-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Hyvä kokkiveitsi hakusessa? - Arvostelimme 4 parasta

Kun puhutaan kokkiveitsistä, laatuun kannattaa panostaa. Hyvä veitsi tekee ruoanlaitosta sujuvampaa, turvallisempaa ja miellyttävämpää. Tässä artikkelissa käymme läpi neljä huippuluokan kokkiveistä, niiden ominaisuuksia ja sitä, miksi ne erottuvat joukosta. Mukana vertailussa ovat aasialaisista kokkiveitsistä japanilaisia ja kiinalaisia kokkiveitsiä, mutta myös Euroopasta löytyy laadukkaita työvälineitä. 

Kokki leikkaa kokkiveitsellä lohesta fileetä.

Mutta miten valita hyvä kokkiveitsi?

Kun etsit hyvää kokkiveistä, on tärkeää kiinnittää huomiota terän materiaaliin, veitsen tasapainoon ja siihen, miten veitsi istuu käteen. Aasialaiset kokkiveitset, kuten Japanilaiset ja Kiinalaiset kokkiveitset tarjoavat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja, ja on mahdollista, että maailman paras kokkiveitsi onkin jo valmistettu. Hinta voi vaihdella suuresti, mutta laadukas kokkiveitsi on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin vuosien varrella. Artikkelin lopusta löydät kattavan yksityiskohtaisen listan eri omaisuuksista, mitä kannattaa katsoa, mutta poimimme neljä parasta kokkiveistä eri hintalapuilla sinulle valmiiksi!

Tiivistelmä testin parhaista kokkiveitsistä


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista kokkiveitsistä, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Paras hinta-/laatusuhteen kokkiveitsi – MAC Chef 20cm Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras ammattitason kokkiveitsi – Miyabi 5000 MCD – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras edullinen kokkiveitsi – Victorinox 20cm leveä malli  – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras kiinalainen kokkiveitsi – Satake Ame 17cm – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Paras hinta- / laatusuhteen kokkiveitsi - MAC Chef 20cm

MAC Chef-sarjan kokkiveitsi, jonka pituus on 20 cm, yhdistää laadukkuuden ja edullisuuden. Veitsen varsi on valmistettu miellyttävästä laminoitusta koivusta, ja sen terävyys säilyy pitkään käytössä. Tämä monikäyttöinen veitsi on valmistettu Sakain kaupungissa Japanissa, jossa MAC-brändillä on pitkäaikaiset perinteet käsityötaidossa. Perinteet juontavat juurensa aina muinaisten samuraimiekkojen valmistukseen asti. Jokainen veitsi hiotaan vielä nykyäänkin käsin, ja niiden laatu varmistetaan huolellisesti ennen myyntiin saattamista. MAC-veitsien korkea hiilipitoisuus takaa terien pitkäkestoisen terävyyden ja ruostumattomuuden. 

MAC Chef 20cm

MAC on TÆNK:n testivoittaja (Tanskalainen käyttäjäraati), joka on korostanut sen kykyä pysyä terävänä ja sen soveltuvuutta monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Erittäin suuri suositus, MACin veitsi on arvostelumme paras japanilainen kokkiveitsi, kun katsotaan hintalaatu-suhdetta.  

Mistä pidimme?

+Terävyydestä

+Tasapainoisuudesta

+Ulkonäöstä

Mistä emme pitäneet?

-Veitsen terän tyvi on japanilaiseen tyyliin pystysuora, ja se vaatii totuttelua

Kokonaisarvosana
5/5

Paras ammattitason kokkiveitsi – Miyabi 5000 MCD

 

Miyabin 5000 MCD Gyoutoh-keittiöveitsi, jonka terän pituus on 16 cm, edustaa huippuluokan japanilaista veitsenvalmistustaitoa. Veitsen äärimmäinen kovuus ja terävyys perustuvat sen valmistukseen käyttämällä korkealuokkaista 101-tyypin MC63-terästä, joka on karkaistu peräti -196 °C:ssa. Tämä prosessi saavuttaa käsittämättömän 63 HRC:n kovuuden, mikä tekee veitsestä erittäin kestävän ja terävän. Honbazuke-hionta lisää veitsen terävyyttä, tehden siitä ihanteellisen leikkaus- ja fileointitöihin.

Miyabi 5000 MCD

Veitsen ulkonäkö on yhtä vaikuttava kuin sen suorituskyky. Jokainen terä on ainutlaatuinen sen damaskikuvioinnin ansiosta, ja Masur-koivusta valmistettu kahva lisää veitsen uniikkia viehätystä. Kahvan perinteinen japanilainen D-muoto tarjoaa ergonomisen otteen, joka ei väsytä kättä pitkässäkään käytössä, vaikka veitsi hieman kahvapainotteinen onkin. Miyabi 5000 MCD on arvostelumme paras aasialainen kokkiveitsi, jos hinta ei ole merkittävä tekijä. 

Mistä pidimme?

+Äärimäisestä terävyydestä

+Kauniista ulkonäöstä

+Kahvan materiaalista

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

-Kevyestä kahvapainoisuudesta

Kokonaisarvosana
4.5/5

 

Paras edullinen kokkiveitsi – Victorinox 20cm

Victorinoxin 20 cm:n erikoisleveä kokkiveitsi on huippuluokan valinta niin ammattilaisille kuin kotikokeillekin. Valmistettu Sveitsissä, tämä veitsi on tehty korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä, mikä takaa sen kestävyyden ja monipuolisuuden. Sen leveä terä, joka on hieman tavallista painavampi, tehostaa leikkaamisen nopeutta ja helpottaa käyttöä. Veitsi soveltuu erinomaisesti monenlaisiin tehtäviin, kuten leikkaamiseen, paloitteluun, pilkkomiseen ja hienontamiseen, tehden siitä ihanteellisen valinnan niin lihan, kalan kuin siipikarjankin käsittelyyn.
 
Victorinox 20cm
 
 
Veitsessä on paljon samaa kuin parhaissa Saksalaisissa kokkiveitsissä, eli laatu on hyvällä tasolla edullisesta hinnasta huolimatta. Veitsen ergonomisesti muotoiltu fibrox-muovinen kädensija on suunniteltu pysymään liukastumattomana jopa märkänä. Tästä huolimatta se tuntuu hieman muoviselta, eikä se yllä merkittävästi kalliimpien kokkiveitsien tuomaan luksustunteeseen. 
 

Mistä pidimme?

+Laadusta

+Hinnasta

+Keveydestä

Mistä emme pitäneet?

-Muovisuudesta

Kokonaisarvosana
4.5/5

Paras Kiinalainen kokkiveitsi – Satake Ame 17cm

Satake Amen 17 cm:n kokkiveitsi erottuu selkeästi japanilaisista MAC- ja Miyabi 5000 -veitsistä, tuoden voimaa, vahvuutta, tasapainoa ja perinteitä keittiöön. Sarjan nimi ’Ame’, joka tarkoittaa japaniksi sadetta, heijastuu veitsen uniikissa rain pattern -terässä. Tämä kuvio ei ainoastaan lisää veitsen esteettistä arvoa, vaikka se onkin visuaalisesti vaikuttava, vaan myös estää raaka-aineita tarttumasta terään leikkaamisen aikana.
 
Toisin kuin japanilaiset MAC- ja Miyabi-veitset, jotka ovat tunnettuja erityisestä terävyydestään ja keveydestään, Satake Ame on kuin kiinalainen hakkuri, monipuolinen ja sopii erinomaisesti monenlaisten ruoka-aineiden, kuten vihannesten, juuresten, kalan, siipikarjan ja lihan leikkaamiseen. Veitsen terä on käsin taottu viidestä AUS10-teräskerroksesta, ja sen kovuusaste on 60–61 HRC, mikä tuo esiin sekä terän kestävyyden että leikkauskyvyn.
 
Satake Ame 17cm
 
 
Erityistä huomiota on kiinnitetty veitsen kahvaan, joka on valmistettu pahkasta – lehtikuusen, persikkapuun, kamferipuun ja vaahteran pahkasta. Tämä tekee jokaisesta kahvasta ainutlaatuisen ja tarjoaa poikkeuksellista kestävyyttä ja visuaalista viehätysvoimaa. Satake Amen kokkiveitsi on täydellinen valinta niille, jotka arvostavat sekä monipuolisuutta että ainutlaatuisuutta keittiövälineissään. Toimii myös upeana lahjana!
 

Mistä pidimme?

+Ulkonäöstä

+Leikkuuvoimasta

Mistä emme pitäneet?

-Painosta

Kokonaisarvosana
4/5

Opi valitsemaan paras kokkiveitsi itse

Kun puhutaan kokkiveitsen valinnasta, se on paljon enemmän kuin vain keittiövälineen hankkimista. Se on sijoitus ruoanlaittoon ja omiin kulinaarisiin taitoihin. Kokkiveitsi on keittiön työhevonen, joten sen valintaan kannattaa suhtautua harkiten. Tässä kymmenen tärkeää kohtaa, jotka tulisi ottaa huomioon kokkiveistä valitessa.

 

1. Materiaali

Veitsiä valmistetaan monista eri materiaaleista, kuten ruostumattomasta teräksestä, hiiliteräksestä, keraamista ja jopa damaskiteräksestä. Jokaisella materiaalilla on omat etunsa ja haasteensa, kuten terävyyden säilyminen, helppohoitoisuus ja kestävyys. Valitse materiaali, joka vastaa parhaiten käyttötarkoitustasi ja ylläpidon määrää, jonka olet valmis investoimaan.

2. Paino

Veitsen paino vaikuttaa sen käyttömukavuuteen ja hallittavuuteen. Jotkut kokit suosivat raskaampia veitsiä, jotka toimivat hyvin voimaa vaativissa leikkaustehtävissä, kun taas toiset pitävät kevyemmistä veitsistä, jotka mahdollistavat nopeammat ja tarkemmat liikkeet. Valitse paino, joka tuntuu mukavalta kädessäsi ja vastaa leikkaustyylisi.

3. Kahva

Kahvan muotoilu ja materiaali ovat tärkeitä tekijöitä veitsen käyttömukavuudessa. On olemassa puusta, muovista, metallista ja komposiittimateriaaleista valmistettuja kahvoja. Tarkista, että kahva istuu hyvin käteen ja että sen pinta ei ole liukas. Muista, että kahvan mukavuus on yksilöllinen asia.

4. Tuotetyyppi

Kokkiveitsiä on saatavilla eri tyyleissä, kuten eurooppalaiset, japanilaiset ja kiinalaiset mallit. Jokaisella tyylillä on erilaiset ominaisuudet, kuten terän kulma ja leikkaustapa. Japanilaiset veitset ovat yleensä kevyempiä ja terävämpiä, kun taas eurooppalaiset ovat raskaampia ja kestävämpiä. Valitse veitsi, joka sopii parhaiten ruoanlaittotyyliisi.

5. Hinta

Kokkiveitsien hinnat vaihtelevat huomattavasti. On tärkeää asettaa budjetti, mutta samalla muistaa, että laatu maksaa. Edullisemmat veitset voivat vaatia useammin teroitusta ja voivat olla vähemmän kestäviä, kun taas kalliimmat veitset ovat usein laadukkaampia ja kestävät pidempään.

6. Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot

Lue asiakasarvosteluja ja asiantuntijoiden arvioita veitsestä, jota olet harkitsemassa. Nämä arviot voivat tarjota arvokasta tietoa veitsen suorituskyvystä, kestävyydestä ja yleisestä tyytyväisyydestä.

7. Terän pituus

Terän pituus vaikuttaa siihen, minkälaisiin tehtäviin veitsi soveltuu parhaiten. Yleisesti ottaen, pidemmät terät sopivat paremmin suurten ja kovien ruoka-aineiden leikkaamiseen, kun taas lyhyemmät terät ovat parempia tarkkuutta vaativissa tehtävissä.

8. Terän muotoilu

Terän muotoilu määrää, kuinka hyvin veitsi soveltuu eri leikkaustekniikoihin. Esimerkiksi kaareva terä soveltuu hyvin viipalointiin ja silppuamiseen, kun taas suora terä on parempi leikkaamaan ja kuutiointiin.

9. Tasapaino

Veitsen tasapaino on tärkeä tekijä hallittavuuden ja käyttömukavuuden kannalta. Hyvin tasapainotettu veitsi tuntuu kevyemmältä ja vähentää rasitusta käyttäessäsi sitä pitkään.

10. Huollettavuus

Harkitse, kuinka helppoa veitsen puhdistaminen ja teroittaminen on. Joitakin veitsiä ei suositella pestäväksi astianpesukoneessa, ja erityyppiset terämateriaalit vaativat erilaisia teroitustekniikoita.

Kun valitset kokkiveistä, muista, että paras veitsi ei ole aina kallein tai suosituin, vaan se, joka sopii parhaiten sinun käyttötarkoitukseesi ja ruoanlaittotyyliisi.

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli keittiöaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme parhaista leivänpaahtimista tai parhaista AirFryereistä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut