-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras lihashuoltovasara 2023 - Arvostelu & vertailu3

Artikkeli päivitetty 17.5.2023

Lihashuoltovasara, tai toisilta nimiltään hierontavasara tai lihasvasara, on hierontalaite, joka on tarkoitettu erityisesti tehostamaan palautumista ja rentouttamaan lihaksia urheilusuorituksen jälkeen. Lihashuoltovasaran käyttö on helppoa ja sen avulla pystytään lihasten avaamisen lisäksi lämmittelemään niitä syvältä ennen urheilusuoritusta. Lämpimät lihakset ovat elastisemmat sekä loukkaantumisriski pienenee huomattavasti. Hyvällä lihashuoltovasaralla hierominen onnistuu kätevästi vartalon lähes kaikkien osien, ja silllä pystytään rentouttamaan erinomaisesti jalkapohjat, selkä, niska, kädet ja jalat. 

 

lihashuoltovasara käytössä


Arvostelimme ja vertailimme lukuisia erilaisia laitteita, jotta hyvän lihashuoltovasaran valinta olisi sinulle mahdollisimman helppoa. Lihasvasaroita tarjoavat nykypäivänä lähes kaikki Prismat, Tokmannit, Citymarketit ja Motonetit, mutta tässä vertailussa keskitymme pääasiassa hieman laadukkaampiin laitteisiin. Otimme arvosteluun näiden lisäksi yhden edullisen lihashuoltovasaran, sillä halusimme tutkia, pärjääkö se ammattilaisten suosimille laitteille.

Mikäli haluat tehdä itse vielä lisää tutkimusta ja etsiä kokemuksia parhaista hierontavasaroista, teimme artikkelin loppuun listan asioista, joita kannattaa ottaa huomioon vertailua tehdessä.

Tiivistelmä testin parhaista vasaroista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri testin eri hintakategorioiden parhaista lihashuoltovasaroista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Kokonaisvaltaisesti paras lihashuoltovasara – Hyperice HyperVolt BT Plus – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras pieni ja kevyt lihashuoltovasara – Hyperice HyperVolt Go – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras halpa lihashuoltovasara – Gymstick lihashuoltovasara – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Parhaassa tarjouksessa oleva! – Core Lihashuoltovasara Light – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras lihashuoltovasara - Kokonaisvaltainen Hyperice HyperVolt BT Plus

Hyperice Hypervolt on kuluttajamarkkinoiden ensimmäisiä lihashuoltovasaroita ja oman alansa pioneerejä. Lähes kaikki edulliset mallit jäljittelevät HyperVoltin tyyliä ja mallia, ja erityisesti edullisista kiinalaisista löytyy suoria kopioitakin (heikommalla laadulla tai teholla). Hyperice HyperVolt BT Plus on Hypericen kehittynein versio ja jopa 30% tehokkaampi kuin perusversio. Tästä syystä se on lukuisten urheiluseurojen ykkösvalinta ja huippu-urheilijoiden suosiossa. 

Hyperice Hypervolt BT Plus

Hyperice HyperVolt BT plus on laadukas hierontavasara, ja siinä on lukuisia upeita yksityiskohtia. Hypericen kehittämänä QuietGlide-teknologia on mahdollistanut sen, että se on myös hiljaisempi kuin kilpailijansa. Monissa hierontalaitteissa ääni on jopa häiritsevän kova, mutta ei HyperVoltissa. Tämän lisäksi kun sitä vertaillaan kilpailijoihinsa, on se laadukkaamman tuntuinen, hierontapäät ovat helppo kiinnittää ja ne niihin ei jää rakoja.

HyperVoltin mukana tulee vakiona viisi erilaista hierontapäätä ja se sisältää kolme eritasoista hierontavoimakkuutta. Ainut miinus tulee hieman heikohkosta akunkestosta. Akku kestää vajaan kolmen tunnin hieronnan, jonka jälkeen se on ladattava. Tämä on hieman heikompi tulos kuin kilpailijoilla, mutta sitä ei kannata liikaa tuijottaa – yleisin hierontasessio lihashuoltovasaralla kestää 10-20min.

Katso video

Mistä pidimme?

+Tehosta

+Laadusta

+Käytettävyydestä

+Tärinättömyydestä

+Vertailumme ylivoimainen ykkönen!

Mistä emme pitäneet?

-Akunkestosta

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
5/5


Paras kevyt lihashuoltovasara – Hyperice HyperVolt Go

 

Lihashuoltovasaralla voidaan palautumi

sen lisäksi esilämmitellä lihakset ja valmistella niitä urheilusuoritusta varten. Lihasten syvälämmittäminen parantaa liikkuvuutta ja vähentää loukkaantumisriskiä. Ison ja painavan lihashuoltovasaran kuljettaminen esimerkiksi kuntosalille voi kuitenkin olla kömpelöä, mutta mikäli tämä on tarpeesi, kannattaa tutustua Hyperice HyperVolt Go:hun! 

Hyperice HyperVolt Go

Hyperice HyperVolt on äärimäisen kevyt (0.7kg) ja erittäin pieni (18 x 14cm) kokoinen hierontavasara, tehden siitä ideaalin välineen pienempäänkin laukkuun. Hyperice ei ole kuitenkaan tinkinyt liiaksi sen hierontatehosta, vaan akunkestosta ja vaihtopäiden lukumäärästä. Iskupituus on 10mm (vs 14mm Plus BT mallissa). Lihasten palauttamiseen ja rentouttavaan hierontaan ei siis tarvita välttämättä kahta vasaraa. Mikäli tarkoituksena on maksimoida palautuminen, kannattaa valita mieluummin Hyperice HyperVolt BT Plus. 

Mistä pidimme?

+Laadusta

+Keveydestä

+Pienestä koosta

Mistä emme pitäneet?

-Akunkestosta

 

Kokonaisarvosana
5/5

 

Hyvä edullinen lihashuoltovasara – Gymstick Hierontapistooli

Gymstick Hierontapistooli on vertailun edullisimman pään vasaroita ja kelvollinen vaihtoehto niille, jotka haluavat halvan laitteen, jolla vielä pärjää hyvin. Gymstickin lihashuoltovasarassa edullisuus korostuu materiaalivalinnoissa, se on paljon kevyempi kuin kalliimmat laitteet, pitää kovempaa ääntä ja tärisee hieman enemmän hieroessa. 
 
Gymstick lihashuoltovasara
 
 
Tekeekö sillä sitten mitään? Kyllä, vaikka Gymstickin hierontapistoolin iskupituus on lähes 30% lyhyempi kuin Theragun Pro:ssa. Tämä tarkoittaa haasteita kuitenkin vain isoimmissa lihaksissa kuten etu- tai takareidet. Mikäli lihasmassaa on tullut hankittua salilla runsaasti enemmän, ei Gymstick hierontapistooli ole sopiva valinta, vaan kannattaa katsella mieluummin esimerkiksi HyperVoltin suuntaan. 
 
Gymstickin mukana tulee viisi erilaista hierontapäätä, tehoalueita löytyy kolme. Hinta on jopa viisi kertaa edullisempi kuin HyperVoltilla. Akunkesto Gymstickissä on hyvällä tasolla, jopa 5h yhdellä latauksella, erityisesti alle 130€ maksavalle laitteelle.
 
Suosittelemme edullista vaihtoehtoa etsivälle!

Mistä pidimme?

+Keveydestä (varauksella)

+Hinnasta

+Akunkestosta

Mistä emme pitäneet?

-Muovisuudesta

-Äänestä

 

Kokonaisarvosana
4.5/5

Parhaassa tarjouksessa – Core Light lihashuoltovarasa

Core Light hintaansa nähden laadukas lihashuoltovasara, joka on kovassa tarjouksessa. Core Light kerää ylistystä hiljaisuudestaan ja tehostaan, vaikka se on kevyt käsitellä

Core Lihashuoltovasara

 
 

Onko Core Lightista sitten mihinkään? On!
 
Core Light on itseasiassa suhteellisen kelpo perusvasara pitkällä akunkestolla ja keveytensä ansiosta miellyttävä käyttää. Päät ovat elintarvikelaatuista silikonia (hygieniset), päitä tulee mukana neljä kappaletta ja hierontatasoja löytyy viisi. Tämän hetkinen kampanjan ja halvan hinnan ansiosta Core Light saattaa olla arvosteltavista vasaroista jopa se paras valinta!

Mistä pidimme?

+Keveydestä

+Hinnasta

+Laadusta 

+Äänestä

Mistä emme pitäneet?

-Iskupituudesta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Lihashuoltovasaran päiden käyttö

Lihashuoltovasaran käyttö on suhteellisen yksinkertaista ja sitä suositellaan käytettäväksi joko ennen- tai jälkeen liikuntasuorituksen. Pitkiä hierontasessioita ei kuitenkaan kannata tehdä juuri suorituksen jälkeen, vaan vähintään pari tuntia suorituksen jälkeen.

Erilaisilla  hierontavasaran päillä päästään nopeammin haluttuun lopputulokseen. 

Miten lihashuoltovasara toimii?

Lihashuoltovasaran tuottama isku aiheuttaa pulsseja, jotka vaikuttavat syvällä ihmisen lihaksistossa. Kun kipukohta löytyy, annetaan lihasvasaran levätä kipeän kohdan päällä 15-20sek. Vasaraa liikutetaan hitaasti kohdealuetta pitkin aina seuraavaan kipukohtaan.

Lihashuoltovasaran mukana tulee lukuisia päitä, mutta mihin tarkoitukseen ne ovat?

Tyypilliset lihashuoltovasaran päät jotka tulevat laitteen mukana tulee ovat pallo-, haarukka-, lapio-, litteä-, ja pistopää. 

Mitkä ovat lihashuoltovasaran eri päiden erot?

Haarukkapää soveltuu hyvin lihaksille, joiden ympärillä on paljon luita tai esteitä, kuten selkärangan tai nilkan alueelle. Myös käsien alueella erinomainen apuvälinen Lapiopään ohella.

Lapiopää sopii erinomaiset olkapäiden alueelle, jossa tarvitsee päästä ikään kuin kauhomaan lihaksia. Lisäksi se on paras ystävä niskalle. Niska on perinteisesti haastava alue hieroa, mutta ei lapiopäällä.

Pallopää on tyypillisin ja yleisin kaikista lihashuoltovasaran päistä. Se on tarkoitettu isoille lihaksille kuten reisille, pakaralle ja yläselälle. Se on hieman pehmeämpi kuin litteäpää.

Pistopää, tai toiselta nimeltään luotipää, on Triggerpisteille tarkoitettu lihashuoltovasaran pää. Sillä pystyy pääsemään juuri tiettyihin kipupisteisiin kiinni. Mikäli paikallistaa erittäin jumisen paikan esimerkiksi lavassa, on pistopää erinomainen vaihtoehto.

Litteäpää on toinen hyvin tyypillinen lihashuoltovasaran pää erityisesti isoille lihaksille. Se on kuitenkin hieman kovempi kuin pallopää, joten se voi olla liian raju, mikäli lihakset ovat erityisen kipeitä.

Tykkäsitkö arvostelusta? Mikäli haluat tutkia itsenäisesti lihashuoltovasaroiden laajaa valikoimaa, kannattaa klikata Training365:n sivuille. Sivuilta löydät useita kymmeniä vasaroita hintavertailuineen!

Mikäli terveysaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista kävelymatoista tai parhaista SUP-laudoista!

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut