-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras spinningpyörä kotiin - sisäpyöräilyllä huippukuntoon!

Spinning nostaa suosiotaan erityisesti syksyn ja talven pimeyden koittaessa. Moni haaveilee omasta spinningpyörästä, mutta ei ole ihan varmoja, että millainen on hyvä pyörä tai mikä ylipäätään on spinningpyörän ja kuntopyörän ero. Ei hätää, käymme nopeasti keskeisimmät seikat spinningpyörästä läpi. Tämän lisäksi kävimme läpi lukuisia arvosteluita ja vertailimme, mikä onkaan se paras spinningpyörä kotikäyttöön juuri sinulle!

Spinningpyörä

Spinningpyörän ja kuntopyörän erot

Ennen kuin sukelletaan arvosteluiden pariin, tarkastellaan vähän, että miten spinningpyörä eroaa tavallisesta kuntopyörästä tai ergometristä. Ergometri on kuntopyörä, joka pystyy mittaamaan harjoittelun tehon watteina. Molemmissa tärkein ero spinningpyörään verrattuna on staattinen, pystympi ajoasento. Spinningpyörä muistuttaa enemmän tavallista polkupyörää ja mahdollistaa eri seisoma-asennot ja otteet tangosta. 

Kuntopyörä antaa vakiona usein paljon enemmän dataa poljennasta, kuten kuljetun matkan ja kalorimäärät, suurimmasta osasta spinningpyörää tätä mittaristoa ei ole. Tämä ei kuitenkaan ole mielestämme haaste, sillä nykyiset sykemittari + älypuhelin yhdistelmät mahdollistavat paljon tarkemman datan keruun kuin kuntopyörien mittarit.

Tämän lisäksi eroa on polkimissa ja vauhtipyörässä. Kuntopyörän vauhti loppuu heti kun polkeminen lopetetaan, kun taas spinningpyörällä vauhtipyörä pitää sen pyörimässä ja pyörällä voi ns. rullailla kevyesti. Polkimiin saa usein spinningpyörissä lukkokengät kiinni, joka mahdollistaa paremmin myös nostavan liikkeen. Näin polkemisesta saadaan enemmän tehoja irti ja sen tuntuu mukavalta. Meidän mieltymyksemme on ehdottomasti spinningpyörän puolella!

Tiivistelmä arvostelun parhaista spinningpyöristä


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista spinningpyöristä, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Parhaan hinta-laatusuhteen spinningpyörä – Gymstick FTR 7 Indoor Racer – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras spinningpyörä isolla vauhtipyörällä – Core Spinningpyörä 2200 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras edullinen spinningpyörä – Core Spinningpyörä 1300  – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras spinnnigpyörä kotikäyttöön – FitNord Racer 500 – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Parhaan hinta-laatusuhteen spinningpyörä - Gymstick FTR 7 Indoor Racer

Gymstick on tunnettu laadukkaista tuotteistaan, eikä FTR 7 Indoor Race ole poikkeus tässä suhteessa. Se on kehitetty kovaan kotikäyttöön sekä kevyeen kuntosalikäyttöön. FTR 7 rullaa erinomaisesti, kiitos sen 20kg painavan, tasapainotetun vauhtipyörän. Hihnavetoisena se on myös hiljainen ja portaaton säätö takaa sen, että juuri oikea vastus löytyy joka lisäyksellä. Pyörän reilu paino (42kg) ja leveä rakenne tekevät pyörästä tukevan myös seisoma-asennosta.

Gymstick FTR 7 Indoor Racer

Gymstick FTR 7 Indoor Race on tarkoitettu maksimissaan 150kg painaville henkilöille. Tämän lisäksi siitä löytyy Bluetooth-mittaristo, mutta tämä ei valitettavasti yhdisty puhelimeen, ainoastaan sykemittariin. Kokonaisuutena FTR 7 on kuitenkin erinomainen valinta jokaiseen kotiin.

Mistä pidimme?

