa 89-tuntia, kolmen tunnin aurinkoaltistumisella 122 tuntia. Älykellotilassa ilman GPS:ää akkua riittää lähes kuukaudeksi – 28 päivän ajan. Fenix X7 Solar on lähes tuhannen euron investointi, mutta mikäli sen tekee, saa siitä treenikaverin hyvin pitkäksi aikaa. 

Mistä pidimme?

+Isosta näytöstä

+Kestävyydestä

+Akunkestosta

+Ulkonäöstä

Mistä emme pitäneet?

-Käyttöliittymästä

-Hinnasta (n. 1000€)

Kokonaisarvosana
4/5

Paras halpa urheilukello – Kuura Sports S5 GPS 

Kuura S5 Sports GPS on erinomainen urheilukello, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja monia toimintoja. Se sisältää GPS-paikannuksen ja seurantaominaisuuden, joka auttaa seuraamaan harjoitus- ja suorituskykyäsi. Lisäksi se sisältää sykemittarin, askelmittarin, liikuntatoiminnon seurannan, älykkään herätyksen sekä muistutukset. Tämän lisäksi se on hyvin vedenkestävä. Kaiken kaikkiaan Kuura S5 Sports GPS urheilukello on erinomainen tapa seurata ja parantaa urheilullista suorituskykyäsi.

Kuura Sports S5 GPS

Kuura Sports S5 GPS on helppokäyttöinen ja mukava ranteessa, mutta sen akunkesto ei pärjää luonnolisestikaan sitä 3-4 kertaa kalliimmille kilpakumppaneilleen. Akku normaalikäytössä noin kaksi päivää, GPS päällä alle kahdeksan tuntia. Se ei siis ole pitkien vaelluksien paras kaveri, mutta päivittäisessä urheilukäytössä ja älykellona varsin erinomainen laite hintaisekseen.

Mistä pidimme?

+Hinnasta (alle 200€) 

+Käyttöliittymästä

Mistä emme pitäneet?

-Akunkestosta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Paras urheilukello juoksemiseen – Garmin Forerunner 965

Nimensä mukaisesti Garmin Forerunner 965 on hyvä urheilukello juoksemiseen lukuisilla ominaisuuksilla. Se tarjoaa laajan valikoiman toimintoja, kuten sykkeen seuranta, GPS-navigointi, palautuminen ja paljon muuta. Lisäksi se tarjoaa tarkkoja havaintoja ja analyysejä suorituskyvystäsi. Kaiken kaikkiaan se on erinomainen kello päivittäiseen käyttöön ja urheilutoimintaan. Kellon AMOLED-näyttö on markkinoiden upeimpia ja toistaa värit upeasti ja niin, että ne näkyvät hyvin kaikissa olosuhteissa. 
 
Garmin Forerunner 955
 
 
Garmin Forerunner 965 -urheilukellolla on erinomainen akun kesto. Sen akku tarjoaa jopa yli kaksi viikkoa aktiivista käyttöön ilman lataamista ja jopa 42 tuntia GPS-navigointia yhdellä latauksella. Voit juosta varmasti millä tahansa reitillä täysväristen sisäisten karttojen ja monikaista-GPS:n avulla. Kello on tehty huippu-urheilijoille – juoksijoille, pyöräilijöille ja uimareille. Triatlonistit rakastavat kelloa sen keveyden ansiosta, painoa löytyy vain 52g! Halutessasi se luo sinulle jopa harjoitteluaikataulun seuraavaa kisaa varten. 

Mistä pidimme?

+Omainaisuuksista

+Keveydestä

+Ulkonäöstä

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

-Käyttöliittymästä (alkuun)

Kokonaisarvosana
4/5

Etkö löytänyt artikkelista mieluisaa kelloa tai haluat tehdä vielä omaa tutkimusta aiheesta?

Keräsimme sinulle kattavan listan asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kelloa valittaessa.

1. Käyttötarkoitus

Harjoittelumuoto: Jos olet esimerkiksi juoksija, haluat ehkä erilaiset ominaisuudet kuin uimari. Monet kellot tarjoavat erikoistuneita toimintoja tietyille lajeille.

Ammattilainen vai harrastelija? Ammattiurheilijat saattavat tarvita syvällisempiä analyysityökaluja ja tietoja, kun taas harrastelijat voivat olla tyytyväisiä perusominaisuuksiin.

2. Toiminnallisuus ja ominaisuudet

Perusominaisuudet: Askeleen laskeminen, kalorien kulutus, sykemittaus ja unen seuranta ovat nykyään melko standardi.

Erityisominaisuudet: GPS-paikannus, korkeusmittari, ilmanpainemittari, VO2 max -arvionti, syvemmät unianalyysit, stressin mittaus ja palautumisajan arviointi.

Monilajitoiminto: Mahdollisuus seurata useiden eri lajien harjoittelua samalla kellolla.

3. Käytettävyys ja käyttökokemus

Näytön koko ja laatu: Varmista, että näyttö on riittävän suuri ja selkeä omiin tarpeisiisi.

Käyttöliittymä: Onko kello helppo käyttää? Voiko sitä käyttää märkin käsin tai hanskat kädessä?

Ranneke: Onko se mukava? Onko se vaihdettavissa?

4. Akkukesto

Kestoaika: Kuinka kauan kello kestää yhdellä latauksella? Riippuu usein siitä, kuinka monia ominaisuuksia käytät.

Lataustapa: Onko lataus helppoa ja nopeaa?

5. Yhteensopivuus

Sovellukset: Toimiiko kello suosikkisovellustesi kanssa?

Älyominaisuudet: Voitko vastaanottaa ilmoituksia, ohjata musiikkia tai käyttää muita älykellon toimintoja?

Laiteyhteensopivuus: Onko kello yhteensopiva puhelimesi, tabletin tai tietokoneesi kanssa?

6. Hinta

Budjetti: Aseta budjetti ja mieti, mitkä ominaisuudet ovat sinulle välttämättömiä ja mistä voit tinkiä.

Takuu ja huolto: Onko kellolla hyvä takuu? Onko huolto ja mahdolliset varaosat saatavilla?

7. Design ja estetiikka

Ulkonäkö: Vaikka kyseessä on tekninen laite, monille ulkonäkö on tärkeä.

Materiaalit: Mitä materiaaleja kellossa on käytetty? Onko se kestävä ja vedenkestävä?

Lopuksi, muista, että parasta urheilukelloa ei ole olemassa absoluuttisesti, vaan paras valinta riippuu yksilöllisistä tarpeistasi, tavoitteistasi ja budjetistasi. Käytä aikaa tutkimukseen, lue arvosteluja ja kokeile eri malleja ennen ostopäätöksen tekemistä. Hyvin valittu urheilukello voi olla korvaamaton työkalu kuntoilutavoitteidesi saavuttamisessa. Hyviä urheiluhetkiä uuden kellon kanssa, kun sen löydät!

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli retkeiluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista SUP-laudoista tai parhaista vaelluskengistä. Palautumiseen saat apua parhaista lihashuoltovasaroista.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut