-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras sadetutka helposti ja nopeasti

paras sadetutka
Havainnekuva tyypillisestä säätutkasta

Parasta sadetutkaa etsiessä ei halua käyttää liikaa aikaa palveluiden vertailuun, vaan tutka tulisi löytyä mahdollisimman näppärästi. Olemme tässä arvostelussa listanneet sadetutkia niiden käytettävyyden mukaan.

Retkeilyauto vuokralle

Mikä on sadetutka?

Sadetutkalla tarkoitetaan kansankielessä palvelua, josta pystyy seuraamaan lähipäivien ja tuntien sadealueiden liikkumista ja sateen todennäköisyyttä reaaliajassa. Sadetutkalla saadaan suhteellisen luotettava kuva sateen mahdollisuuksista ja määristä samalle päivälle ja lähitunneille, mutta kuten sääoloissa aina, voi seuraavalle päivälle tapahtua suuriakin muutoksia.

Sadetutkia löytyy lukuisilta eri palveluntarjoajilta, joista tässä artikkelissa tutkitaan seuraavia kuutta:

1)  Foreca sadetutka
2) Ilmatieteenlaitos sadetutka
3) Sadetutka Iltasanomat
4) Sadetutka Iltalehti
5) Accuweather
6) MTV Sadetutka

Foreca sadetutka

Forecan sadetutka on yksi suosituimmista sadetutkista ilmatieteenlaitoksen tarjoaman palvelun ohella, eikä suotta. Forecan koko sääpalvelu, sadetutka mukaanlukien, on äärimäisen helppokäyttöinen ja oman paikkakunnan säät löytyvät helposti. Oli kaupunkisi sitten Helsinki, Tampere, Turku tai vaikka Oulu, paljastaa paikallinen sadetutka helposti tulevat sateet. Isoa plussaa tulee vielä mahdollisuudesta zoomata kaupunkien sisällä, jolloin paikallisiakin sadekuuroja on helpompi välttää tunnin tai kahden sisällä.

Tutkaan pääset helposti painamalla alla olevaa Forecan logoa.

.Forecan logo

Kokonaisarvosana

5/5

retkeilyauto vuokralle

Ilmatieteenlaitoksen sadetutka

Ilmatieteenlaitoksen sadetutkassa ei ole lähdetty kaupallisesta käyttöliittymästä liikenteeseen, vaan annetaan heti alusta lähtien ra’an datan puhua puolestaan. Tämä tekee palvelusta luotettavan oloisen monien käyttäjien mielestä. Ilmatieteenlaitos toimittaa avoimien rajapintojensa avulla sadetutkan tietoja ilmaiseksi lukuisille eri taholile. 

Ilmatieteenlaitoksen sadetutkaan pääset helposti painamalla alla olevaa logoa.

ilmatieteen sadetutkan logo

Kokonaisarvosana

4/5

Iltasanomien sadetutka

Iltasanomien sadetutka, joka tunnetaan myös brändistään supersää, on hyvin suoraviivainen, mutta visuaalisesti hieman hienompi kuin Ilmatieteenlaitoksen vastaava. Ilmatieteenlaitoksen sääpalvelua ollaan siis jalostettu eteenpäin, sillä data tulee ilmatieteenlaitokselta. 

Palvelu toimii nopeasti ja on helppo käyttää, mutta kaupunginosakohtaista zoomia ei ole, toisinkuin Forecalla. Visuaalisesti kuitenkin koko näytön kokoinen säätutka helpottaa nopeaa lukemista.

Tutkaan pääset helpoiten painamalla alla olevaa logoa.

iltasanomien sadetutkan logo

Kokonaisarvosana

4.5/5

Iltalehden sadetutka

Siinä missä Iltasanomat onnistui tuomaan ilmatieteenlaitoksen sadetutkaan lisäarvoa tuomalla selkeämmän käyttöliittymän ja koko ruudun näkymän, teki Iltalehti päinvastoin Forecan sadetutkalle. Iltalehden sadetutka käyttää siis Forecan tuottamaa säädataa, mutta Iltalehden sääpalvelussa ruudun koko on pienempi, ja ominaisuudet ovat hieman vajavaisemmat. 

Mikäli ei aikomuksena ei ole selata uutisia samalla, ei Iltalehden sadetutka tuo lisäarvoa Forecan omiin sivuihin nähden, vaan päinvastoin, se syö hieman käyttökokemusta. 

Sadetutkaan pääset helpoiten painamalla alla olevaa logoa. 

iltalehti logo

 

Kokonaisarvosana

3.5/5

Accuweather sadetutka

Kovin moni suomalainen ei ole käyttänyt Accuweatherin sadetutkaa tai sääpalveluita, ainakaan tietoisesti. Accuweather on Yhdysvaltalainen sääpalveluntarjoaja, joka tuo monille matkapuhelinkäyttäjilleen heidän säätietonsa reaaliajassa. Tämän lisäksi Accuweather tarjoaa myös suoraa sadetutka applikaatiota niin Android kuin iPhone käyttäjillekin. 

Accuweatherin sadetutkasta mielenkiintoisen tekee sen tarjoama vaihtoehtoinen data. Sitä voi hyvin suositella siis esimerkiksi ns. toisen mielipiteen hakemiseen.

Sadetutkaan pääset helposti klikkaamalla alla olevaa logoa.

accuweather säätutkan logo

 

Kokonaisarvosana

4/5

MTV sadetutka

MTV:n sääpalvelusta löytyy kuin löytyykin sadetutka, mutta mielestämme sen käytettävyys on huonoin kaikista palveluntarjoajista. Tunteja joutuu naputtelemaan yksitellen, eikä zoomaaminen onnistu ainakaan luonnollisesti mitenkään. 

Tämä arvio pätee vain siis jos katsotaan pelkästään palveluisa sadetutkaa. Kokonaisuutena MTV:n sääpalvelut ovat erinomaiset ja katsomosta on katsottavissa säätiedotukset myös juonnettuina. Tämä on uniikki ominaisuus, josta MTV saa kyllä plussaa, mutta koska arvostelu koskee tässä kohdin pääasiassa sadetutkia, saa MTV valitettavasti vain kolme tähteä.

mtv3 sadetutka logo

Tykkäsitkö arvostelusta? Mikäli haluat tutkia itsenäisesti lihashuoltovasaroiden laajaa valikoimaa, kannattaa klikata tästä linkistä hintaseurannan sivuille. Sivuilta löydät useita satoja eri vasaroita hintavertailuineen!

Mikäli terveysaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista kävelymatoista tai parhaista SUP-laudoista!

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Retkeilyauto vuokralle

Nettiarvostelut