+Isosta vauhtipyörästä

+Hinnasta

+Tukevuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Bluetooth tukee vain sykemittaria

 

Kokonaisarvosana
4.5/5


Paras spinningpyörä isolla vauhtipyörällä – Core 2200

 

Kun etsinnässä on todella isolla vauhtipyörällä (22kg) varustettu spinningpyörä, mutta ei halua käyttää omaisuuksia, kannattaa katse suunnata kohti Core 2200 Spinningpyörää. Lähtökohtaisesti mitä suurempi vauhtipyörä, sen pehmeämpi ja vakaampi pyörä on polkea. Mittaristosta pystyy seuraamaan mm. kaloreita, harjoituksen kestoa, nopeutta ja matkaa. 

Core Spinningpyörä 2200Core 2200 spinningpyörän maksimi käyttäjäpaino on 135kg. Se on vakaa kovassakin ajossa, sillä pyörän oma paino on yli 50kg. Pyörä ei ole ehkä muotoiluiltaan se kaunein, mutta jos haluaa vain toiminnallisuutta, voi Core 2200 olla sinun valintasi.

Mistä pidimme?

+Näytöstä

+Suuresta vauhtipyörästä

Mistä emme pitäneet?

-Muotoilusta

 

Kokonaisarvosana
4/5

 

Paras edullinen spinningpyörä – Core 1300

Siinä missä Core Spinningpyörä 2200 oli iso ja muotoiltultaan konservatiivinen, on sen edullisempi pikkuveli Core 1300 vauhtia täynnä. Core 1300 on varmasti yksi markkinoiden suosituimmista edullisen pään pyöristä, ja siitä löytyy erittäin paljon kokemuksia eri arvosteluista. Miinusta pyörä saa sen kevyemmästä vauhtipyörästä (13kg), mutta se on ymmärrettävää tämän luokan spinningpyörissä. Kolmentoistakilon vauhtipyörällä vielä pärjää ja ajosta pystyy nauttimaan, mutta tämän kevyemmällä vauhtipyörällä olevia spinningpyöriä ei kannata katsoa, sillä ne ovat käytännössä leluja.
 
 
 
Core 1300 spinningpyörä on punaisena upeannäköinen ja suhteellisen laadukkaan oloinen pyörä kotikäyttöön. Se soveltuu myös lyhyille kuljettajille (min 150cm), painorajan ollessa max 120kg. Huomioitavaa on kuitenkin, että pyörä on huomattavasti kevyempi (30kg) verrattuna yläpuolella oleviin, huomattavasti kalliimpiin laitteisiin verrattuna. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli haluaa heilua rajusti puolelta toiselle, ei pyörä ole ihan niin stabiili. Kokonaisuutena se on kuitenkin tämän hintaluokan yksi parhaista pyöristä!
 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Tyylistä

Mistä emme pitäneet?

-Pyörän keveydestä

-Vauhtipyörän keveydestä

Kokonaisarvosana
4/5

Paras spinningpyörä kotikäyttöön – FitNord Racer 500

Mikäli etsii erittäin hyvää spinningpyörää kotikäyttöön, eikä budjetti ole niin pahana rajoitteena, kannattaa vilkaista FitNord Racer 500. Tämä yleensä n. 1100€ maksava spinningpyörä on ominaisuuksiltaan huippuluokkaa – Kestävä runko, 20kg vauhtipyörä sekä magneettinen vastusjarru. Magneettivastus tekee pyörästä mekaanista kitkajarrua mukavavamman sekä hiljaisen. Sen lisäksi se ei kulu ja on huoltovapaa. FitNord Racer 500 on huippuvalinta, mikäli spinningpyörää aikoo käyttää pitkään ja paljon. 
 
FitNord Racer 500
 
FitNord Racer 500 on arvostelumme paras spinningpyörä jos hintaa ei katsota, ja se kerää ylistäviä arvosteluita käytännössä kaikilla foorumeilla. Ainoa mistä pyörä saa moitetta, on vakiona tulevista polkimien lukitusjärjestelmästä, mikäli aikoo käyttää lukkopolkimia. Pyörä on erittäin tukeva painonsa (57kg) ansiosta. Maksimipaino käyttäjällä 135kg. 
 

Mistä pidimme?

+Painosta

+Vauhtipyörästä

+Magneettijarrusta

+Hiljaisuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

-Polkimista (lukkopoljinpuoli).

Kokonaisarvosana
4.5/5

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli kuntoiluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista kävelymatoista tai lihashuoltovasaroista klikkaamalla tekstissä olevia linkkejä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut