-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras matto eteiseen 2023 - suuri vertailuopas

Kun mietitään sopivaa mattoa eteiseen, on useita seikkoja, joita kannattaa harkita. Eteisen matto ei ole pelkästään käytännöllinen elementti, vaan se luo myös ensivaikutelman kodistasi. Tärkeimpiä harkittavia seikkoja ovat mahdollisen lattialämmityksen yhteensopivuus, maton koko ja muoto sekä materiaali. Lisäksi, erityisesti koiraperheissä, maton tulee kestää kulutusta ja olla helppohoitoinen.

Suomalainen koti, missä keskellä vaalea eteismatto

Mutta miten valita hyvä matto eteiseen?

Yhteensopivuus lattialämmityksen kanssa: Jos kotisi eteisessä on lattialämmitys, valitse matto, joka on hengittävä eikä estä lämmön kiertämistä. Vältä kumipohjaisia mattoja, jotka voivat vahingoittaa lattialämpöjärjestelmää tai pintaa. Esimerkiksi polypropeenimatot ovat hyvä valinta, sillä ne ovat hengittäviä ja lämmönläpäiseviä.

Koiraperheen tarpeet: Jos perheeseesi kuuluu koira, valitse matto, joka kestää kulutusta ja on helppo pitää puhtaana. Polypropeenimatot ovat tässä suhteessa erinomainen valinta, sillä ne kestävät hyvin lian ja koirankarvoja, ja niitä on helppo puhdistaa.

Maton koko ja muoto: Mittaa eteisesi ja harkitse, kuinka paljon lattiapintaa haluat jättää maton reunojen ulkopuolelle. Pohdi, sopiiko tilaasi paremmin leikattu vai pyöreä matto. Leikatut matot sopivat kapeisiin tiloihin ja voidaan räätälöidä tarkasti, kun taas pyöreät matot tuovat pehmeyttä ja visuaalista mielenkiintoa suurempiin tiloihin.

Materiaalin valinta: Valitse maton materiaali huolellisesti. Polypropeeni on edullinen ja helppohoitoinen vaihtoehto. Sisalmatot tuovat luonnonläheistä tunnelmaa ja kestävät hyvin kulutusta, mutta eivät sovellu kosteisiin tiloihin. Villamatot ovat klassinen ja kestävä vaihtoehto, joka sopii moniin tiloihin.

Tyyli ja väri: Valitse maton tyyli ja väri, joka sopii eteisesi sisustukseen. Vaaleat ja neutraalit sävyt tekevät tilasta avaran ja raikkaan, kun taas tummat ja kuvioidut matot luovat voimakkaampaa ilmettä.

Tiivistelmä testin parhaista eteisen matoista


Mattojen osalta puhuttaessa ei ole yksiselitteistä faktaa, siitä, että mikä on paras käytävänmatto, sillä makuja on monia. Olemme yrittäneet lähestyä aihetta sopivimman maton osalta ja täten valita parhaat. 

Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista matoista eteiseen, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin 

Paras vaalea eteisen matto – Narma Credo polypropeenimatto Hiekka – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras tumma eteisen matto – Narma Credo polyproeenimatto Musta – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras matto koiraperheelle – Narma Bono – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras kuramatto lapsiperheelle – Narma Crete eteismatto – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Paras vaalea eteisen matto - Narma Credo Hiekka

Narma Credo polypropeenimatot soveltuvat kotikäyttöön sekä julkisiin tiloihin, joissa on kuitenkin vähäistä kulkua. Kyseinen matto on konekudottu, kestävä sekä trendikäs.  

Materiaalina Credossa on 100% polypropeeni, joka on kulutusta kestävä ja helppohoitoinen materiaali. Matto sopiikin täydellisesti esim. eläinperheeseen. 

Narma Credo Polypropeenimatto

 

Matto tuntuu laadukkaalta, mutta parasta siinä on vaahtomainen liukuestepohjaus joka pitää maton hyvin paikallaan. Tämän lisäksi sitä on saatavilla erittäin laajasti eri mitoissa sekä mittatilausmitoilla. Matto on hintaisekseen erittäin laadukas, ja suosittelemme sitä vahvasti.

Mistä pidimme?

+Tyylistä

+Laaduntunnusta

Mistä emme pitäneet?

-Liukuestepohjaus lähtee murenemaan ajan kanssa. Tämän huomaa vasta mattoa vaihtaessa.

Kokonaisarvosana
4.5/5


Paras tumma eteisen matto  – Narma Credo Musta

 

Vertailumme parhaan tumman maton palkinto menee hiukan tylsästi samalle matolle, mutta mustana. Musta ei tee tilasta niin avaran näköistä, mutta se tuo luonnetta ja karakteeriä tilaan. Haittapuolena mustassa matossa on se, että vaaleanharmaa lika näkyy siinä todella hyvin. Emme siis suosittele suoraan mustaa mattoa esimerkiksi lapsiperheellisille.

Narma Credo MustaMyös mustassa matossa on kokovalikoima on varsin kattava – suosittelemme, mikäli sinulla on aikaa pitää mattoa siistinä. Siistinä matto on todella upea!

Mistä pidimme?

+Tyylistä

+Laaduntunnusta

+Tunnelmasta

Mistä emme pitäneet?

-Helposti näkyvä vaalea lika

-Liukuestepohjan mureneminen

Kokonaisarvosana
4/5

 

Paras matto koiraperheeseen Norma Bono ruskea

Liukuesteillä varustettu Norma Bonon polypropeiinista valmistettu eteismatto pysyy hyvin paikallaan ja on helppo pitää puhtaana. Matto soveltuu materiaalinsa puolesta erittäin hyvin myös lattialämmityksen kanssa käytettäväksi. 
 
Narma Bono Ruskea
 
 
Matto on helppo imuroida ja ruskeanvärisenä se on erittäin hyvä valinta koiraperheeseen. Karvat eivät näy helposti ja ne eivät tartu pahasti mattoon kiinni. 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Puhdistettavuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Liukuesteen murenemisesta

Kokonaisarvosana
4/5

Paras kuramatto lapsiperheelle – Narma Crete Ovimatto

Lapsiperheen matossa vertailumme lähti liikkeelle puhtaasti tarpeesta ja tulimme siihen tulokseen, että kuramatto ennen varsinaista eteisen mattoa on tärkeämpi kuin itse eteisen matto. Lapsien haalarit ovat täynnä loskaa ja kuraa, eikä kenkiäkään aina muisteta ihan samalla pieteetillä kopistella kuin aikuisten. 
 
Narma Crete Ovimatto
 
Matossa on hurja nesteiden imukyky, joten kosteus ei kantaudu muihin huoneisiin. Se soveltuu käytettäväksi myös lattialämmityksen kanssa. Kokovaihtoehtoja löytyy käytännössä kaksi, 60cm x 80cm ja 80cm x 120cm. Suosittelemme valitsemaan isomman koon. 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Keveydestä

+Imukyvystä

Mistä emme pitäneet?

-Tylsyydestä

Kokonaisarvosana
4/5

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli kotiaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista leivänpaahtimista tai esimerkiksi parhaista Airfryereistä. 

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut