-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Löydä tehokas taskulamppu - suuri vertailu- ja valintaopas

Artikkeli julkaistu 21.4.2024

Taskulamput ovat kehittyneet viime vuosikymmeninä huomattavasti, ja markkinoille on tullut monia tehokkaita malleja, jotka palvelevat erilaisia tarpeita aina arkipäiväisestä käytöstä erikoistilanteisiin. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä ominaisuuksia tehokkaissa taskulampuissa on ja mihin käyttötarkoituksiin ne soveltuvat parhaiten. Tämän lisäksi vertailemme viisi eri hinta- ja kokoluokan tehokasta taskulamppua aina tehokkaimmasta ladattavasta mallista, taskuun mahtuvaan tehopakkaukseen. 

Mies taskulampun kanssa retkellä, valo osoittaa taivaalle

Mitä tulisi ottaa huomioon tehokasta taskulamppua valittaessa?

 

Tehokkaat taskulamput tarjoavat huomattavan valotehon ja kestävyyden eri olosuhteisiin, tehden niistä välttämättömiä työkaluja niin ammattilaisille kuin aktiivisille ulkoilmaihmisillekin. Kun valitset taskulamppua, kannattaa miettiä käyttötarkoitusta ja mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä. Näin löydät parhaiten tarpeitasi vastaavan mallin, joka palvelee sinua luotettavasti vuosien ajan.

 Olemme kiinnittäneet huomiota vertailussa valotehoon (lumenit), akunkestoon, kestävyyteen, ominaisuuksiin sekä sovellusalueisiin. Artikkelin lopusta löydät tarkemmat ohjeet mitä tehokkaan taskulampun valinnassa kannattaa huomioida, mikäli haluat tehdä itse omaa tutkimusta. 

 

Tiivistelmä vertailun erilaisista tehokkaista taskulampuista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden taskulampuista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Vertailun tehokkain taskulamppu –  Olight X9R 25 000lm- Paina tästä tuotteeseen

Vertailun kevyempi tehokas hakuvalo – Olight Marauder 2 – Paina tästä tuotteeseen

Tehokas ja halpa kahvallinen hakuvalo – Purelux 120 – Paina tästä tuotteeseen

Tehokas paristokäyttöinen taskulamppu – Maglite ML300LX 3D – Paina tästä tuotteeseen

Paras tehokas pieni taskulamppu – Olight S2R-II Baton – Paina tästä tuotteeseen

Vertailun tehokkain taskulamppu - Olight X9R

Olight X9R Marauder on markkinoiden kärkipään valaisimia, joka tarjoaa poikkeuksellisen 25 000 lumenin maksimivalotehon. Tämä valoteho on verrattavissa noin 25 auton kaukovalojen yhteistehoon, mikä korostaa valaisimen suorituskykyä vaativissa olosuhteissa. Laite käyttää kuutta Cree XHP70.2 LEDiä, jotka yhdessä huipputehokkaan virtapiirin kanssa tuottavat merkittävän valonmäärän. Valaisimessa on myös suuri 6000 mAh litiumioniakku, joka varmistaa pitkän käyttöajan eri tehotiloissa.

 

Olight X9R

.Valaisin voi tuottaa mainitun 25 000 lumenin tehon viiden minuutin ajan, minkä jälkeen valoteho laskee turvallisempiin arvoihin, jatkuen jopa 75 minuuttia 8000 lumenin teholla. Valaisimen leveä valokuvio ja jopa 630 metrin kantama tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon laajojen alueiden valaisuun. Laadukas rakenne yhdistettynä suureen valotehoon ja hulppeaan viiden vuoden takuuseen tekevät Olight X9R:stä parhaimman valaisimen tässä vertailussa.

Mistä pidimme?

+Valotehosta

+Hajavalosta

+Laadusta

Mistä emme pitäneet?

-Painosta (1,85kg)

-Hinnastsa

Kokonaisarvosana
5/5

Käyttäjien kokemuksia taskulampusta: ”Onhan tässä ny kauhia valoteho jos armytekin ohtalamppuun vertaa niin se on samaku tulitikun sytyittäis. Ainut miinus akun kesto mutta latureita löytyy paketista joka lähtöön. terveisin tyytyväinen ostokseen

 

Vertailun kevyempi tehokas hakuvalo - Olight Marauder 2

Olight Marauder 2 on kehitetty edeltäjänsä, X7R:n, pohjalta, tarjoten entistä tehokkaampaa ja monipuolisempaa suorituskykyä kompaktissa koossa. Valaisin yhdistää 14 000 lumenin valotehon innovatiivisella linssitekniikalla, joka mahdollistaa sekä laajan että kapean valokeilan. Kapea keila ulottuu yli 700 metrin päähän, mikä tekee valaisimesta erittäin sopivan niin laajojen alueiden valaisuun kuin kohdennettuun valaistukseen pitkille etäisyyksille. Marauder 2 on suunniteltu kestämään vaativia olosuhteita, kuten vettä ja iskuja, ja täyttää IPX8-standardin. Rungon materiaali on lentokonealumiinia, joka on pinnoitettu kumimaisella materiaalilla parantamaan pitoa myös märissä olosuhteissa. Laite on varustettu USB-C laturilla, joka lataa akun nopeasti ja toimii myös varavirtalähteenä esimerkiksi puhelimille.

Olight Marauder

Valotehoa ei ole yhtä paljon kuin Olight X9R:ssä, mutta siltikin enemmän kuin riittävästi. Tämä palkitaan huomattavan paljon pienempänä painona (800g vs 1,85kg) ja edullisempana hintana. Tästä syystä näemme Marauderin parempana valintana kahdesta valaisimesta.  

Mistä pidimme?

+Painosta

+Laadusta

+Valotehosta

Mistä emme pitäneet?

-Paksuhkosta kahvasta

Kokonaisarvosana
4/5

Tehokas ja halpa kahvallinen hakuvalo – Purelux 120

Purelux 120BP on LED-teknologiaa hyödyntävä hakuvalaisin, jonka suunnittelussa on keskitytty erityisesti kaukana olevien kohteiden näkemiseen. Valaisimen nimellinen valoteho on 2400 lumenia, mutta laboratoriomittauksissa todettu tehoksi 1980 lumenia. Valokeila on tiukka ja pistemäinen, kantaen jopa 520 metriä, mikä tekee siitä ihanteellisen välineen hakutehtäviin ja muihin sovelluksiin, joissa tarvitaan tarkkaa ja kauaskantoista valaistusta.

Valaisimen ergonominen muotoilu ja kevyt, 550 gramman paino parantavat käyttömukavuutta verrattuna moniin muihin saman kategorian tuotteisiin. Käytettävyys korostuu erityisesti pistoolikahvan ansiosta, joka tekee valaisimen käsittelystä vaivatonta. Valaisin on suunniteltu käytettäväksi ladattavalla akulla, mutta tärkeä huomio käyttäjille on, että valaisinta ei voi käyttää samanaikaisesti sen lataamisen kanssa.

Purelux 120

Alhaisen hankintahinnan ja käyttömukavuutensa vuoksi Purelux 120 on toimiva peli puhdasta hakuvalaisinta etsivälle. 

Mistä pidimme?

+Käyttökahvasta

+Hinnasta

+Keilan pituudesta

Mistä emme pitäneet?

-Hajavalon puutteesta

-Ulkonäöstä

Kokonaisarvosana
4.5/5

 

Tehokas paristokäyttöinen taskulamppu – Maglite ML300LX 3D

Yhdysvalloissa valmistettu magnesiumrunkoinen Maglite on taskulamppu maailman klassikko, joka toimii valaisimeen ja ainakin elokuvissa vartijan itsepuolustautumisvälineenä. Valaisin on ohjelmoitavissa ja siinä on neljä käyttöasetusta: General, Outdoor, Law enforcement ja Tactical, jotka voidaan valita ja muokata käyttötarkoituksen mukaan. Jokainen valaisin on yksilöllisesti numeroitu, mikä korostaa tuotteen laatua ja yksilöllisyyttä.
 
Maglite LED D-käsivalaisin on suunniteltu tarjoamaan kirkkaan ja kauas näkyvän valokeilan, hyödyntäen uusinta Generation3 LED-teknologiaa. Valaisin tuottaa 625 lumenin valovirran ja sen kantama ulottuu 406 metriin, mikä tekee siitä erityisen tehokkaan erilaisiin käyttötarkoituksiin. Valaisimen eri toimintatilat — Full Power, Low Power ja Eco — tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden säätää valotehoa tarpeen mukaan, pidentäen näin paristojen kestoa. Esimerkiksi Eco-tilassa valaisin voi palaa jopa 117 tuntia.
Maglite ML300LX
 
 
 
Toisin kuin hypertehokkaat akkulaitteet, toimii Maglite paristoilla ja tämän vuoksi absoluuttisesta valotehosta joudutaan tinkimään. Paristojen hyvä puoli on, että mikäli niitä on varastossa, voi ne vaihtaa nopeasti ja näin esimerkiksi varalamppuna Maglite on korvaamaton. 
 

Mistä pidimme?

+Ulkonäöstä

+Kahvasta

+Laadun tunteesta

Mistä emme pitäneet?

-Painosta

-Valotehosta (varauksella)

Kokonaisarvosana
4/5

Paras tehokas pieni taskulamppu – Olight S2R-II Baton

Olight S2R-II on testimme mielenkiintoisin valaisin ja meidän suosikkimme! Tämä taskulamppu on erityisen tehokas omaan kokoluokkaansa nähden, tuottaen maksimissaan 1150 lumenin valotehon ja kyeten ylläpitämään satojen lumenien tehoa useiden tuntien ajan. Kooltaan vain 10cm pitkä ja 98,5 grammaa painava valaisin on yksi markkinoiden pienimmistä suoraladattavista 18650-valaisimista. Valaisimen valokeila on suunniteltu tarjoamaan laajan näkyvyyden, yhdistäen leveän spottivalon ja hajavalon. Lampun runko on koneistettu yhdestä kappaleesta alumiinia, ja sen IPX8-luokitus takaa täyden vesitiiviyden sekä kestävyyden vaativissa olosuhteissa.
 
Olight s2r II
 
 
Olight S2R-II vie pienten taskulamppujen tehon uudelle tasolle ja se tekee sen todella näyttävästi, onhan se jopa 55g kevyempi kuin samantehoinen Nitecore Compass otsalamppu! Ehdottoman iso suositus, mikäli tarvitset todella paljon valoa äärimäisen kompaktissa muodossa. 

Mistä pidimme?

+Koosta

+Valotehosta

+Hinnasta

+Laadusta

Mistä emme pitäneet?

Pidimme.

Kokonaisarvosana
5/5

Mitä tulisi ottaa huomioon tehokasta taskulamppua valittaessa


Taskulamppu on välttämätön työkalu monissa tilanteissa, olipa kyse sitten retkeilystä, kotitöistä tai hätätilanteista. Markkinoilla on tarjolla laaja valikoima taskulamppuja, jotka vaihtelevat kooltaan, tehokkuudeltaan ja ominaisuuksiltaan. Mikäli et löytänyt sopivaa vaihtoehtoa ylläolevista tuotteista, tässä huomioita, mihin kannatttaa kiinnittää huomiota parasta taskulamppua etsiessä. 

1. Valoteho ja kantama

Taskulampun perusominaisuus on sen tuottama valoteho, joka mitataan lumeneina. Suurempi lumen-määrä tarkoittaa kirkkaampaa valoa. Valotehoon vaikuttaa myös kantama, eli kuinka kauas valo ulottuu. Hyvä kantama on erityisen tärkeä etsintä- ja pelastuskäytössä, kun taas retkeilijä voi arvostaa laajempaa valokeilaa.  Valokeilan leveys voi vaihdella kapeasta laajaan, joten käyttötarkoituksen mukaan on valittava sopiva valokeila.

2. Akun koko

Tehokkaan taskulampun tulee kestää pitkään ilman uudelleen lataamista tai pariston vaihtoa. Akkukesto ilmoitetaan yleensä tunteina, ja se voi vaihdella suuresti riippuen lampun tehokkuudesta ja valitusta valotehosta. Monet nykyaikaiset taskulamput käyttävät ladattavia litium-ioni-akkuja, jotka ovat sekä taloudellisia että ympäristöystävällisiä verrattuna perinteisiin paristoihin. 

3. Kestävyys ja luotettavuus

Taskulampun tulee kestää käyttöä erilaisissa olosuhteissa. Tarkista laitteen IP-luokitus, joka kertoo sen pölyn- ja vesitiiveydestä. Esimerkiksi IPX8-luokitus tarkoittaa, että lamppu kestää jatkuvaa upotusta veteen. Lisäksi lampun materiaali vaikuttaa sen kestävyyteen; alumiini on suosittu vaihtoehto, koska se on kevyt mutta kestävä.

4. Koko, paino ja muotoilu

Taskulampun koon tulisi olla käyttötarkoitukseen sopiva. Retkeilyyn ja hätävarusteeksi sopii pieni ja kevyt malli, kun taas turvallisuustehtävissä saattaa tarvita isomman ja ergonomisemman lampun. Myös kahvan muotoilu ja materiaali ovat tärkeitä, sillä ne vaikuttavat lampun käyttömukavuuteen ja pitävyyteen.

5. Lisäominaisuudet

Tässä artikkelissa ei juurikaan keskitytty lisäominaisuuksiin, mutta nykyiset taskulamput voivat sisältää monenlaisia lisäominaisuuksia, kuten zoomattavan valokeilan, strobovalon hätätilanteita varten tai magneettipohjan, joka mahdollistaa lampun kiinnittämisen metallipintoihin. Jotkut mallit tarjoavat myös säädettäviä valotehoja tai erikoistiloja, kuten punainen valo yöaikaan käytettäväksi.

Yhteenveto: 

Kun valitset tehokasta taskulamppua, on tärkeää miettiä, missä ja miten lamppua tulee käyttämään. Hyvin suunniteltu taskulamppu ei ainoastaan valaise pimeää, vaan se voi myös lisätä turvallisuutta ja mukavuutta monissa aktiviteeteissa. Valitsemalla oikeat ominaisuudet varmistat, että saat valaisimen, joka palvelee parhaiten juuri sinun tarpeitasi.

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli retkeiluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme rinkoista, otsalampuista tai parhaista vaelluskengistä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut