-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras kirkasvalolamppu 2023 - herätyksestä jatkuvaan päivänpaisteeseen

Vuoden 2023 parhaat kirkasvalolamput ovat suunniteltu herättämään sinut luonnollisemmin ja pitämään sinut virkeinä päivän aikana. Kirkasvalolamput, herätysvalot tai auringonnousulamput tekevät tämän hitaasti kirkastuvalla valolla, joka matkii auringonnousua ja herättää sinut vähitellen. Laadukkaimmat puhtaasti herätysvaloiksi tarkoitetut lamput tarjoavat mahdolliuuden lisätä ääniä syklin loppuun, jolloin varmistetaan, että heräät varmasti tarvittaessa. Voit myös säätää ajastimella lampun himmenemään illan pimetessä. Tämä auttaa rauhoittumaan ja rentoutumaan.

Kirkasvalolamppu herätyskellona

Monet kertovat, että herätysvalon käyttö perinteisen herätyskellon sijaan auttaa heitä aloittamaan päivän virkeämpänä ja paremmassa mielentilassa. Kirkasvalon pitäminen päällä työpäivän alussa auttaa aivoja käynnistymään, eikä muita piristeitä, kuten kahvia välttämättä tarvita. Vaikka kirkasvalolamppu tai herätysvalo voi olla hyvä sijoitus terveydelle ja hyvinvoinnille, eivät niistä läheskään kaikki toimi varsinaisina terapiavaloina. Laatiaksemme tämän vertailun ja oppaan, olemme tutkineet lukuisia nettivertailuja ja koonneet niistä yhteen tämän arvostelun.  

Tiivistelmä testin parhaista kirkasvalolampuista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista kirkasvalolampuista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Vertailun paras kirkasvalolamppu – Beurer TL30 – Katso tuote tästä

Vertailun tyylikkäin kirkasvalolamppu – Lykke Premium 3000 – Katso tuote tästä

Vertailun monipuolisin herätysvalo – Philips Wake Up Light – Katso tuote tästä

Paras kirkasvalolamppu lapsille – Rabbit & Friends Wake Up Lamp – Katso tuote tästä

Vertailun paras kompakti kirkasvalolamppu - Beurer TL30

 

Talviset syys- ja talvikuukaudet tuovat usein mukanaan kaamoksen ja pimeyden, mikä voi aiheuttaa lisääntyneen väsymyksen ja energianpuutteen monille meistä. Tämä valon puute voi johtaa esimerkiksi huonoon mielialaan, väsymykseen, pahoinvointiin, lisääntyneeseen unentarpeeseen tai keskittymiskyvyn puutteeseen.

Beurer TL30 -kirkasvalolaite tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan. Se simuloi auringonvaloa (ilman UV-säteilyä) ja voi auttaa lievittämään valonpuutteen aiheuttamia oireita talvikuukausina. TL30 LED kirkasvalolamppu tuottaa 10 000 luksia, kun sitä käytetään 10 cm:n etäisyydellä ja se voidaan sijoittaa vaaka- tai pystysuoraan. Lisäksi se voidaan asettaa pöydälle tai ripustaa seinälle. Beurer TL30 on lääketieteellisesti hyväksytty ja erittäin edullinen ja kompakti kirkasvalolamppu – tästä syystä se on vertailumme paras, ainakin hinta-laatusuhteeltaan.

Beurer kirkasvalomappu

Mistä pidimme?

+Edullisuudesta

+Valotehosta

+Keveydestä

+Lääkinnällinen hyväksyntä

Mistä emme pitäneet?

-Näyttää tabletilta

-Hieman heppoinen

-Valaisimen pitää olla todella lähellä

-Ei herätystoimintoja tai monipuolisia säätöjä

Kokonaisarvosana
5/5

Vertailun tyylikkäin kirkasvalolamppu - Lykke Premium 3000

Lykke Kirkasvalolamppu Premium 3000 on kaunis, tehokas ja helppokäyttöinen apuväline väsymyksen vähentämiseen pimeimpinä vuodenaikoina. Tyylikäs Lykke Premium 3000 -kirkasvalolamppu tuottaa kirkasvaloa jopa 2000-10 000 luksia, huomattavasti enemmän kuin tavallinen kodin valaistus. Se on verkkovirralla toimiva ja valon sävyä voi säätää itse laitteesta. Ihanteellinen sijainti kirkasvalolampulle on esimerkiksi aamupalapöydässä tai työpöydällä ja jo 30 minuutin käyttöaika on riittävä. Lykke Premium 3000 on ehdottomasti vertailumme tyylikkäin kirkasvalolamppu. Tämän lisäksi siitä löytyy säädöt kolmelle eri valosävylle.

Lykke Premium 3000

Mistä pidimme?

+Kaunis kirkasvalolamppu

+Säädöistä

+Omasta telineestä

Mistä emme pitäneet?

-Hinnata

Kokonaisarvosana
4.5/5

Monipuolisin herätysvalo – Philips Wake Up Light

Philipsin tuotteet tunnetaan yleensä korkeasta laadusta, eikä Philips Wake Up Light tee poikkeusta. Se eroaa perinteisistä kirkasvalolampuista siinä mielessä, että se on tarkoitettu nimensä mukaisesti heräämiseen. Sitä voi käyttää tämän lisäksi nukahtamisen tukena sekä radion kuunteluun, sillä siitä löytyy sisäänrakennettu FM-Radio. Sarastus- ja hämärätoimintojen lisäksi siinä on viisi vaihdettavaa luontoääntä jotka auttavat heräämään tai rauhoittumaan. Erikoisuutena Philips Wake Up Lightissa on sen valosävy joka jäljittelee auringonnousua, alkaen sarastuksen punaisesta päätyen kirkkaaseen päivänvaloon. 

Philips wake up light

Mistä pidimme?

+Monipuolisuudesta

+Valosävyistä

+Radiomahdollisuudesta

+Pieni koko

Mistä emme pitäneet?

-Ei niin mukava kirkasvalolamppuna

-Sekava käyttöönotto

Käyttäjien kokemuksia kirkasvalolampusta: ”Valaisin on ihan kiva, kunhan alun käyttöönotosta vain selviää. Lamppua on vähän liian helppo tökkiä kauemmaksi kun yrittää painella painikkeita, mutta kokonaisuudessaan ihan ok”.

 

Kokonaisarvosana
4/5

 

Paras kirkasvalolamppu lapsille – Rabbit & Friends Wake Up Lamp

Mikäli haluaa helpottaa lapsensa heräämistä luonnollisesti, on valintasi pienikokoinen Rabbit & Friends herätysvalo / herätyskello. Sen valo alkaa syttyä 30 minuuttia ennen herätysaikaa ja alkaa voimistua hitaasti. Herätysääni puolestaan alkaa 15 minuuttia ennen herätysaikaa soimaan vaimeasti, jatkuvasti voimistuen. Valaisimessa on myös auringonlaskuasetus, jolla valaisin himmenee pikkuhiljaa.
 

Mistä pidimme?

+Ulkonäöstä

+Edullisuudesta

Kokonaisarvosana
4/5

Miten kirkasvalolamppua käytetään?

Kirkasvalolamppua on helppo käyttää ja se tarjoaa monia hyötyjä – sinun tarvitsee vain asettaa lamppu tarpeeksi lähelle kasvojasi ja nauttia valosta 15-30 minuutin ajan. Voit käyttää sitä esimerkiksi herätessäsi aamulla, jotta saisit lisää energiaa ja piristystä päivääsi. Voit myös käyttää sitä iltapäivällä, jos tunnet itsesi väsyneeksi tai uupuneeksi. Lamppua voi käyttää myös työpöydällä tai lukemisen aikana. 

 

Kirkasvalolampun hyödyt

Kirkasvalolla on havaittu neljä pääasiallista hyötyö jotka ovat: 

 1.   Vuorokausirytmin vahvistaminen: Kirkasvalolamppu auttaa vahvistamaan kehon sisäistä aikataulua, eli Circadian rytmiä, joka vaikuttaa uneen ja heräämisen aikoihin.

2.   Mielialan parantuminen: Kirkasvalo auttaa vähentämään väsymystä, erityisesti talviaikaan, kun päivänvaloa saadaan vain vähäisiä määriä.

3.  Tehokkuuden lisääminen: Kirkasvalo auttaa keskittymään, parantaa muistia ja tätä kautta lisää tehokkuutta.

4.  Parempi unenlaatu: Kirkasvalo auttaa saamaan laadukkaampaa unta ja vähentää unettomuutta.

 

Tähän päättyy arvostelumme kirkasvalolampuista – kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli hyvinvointi ja retkeiluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista SUP-laudoista, otsalampuista tai parhaista vaelluskengistä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut