-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras ruokatermos 2023 - vertailussa 5 eri ruokatermosta

Ruokatermos on kekseliäs ja monipuolinen laite, joka on vakiinnuttanut paikkansa retkeilijöiden ja vaeltajien keskuudessa. Sen kyky pitää ruoka kuumana tai kylmänä useiden tuntien ajan tekee siitä olennaisen kumppanin niin arjen kiireissä kuin seikkailuntäyteisillä retkilläkin. Tässä artikkelissa tarkastelemme syitä siihen, miksi ruokatermari kannattaa hankkia, sen tärkeimmät ominaisuudet sekä moninaiset hyödyt, joita se tarjoaa. Tämän lisäksi arvostelemme konkreettisesti viisi parasta ruokatermosta eri tarpeisiin. 

paras rinkka metsämaisemassa

Miksi ruokatermos kannattaa hankkia?

Ensimmäisenä ruokatermoksesta monille tulee mieleen sen tyypillisin käyttötyyppi, eli kotona valmiiksi tehty ruoka, jonka haluaa pysyvän kuumana retkeä varten. Tämä ei suinkaan ole ainoa käyttötapa, sillä nimestään huolimatta ruokatermokseen pystyy laittamaan myös juomaa. Näin ollen saat halutessasi myös ison määrän kuumaa juomaa, kuten kaakaota, tai kylmää juomaa, kuten mehua mukaan. 

Vaellusta harrastavat ihmiset löytävät ruokatermoksesta parhaan ominaisuuden ruokien ennallistajana. Ennallistamisella tarkoitetaan tilannetta, jossa valmiiksi kuivattuun ruokaan halutaan saada nesteet takaisin ja ruoka syömäkelpoiseksi. Ruokatermoksella tämä onnistuu äärimäisen helposti – 3-4 tuntia ennen suunniteltua ruokailua, ruokatermokseen laitetaan kuivatut ruoat sisään ja kaadetaan kuumaa vettä perään. Kun lounas- tai illallistauko sitten koittaa, on ruokatermoksessa valmis ruoka odottamasta syömistä. Parhaimmillaan ruokatermoksen avulla säästää merkittävästi rahaa, sillä se mahdollistaa laadukkaista retkiruista nauttimisen, ilman, että niitä tarvitsee ostaa valmiina. 

Tiivistelmä testin parhaista ruokatermoksista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista ruokatermoksista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Vertailun paras ruokatermos perheelle – Primus Vacuum 1,5L – Klikkaa tästä tuotteeseen

Tyylikkäin ruokatermos – SIGG 0,75 Gemstone Food Jar – Klikkaa tästä tuotteeseen

Laadukkain ruokatermos – Thermos Stainless King 710ml – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras ruokatermos yhdelle hengelle – Hyperlite Mountain Gear Southwest Pack 4400 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras kevyt ruokatermos – Deuter AirContact Pro 60+15 – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Vertailun paras ruokatermos perheelle - Primus Vacuum 1,5L


Kun valitaan perheelle sopivaa ruokatermosta, määritteleväksi tekijäksi nousee helposti tarpeeksi suuri koko, erityisesti jos halutaan nauttia retkellä keittoja. Primus Vacuum on tarpeeksi suurikokoinen, jotta nelihenkinen perhe pärjää sen kanssa hyvin. Se pitää ruoan lämpimänä jopa 16-tunnin ajan. Tämän lisäksi se on helppo pestä ja mikä tärkeintä, PBA-vapaa. Haittapuolena isolla ruokatermoksella on luonnollisesti lisääntynyt paino ja fyysisen tilan vieminen, mutta Primus on saanut termoksestaan yllätävän kevyen (835g) kokoisekseen.

Primus ruokatermos

Mistä pidimme?

+Tilavuudesta

+PBA-vapaudesta

+Kahvasta

Mistä emme pitäneet?

-Fyysisestä tilantarpeesta

Kokonaisarvosana
4/5

Paras keskikokoinen ruokatermos - SIGG 0,75L Gemstone Food Jar

SIGG 0,75L Gemstone Food Jar on SIGGille tyypilliseen tapaan erittäin laadukas, ja tällä kertaa myös erittäin hyvännäköinen ruokatermos. Arvostelussa kiinnitettiin huomiota kuitenkin enemmän ominaisuuksiin ja myöskään ne eivät petä – SIGG Gemstone on erittäin tiivillä korkilla varustettu, PBA-vapaa ruokatermos, johon saa helposti pakattua kahden henkilön ruoat. Se on lisäksi kevyt, ainoastaan 446g. Ainut pieni miinus tulee siitä, että sitä ei saa konepestä, mutta tämä on erittäin tyypillistä ruokatermoksien osalta, sillä lämpöpinnat ovat herkkiä vahvoille kemikaaleille. 

 

Mistä pidimme?

+Tyylikkyydestä

+Keveydestä

Mistä emme pitäneet?

-Käsinpesusta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Laadukkain ruokatermos – Thermos Stainless King 710ml 

Thermoksen Stainless King on vaeltajien keskuudessa ruokatermoksien legenda. Se on äärimäisen laadukas ja tulee varustettuna jopa kymmenen vuoden takuulla. Ruokatermos on tarpeeksi tilava kahdelle hengelle ja siitä on suhteellisen helppo syödä suuren suuaukkonsa vuoksi myös suoraan. Painoa on hieman enemmän kuin SIGGillä (530g), mutta laatu ja ruoan lämpimänäpito-ominaisuudet ovat merkittävästi paremmat. Thermos Stainless King on Nettiarvosteluiden oma valinta!

Thermos Stainless King 710ml ruokatermos

Mistä pidimme?

+Laadusta

+Monipuolisuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Painosta (piti jostain valittaa)

Käyttäjien kokemuksia rinkasta: Erinomainen termari retkille. Pitää sisältönsä lämpimänä kovassakin pakkasessa luvatun ajan. Lämmin suositus mikäli ruokatermari on etsinnässä.”

 

Kokonaisarvosana
5/5

 

Paras ultrakevyt hifistelijän rinkka – Hyperlite Mountain Gear Southwest Pack 4400

Silloin kun ultimaattinen vaellushifistelyinto iskee, eikä budjetista tarvitse tinkiä, voi valinta osua ultrakevyeeseen Hyperlite Mountain Gearin Soutwest Pack 4400 rinkkaan. Rinkka on 70-litrainen, mutta silti se painaa ainoastaan 1111 grammaa. Hulppean sisätilan lisäksi siitä löytyy lähes 10-litraa ulkopuolisia taskuja, joten rinkalla pärjää todella pitkiä matkoja ilman raskasta kantamusta.
Hyperlite Mountain Gear Southwest Pack 4400
 
 
 
 Hyperlite Mountain Gear on todella arvostettu rinkkavalmistaja eikä Gear Southwest Pack 4400 tee poikkeusta huippulaadusta, vaan päinvastoin. Sitä ylistetään kaikissa arvosteluissa ja vertailuissa. Kritiikkiä se on saanut joidenkin yksilöiden pohjan kestävyyden kanssa (syntynyt pieniä reikiä). Nämä ovat menneet takuuseen, mutta tämän hintaluokan rinkassa, yksikään rinkka ei saisi olla huonolaatuinen. 
 

Mistä pidimme?

+Keveydestä

+Monipuolisuudesta

+Tyylikkyydestä

Mistä emme pitäneet?

-Raportoidusta laadusta

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Paras rinkka painavalle – Deuter Aircontact Pro 60+15

Mikäli vaeltajalle on kertynyt hieman ylimääräistä vyötärölle (kuten nettiarvosteluiden yhdellä kirjoittajista) ja haluaa silti samoilla metsässä mukavasti, kannattaa katse suunnata Aircontact Pro:n pariin. Deuterin lantiovyö on huomattavasti pidempi kuin muilla valmistajilla. Tämän lisäksi rinkka on korkeahkosta peruspainostaan (3180g) huolimatta äärimäisen miellyttävä ja lastattavaa kuormaa ei juuri tunne selässään.
 
Deuter Aircontact Pro 60+15
 
 
Deuter ilmoittaa tilavuusmittansa niin, että 60 kertoo rinkan tilavuuden ilman ns. ylipakkaamista, eli harmaan sisähupun ollessa ylhäällä. Todellisuudessa se on siis 75-litrainen, mutta siitä löytyy lukuisia säätöjä ja taskuja, jotka tekevät siitä huomattavasti kokoistaan suuremman. Rinkka on pakattavissa keskeltä ja siitä löytyy vetoketjulla eristetty alaosa sekä yläosa. Teltta, makuupussi ja makuualusta kulkevat siis mainiosti rinkan sisällä ja ulkopuolisiin remmeihin saa kiinni tarvittaessa crocseja, kuksia ja vaikkapa vaellussauvat. Deuter Aircontact on todella hyvä kantolaite!

Mistä pidimme?

+Säädöistä

+Monipuolisuudesta

+Laadusta

+Lannevyön pituudesta

Mistä emme pitäneet?

-Peruspainosta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Paras rinkka lapselle – Osprey Ace 50

Mikäli haluaa, että oma lapsi innostuu retkeilystä kunnolla, kannattaa panostaa ehdottomasti hyviin kenkiin ja mukavaan rinkkaan. Mikään ei tapa retkeilyintoa yhtä tehokkaasti kuin huonosti hengittävä ja vaikeasti pakattava rinkka. Osprey Ace 50 tarjoaa lapselle tai nuorelle rinkan erittäin pitkäksi aikaa! 
 
Osprey Ace 50 rinkka
Osprey Ace 50 ei ole edullinen rinkka (n. 200€), vaikka se on suunniteltu nuoriso silmällä pitäen. Se on kuitenkin monipuolisimmalla varustelulla oleva rinkka, jonka rintaremmin soljesta löytyy turvapilli jolla hälyttää apua. Rinkka soveltuu suhteellisen hyvin eri pituisille ja siinä on selkeä selänpituuden säätö välillä 33 … 46 cm (mitataan niskan ulkonevimmasta nikamasta lantiolle suoliluun yläpäähän). Osprey Ace 50:n ikäsuositus on välillä 8-14-vuotta. Rinkasta löytyy välipohja, joka erottaa alaosan ja yläosan omiksi lokeroikseen. Tämä tekee rinkan pakkaamisesta ja käyttämisestä miellyttävää.

Mistä pidimme?

+Ulkonäöstä

+Laadusta

+Keveydestä

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
3.5/5

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli retkeiluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista SUP-laudoista, otsalampuista tai parhaista vaelluskengistä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut