-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras Padel-maila 2024 - Voittajan valinta

Teimme laajan analyysin ja vertailun eri sivuistoilta vuoden 2023 parhaista mailoista – lopputuloksena esittelemme kuusi mailaa, joista löytyy voimaa, kontrollia ja kierrettä eri pelityyleille ja pelaajatyypeille.

Mikä tekee hyvän Padelmailan?

Hyvä Padelmaila on pelaajan pelitasolle sopiva. Aloitteleva pelaaja tarvitsee kevyemmän mailan, josta löytyy mahdollisimman hyvä pallokontrolli, kun taas kokenus pelaaja voi valita painavamman mailan, joka tuottaa enemmän voimaa. 

Padelmailoja löytyy kolmea eri muotoa, joka kannattaa ottaa huomioon mailaa valittaessa. Nämä ovat pyöreänmuotoiset, timantinmuotoisiin ja pisaranmallisiin mailoihin. Käydään vielä ennen arvostelua nopeasti näiden merkityserot läpi.

Pyöreänmalliset (round) mailat ovat pallon hallittavuuden kannalta parhaita, niin kutsuttuja kontrollimailoja. Mailan sweet spot, eli ihanneosumakohta, on keskellä mailaa ja se on suurempi kuin muissa mailatyypeissä. Tästä syystä maila sopii erityisen hyvin aloittelijoille, mutta myös pelaajille, jotka tykkäävät pelata tarkkoja ja hitaita nurkkalyöntejä. 

Timantinmuotoiset (diamond) mailat ovat voimapelaajan mailoja. Mailat tuottavat huomattavasti enemmän voimaa, mutta negatiivisena puolena on se, että kontrollia on paljon vähemmän. Tämä johtuu siitä, että mailan sweet spot on pienempi ja sijaitsee lähellä mailan kärkeä. Maila soveltuu kokeneille pelaajille, jotka tykkäävät lyödä kovia volley smasheja ja tavoitella pallon saamista ulos kentältä reunojen yli. 

Pisaranmalliset (teardrop) mailat ovat kahden edellisen mailan tasapainotettu versio. Tämä johtuu siitä, että sen muoto syntyy pyöreän ja timantin yhdistelmästä. Maila sopii pelaajille, joilla on jo kokemusta sekä monipuolinen lyöntivalikoima, jolla voidaan voittaa sekä pallokontrollin, että voimalyöntien avulla. 

Tiivistelmä vertailun parhaista Padel-mailoista


Padelmailojen yksityiskohtaisemmat tiedot löytyvät tästä artikkelista kunkin mailan kohdalta erikseen. Alla tiivistetysti tämän vertailun parhaat mailat. Vertailuun pyrittiin ottamaan mailoja mahdollisimman laajasti kaikilta laatuvalmistajilta kuten Head, Adidas, Nox, Babolat, Bullpadel & Prince.

Paras voimapelaajan maila – Adidas Metalbone HRD 3.1  – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras kontrollimaila – Head Zephyr Pro 2022 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras aloittelijan Padelmaila – Head Graphenext Master With Cb – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras maila naiselle – Bullpadel Indiga W 22 – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Paras maila lapselle – Prince Tour Ultralight Jr – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras tarjous voimapelaajalle – Adidas Essnova Carbon Attack – Klikkaa tästä tuotteeseen

Adidas Metalbone HRD 3.1 - Hyvä maila voittavalle voimapelaajalle

Adidas Metalbone HRD 3.1 on tällä hetkellä maailman ykköseksi rankatun Alejandro ”Ale” Galánin käyttämä maila ja erittäin hyvästä syystä. Timantinmuotoisessa voimamailassa on todella ylhäällä oleva sweet spot, jonka ansiosta hyvät osumat tuottavat todella paljon voimaa. Siinä on kuitenkin uuden teknologian ja 100% hiilikuiturakenteensa ansiosta suhteellisen hyvä balanssi myös reunaosumille. Pinta on jätetty karheaksi mikä mahdollistaa myös inhottavat, purevat kierteet erityisesti syöttäessä. 

Adidas metalbone HRD 3.1 padelmaila

Mailan speksit lyhyesti

Muoto: timantti
Paino: 350-360g
Kenelle: Pelityyliltään voimapelaajille

Mistä pidimme?

+Ulkonäöstä

+Voimasta

+Balanssista

Mistä emme pitäneet?

-Herkkien lyöntien vaikeudesta

Kokonaisarvosana
5/5


Head Zephyr Pro 2022 – Hyvä Padelmaila kontrollia haluavalle

 

Kun etsitään tasapainoisinta mailaa, mikä sopii lähes kaikille pelityyleille, on valintamme arvosteluiden perusteella Head Zephyr Pro 2022. Tässä Padelmailassa on erinomainen tasapaino kontrollin, mukavuuden ja voiman kesken. Se ei ole aivan aloittelijoille tarkoitettu, vaan hieman kokeneemmille pelaajille, joilla on monipuolinen lyöntivalikoima. Zephyr Prosta on tullut lukuisia versioita, jotka kehittyvät vuosi vuodelta – varmista kaupan verkkosivuilta, että valintanasi on juuri vuoden 2022 malli (vuoden 2023 malli arvostellaan heti kun se julkaistaan). 

Head Zephyr Pro 2022

Mailan speksit lyhyesti

Muoto: Pyöreä
Paino: 365-375g
Kenelle: harrastajille, joilla on monipuolinen lyöntivalikoima

Mistä pidimme?

+Monipuolisuudesta

+Osuman pehmeydestä

Mistä emme pitäneet?

-Tylsähköstä ulkonäöstä

Kokonaisarvosana
4/5

 

Head Graphene xt Master With Cb – Paras maila aloittelijalle

Parasta aloittelijan mailaa on oikeasti vaikea määritellä, sillä jokainen aloittaa hieman eri tasolta pelaamaan. Mikäli sinulla ei ole pitkää squash tai tennistaustaa, kannattaa helppoon ja helposti kontrolloitavaan mailaan panostaa. Headin Graphene Xt on markkinoiden yksi suurimmalla sweet spotilla varustettu, erittäin tärinätön ja hyvän tuntuman antava maila, jonka avulla pääsee suhteellisen edullisesti sisään lajiin. Iso suositus!
 
 
Head Haphenext Master
 
Mailan speksit lyhyesti

Muoto: Pyöreä
Paino: 355-370g
Kenelle: Aloittelijoille

 

Mistä pidimme?

+Laadusta

+Mukavuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Pehmeyden vuoksi kovimmat smashit eivät onnistu

Kokonaisarvosana
4/5

Bullpadel Indiga W 22 – Hyvä maila naiselle

Naiset pystyvät pelaamaan Padelia erittäin kovalla tasolla ja käyttämään kaikkia mailoja mitä markkinoilta löytyy, mutta ennen kuin pelinomaiset voimatasot ovat kasvaneet, kannattaa harkita naisille suunnattuja mailamalleja. Bullpadel on yksi laadukkaimmista valmistajista ja Indiga W 22 on sen tuoretta, erittäin kevyiden mailojen sarjaa, jossa on hyvä pallokontrolli ja loistava käyttömukavuus. 

Bullpadel Indiga W
 
Mailan speksit lyhyesti

Muoto: Pyöreä
Paino: 350-360g
Kenelle: Naisille – iso suositus myös aloitteleville miespelaajille!

 

Mistä pidimme?

+Keveydestä

+Kontrollista

+Designista

Mistä emme pitäneet?

-Kovien lyöntien lyöminen haastavaa

Kokonaisarvosana
4/5

Prince Tour Ultralight Jr – Paras padelmaila lapselle

Prince Tour Ultralight Jr on 6-12 -vuotiaille lapsille suunnattu Padelmaila. Lapsen voimatasojen vasta kehittyessä on hyvä päästä tutustumaan lajiin hieman kevyemmillä varusteilla, jotta pelistä ja pallon lyömisestä pystyy nauttimaan täysillä. Prince tour on hyvä maila tutustuttaa lapsi lajiin. Mikäli vihreä väri tökkii, kannattaa katsoa vaaleanpunainen Prince Princess Ultralight Jr klikkaamalla tästä.
 
prince Tour Ultralight Jr
 
 
Mailan speksit lyhyesti

Muoto: Pyöreä
Paino: 300-320g
Kenelle: 6-12 vuotiaille lapsille

Mistä pidimme?

+Maila on suunniteltu vartavasten lapsille

Kokonaisarvosana
3.5/5

Adidas Essnova Carbon Attack – Hyvä tarjousmaila voimapelaajille

Halusimme nostaa näin vuoden 2023 alun kunniaksi yhden mailan erikseen arvostelusta esiin puhtaasti sen hinnan vuoksi, sillä puhtaita voimapelaajan mailoja saa harvoin näin halvalla (56€ kirjoitushetkellä!). Adidas Essnova Carbon Attack on painava, hieman ylikokoinen timantinmuotoinen maila, täyshiilikuituinen maila, joka on pääpainoinen. Tämä yhdistelmä mahdollisaa järkyttävän kovat lyönnit. Tyypillinen hinta on 150-200€ tienoilla jopa tarjouksessa.

Adidas Essnova Carbon 6k

 
 
Mailan speksit lyhyesti

Muoto: Timantti
Paino: 360-375g
Kenelle: Kehittyneille voimapelaajille

 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Voimasta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli hyvinvointiaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista urheilukelloista tai spinningpyöristä. Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut