-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras lihashuoltovasara 2022 - Arvostelu & Hintavertailu

Lihashuoltovasara, tai toiselta nimeltään hierontavasara, on hierontalaite, joka on tarkoitettu erityisesti tehostamaan palautumista ja rentouttamaan lihaksia urheilusuorituksen jälkeen. Lihashuoltovasaran käyttö on helppoa ja sen avulla pystytään lihasten avaamisen lisäksi lämmittelemään niitä syvältä ennen urheilusuoritusta. Lämpimät lihakset ovat elastisemmat sekä loukkaantumisriski pienenee huomattavasti. 

 

lihashuoltovasara käytössä


Arvostelimme ja vertailimme lukuisia erilaisia laitteita, jotta hyvän lihashuoltovasaran valinta olisi sinulle mahdollisimman helppoa. Lihasvasaroita tarjoavat nykypäivänä lähes kaikki Prismat, Tokmannit, Citymarketit ja Motonetit, mutta tässä vertailussa keskitymme pääasiassa hieman laadukkaampiin laitteisiin. Otimme arvosteluun näiden lisäksi yhden edullisen lihashuoltovasaran, sillä halusimme tutkia, pärjääkö se ammattilaisten suosimille laitteille.

Mikäli haluat tehdä itse vielä lisää tutkimusta ja etsiä kokemuksia parhaista hierontavasaroista, teimme artikkelin loppuun listan asioista, joita kannattaa ottaa huomioon vertailua tehdessä.

Tiivistelmä testin parhaista vasaroista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista lihashuoltovasaroista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Kokonaisvaltaisesti paras lihashuoltovasara – Hyperice HyperVolt BT – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras ammattilaisten lihashuoltovasara – Theragun Pro – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras halpa lihashuoltovasara – Gymstick lihashuoltovasara – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Parhaassa tarjouksessa oleva! – Core Lihashuoltovasara Light – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras lihashuoltovasara - Kokonaisvaltainen Hyperice HyperVolt

Hyperice Hypervolt on kuluttajamarkkinoiden ensimmäisiä lihashuoltovasaroita ja oman alansa pioneerejä. Lähes kaikki edulliset mallit jäljittelevät HyperVoltin tyyliä ja mallia, ja erityisesti edullisista kiinalaisista löytyy suoria kopioitakin (heikommalla laadulla). Hyperice HyperVolt on monien urheiluseurojen ykkösvalinta ja huippu-urheilijoiden suosiossa. 

Hyperice HyperVolt lihashuoltovasara

Hyperice HyperVolt on laadukas hierontavasara, ja siinä on lukuisia upeita yksityiskohtia. Hypericen kehittämänä QuietGlide-teknologia on mahdollistanut sen, että se on myös hiljaisempi kuin kilpailijansa. Monissa hierontalaitteissa ääni on jopa häiritsevän kova, mutta ei HyperVoltissa. Tämän lisäksi kun sitä vertaillaan kilpailijoihinsa, on se laadukkaamman tuntuinen, hierontapäät ovat helppo kiinnittää ja ne niihin ei jää rakoja.

HyperVoltin mukana tulee vakiona viisi erilaista hierontapäätä ja se sisältää kolme eritasoista hierontavoimakkuutta. Ainut miinus tulee hieman heikohkosta akunkestosta. Akku kestää noin kolmen tunnin hieronnan, jonka jälkeen se on ladattava. Tämä on hieman heikompi tulos kuin kilpailijoilla, mutta sitä ei kannata liikaa tuijottaa – yleisin hierontasessio lihashuoltovasaralla kestää 10-20min.

Mistä pidimme?

+Hiljaisuudesta

+Laadusta

+Käytettävyydestä

Mistä emme pitäneet?

-Akunkestosta

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
4.5/5


Paras ammattilaistason lihashuoltovasara – 

Theragun Pro 

Theragun Pro LihashuoltovasaraTheragun Pro on ehdottomasti markkinoiden paras lihashuoltovasara, jos hinta ei ole ratkaiseva tekijä. Theragun Pro lihasvasara eroaa muotoilultaan lähes kaikista muista markkinoilla olevista malleista. Kolmiomallinen muotoilu mahdollistaa lukuisat eri otteet laitteesta, joka mahdollistaa hankalimpiin paikkoihin käsiksi pääsyä ja vähentää käsien väsymistä, jota tärinä aiheuttaa.

Theragun Pron ainoa iso miinuspuoli testissä olikin sen hinta, sillä muuten se on ylivoimainen hierontalaite. Laitteessa on muotoilun lisäksi muita malleja pidempi iskupituus, jonka ansiosta myös isojen lihasten hierominen ja liikkuvuuden parantaminen onnistuu erinomaisen hyvin ja tehokkaasti. Laitteessa on vaihdettava akku, mikä mahdollistaa sen käytön myös ammattilaisille. Yhden akun akunkesto on valitettavan lyhyt, 75min täydellä teholla.

Hierontavasaran käyttö on yksinkertaista ja sitä tukee Bluetoothin kautta käytettävä mobiilisovellus, joka auttaa hierojaa esiohjelmoiduilla hierontaohjelmilla sekä tarjoaa käyttöohjeita. Ohjelma tukee myös omien hierontaohjelmien tekemistä. Mukana laitteessa tulee kuusi erilaista hierontapäätä ja hierontavoimakkuuksia laitteessa on kaksi.

Mistä pidimme?

+Muotoilusta

+Laadusta

+Kääntyvästä hierontapäästä

+Vaihtoakusta

+Iskupituudesta

Mistä emme pitäneet?

-Akunkestosta

-Hintavertailun ylivoimaisesti kallein

Kokonaisarvosana
5/5

 

Hyvä edullinen lihashuoltovasara – Gymstick Hierontapistooli

Gymstick Hierontapistooli on vertailun edullisimman pään vasaroita ja kelvollinen vaihtoehto niille, jotka haluavat halvan laitteen, jolla vielä pärjää hyvin. Gymstickin lihashuoltovasarassa edullisuus korostuu materiaalivalinnoissa, se on paljon kevyempi kuin kalliimmat laitteet, pitää kovempaa ääntä ja tärisee hieman enemmän hieroessa. 
 
Gymstick lihashuoltovasara
 
 
Tekeekö sillä sitten mitään? Kyllä, vaikka Gymstickin hierontapistoolin iskupituus on lähes 30% lyhyempi kuin Theragun Pro:ssa. Tämä tarkoittaa haasteita kuitenkin vain isoimmissa lihaksissa kuten etu- tai takareidet. Mikäli lihasmassaa on tullut hankittua salilla runsaasti enemmän, ei Gymstick hierontapistooli ole sopiva valinta, vaan kannattaa katsella mieluummin esimerkiksi HyperVoltin suuntaan. 
 
Gymstickin mukana tulee viisi erilaista hierontapäätä, tehoalueita löytyy kolme. Hinta on jopa viisi kertaa edullisempi kuin HyperVoltilla. Akunkesto Gymstickissä on hyvällä tasolla, jopa 5h yhdellä latauksella, erityisesti alle 130€ maksavalle laitteelle.
 
Suosittelemme edullista vaihtoehtoa etsivälle!

Mistä pidimme?

+Keveydestä (varauksella)

+Hinnasta

+Akunkestosta

Mistä emme pitäneet?

-Muovisuudesta

-Äänestä

 

Kokonaisarvosana
4.5/5

Parhaassa tarjouksessa – Core Light lihashuoltovarasa

Core Light hintaansa nähden laadukas lihashuoltovasara, joka on kovassa tarjouksessa. Core Light kerää ylistystä hiljaisuudestaan ja tehostaan, vaikka se on kevyt käsitellä

Core Lihashuoltovasara

 
 

Onko Core Lightista sitten mihinkään? On!
 
Core Light on itseasiassa suhteellisen kelpo perusvasara pitkällä akunkestolla ja keveytensä ansiosta miellyttävä käyttää. Päät ovat elintarvikelaatuista silikonia (hygieniset), päitä tulee mukana neljä kappaletta ja hierontatasoja löytyy viisi. Tämän hetkinen kampanjan ja halvan hinnan ansiosta Core Light saattaa olla arvosteltavista vasaroista jopa se paras valinta!

Mistä pidimme?

+Keveydestä

+Hinnasta

+Laadusta 

+Äänestä

Mistä emme pitäneet?

-Iskupituudesta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Lihashuoltovasaran päiden käyttö

Lihashuoltovasaran käyttö on suhteellisen yksinkertaista ja sitä suositellaan käytettäväksi joko ennen- tai jälkeen liikuntasuorituksen. Pitkiä hierontasessioita ei kuitenkaan kannata pitää juuri suorituksen jälkeen vaan, vähintään pari tuntia suorituksen jälkeen.

Miten lihashuoltovasara toimii?

Lihashuoltovasaran tuottama isku aiheuttaa pulsseja, jotka vaikuttavat syvällä ihmisen lihaksistossa. Kun kipukohta löytyy, annetaan lihasvasaran levätä kipeän kohdan päällä 15-20sek. Vasaraa liikutetaan hitaasti kohdealuetta pitkin aina seuraavaan kipukohtaan.

Lihashuoltovasaran mukana tulee lukuisia päitä, mutta mihin tarkoitukseen ne ovat?

Tyypilliset päät joita lihashuoltovasaran mukana tulee ovat Pallo, haarukka-,lapio-, litteä-, ja pistopää.

Haarukkapää soveltuu hyvin lihaksille, joiden ympärillä on paljon luita tai esteitä, kuten selkärangan tai nilkan alueelle. Myös käsien alueella erinomainen apuvälinen Lapiopään ohella.

Lapiopää sopii erinomaiset olkapäiden alueelle sekä niskaan, jossa tarvitsee päästä ikään kuin kauhomaan lihaksia.

Pallopää on tyypillisin ja yleisin kaikista päistä. Se on tarkoitettu isoille lihaksille kuten reisille, pakaralle ja yläselälle. Se on hieman pehmeämpi kuin litteäpää.

Pistopää, tai toiselta nimeltään luotipää, on Triggerpisteille tarkoitettu pää. Sillä pystyy pääsemään juuri tiettyihin kipupisteisiin kiinni. Mikäli paikallistaa erittäin jumisen paikan esimerkiksi lavassa, on pistopää erinomainen vaihtoehto.

Litteäpää on toinen hyvin tyypillinen pää erityisesti isoille lihaksille. Se on kuitenkin hieman kovempi kuin pallopää, joten se voi olla liian raju, mikäli lihakset ovat erityisen kipeitä.

 

Tykkäsitkö arvostelusta? Mikäli haluat tutkia itsenäisesti lihashuoltovasaroiden laajaa valikoimaa, kannattaa klikata Training365:n sivuille. Sivuilta löydät useita kymmeniä vasaroita hintavertailuineen!

Mikäli terveysaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista kävelymatoista tai parhaista SUP-laudoista!

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut