-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri

Paras paistinpannu 2024 - Vertailussa parhaat pannut eri hintaluokista

Paistinpannu on keittiön yksi keskeisimmistä välineistä ja sen ostossa ei haluaisi tehdä virhettä. Tästä syystä tutkimme markkinoiden parhaat pannut sekä käsittelemme myös, mitkä ominaisuudet tekevät paistinpannusta hyvän. Lisäksi käsittelemme miten paistinpannut, kuten valurautapannu, hiiliteräspannu sekä teflonpannu, eroavat toisistaan. Tutkimme eri tarjouksia sekä hintaluokkia edullisista paistinpannuista siihen parhaaseen paistinpannuun asti. 

Kaikki esittelemämme paistinpannut soveltuvat induktioliedelle!

Paras paistinpannu hellalla

Paras hiiliteräspannu - De Buyer Mineral B Paistinpannu Ø 28 cm

De Buyerin Mineral B hiiliteräspannu on oikein käytettynä ja huollettuna käytännössä ikuinen ja paisto-ominaisuuksiltaan kenties yksi maailman parhaista paistinpannuista. Hiiliteräs, jota usein myös virheellisesti kutsutaan ruostumattomaksi teräkseksi, paranee materiaalina ajan kanssa, joten ensimmäisillä paistokerroilla ei kannata huolestua pannun pinnasta. De Buyeria on kutsuttu jopa maailman parhaaksi paistinpannuksi, ja sen hintaluokka, n. 55€, on siihen nähden erittäin edullinen.

De Buyer Mineral B

Suosittelemme varauksetta De Buyerin Mineral B:tä kaikkiin paistotarkoituksiin. Mikäli pääasiallinen paistokohde on kananmunat, silloin suosituksemme on siihen tarkoitukseen paremmin soveltuva Tefal Renew, jonka arvostelun löydät alhaalta.

Mistä pidimme?
+ Kestävyydestä
+ Hinnasta
+ Paisto-ominaisuuksista

Mistä emme pitäneet?
– Kananmunien kohdalla löytyy parempia vaihtoehtoja

Yleisarvosana 96 / 100 

Katso lisätietoja De Buyer Mineral B:stä klikkaamalla tästä.

Paras valurautapannu - Fiskars Brasserie 27 Ø cm

Valurautapannut ovat usein erittäin painavia ja säilyttävät lämmön erittäin hyvin, vaikka pannulle laitettaisiin kerralla isompikin kuorma lihaa paistumaan. Valurautapannu helpottaa siis esimerkiksi jauhelihan ruskistamista, jossa tyypillinen ongelma on liian alhainen lämpötila, jolloin nesteet tulevat lihasta ulos. Paras valurautapannu löytyi testaamalla hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja. Parhaaksi löydökseksi löytyi Fiskarssin Brasserie 27cm kokoluokasta, joka on erittäin edullisessa hintaluokassa n. 45€ hinnallaan.

Fiskars brasserie paistinpannu

Mistä pidimme?

 + Painosta
 + Käsittelytuntumasta
 + Paistojäljestä

Mistä emme pitäneet?

 – Kahvan hieman vanhanaikaisesta muotoilusta.

Yhteenveto

Yleisarvosana 94 / 100 

Katso lisätietoja Fiskars Brasserie valurautapannusta klikkaamalla tästä. 

Paras pinnoitettu pannu - Tefal Renew ON

Pinnoitetut paistinpannut, kuten keramiikka- ja telfonpannut soveltuvat erittäin hyvin kananmunien tai kalan paistamiseen ja niiden pohjan puhdistus on äärimäisen helppoa. Pinnoitteita on nykypäivänä lukuisia perinteisen teflonin lisäksi, ja erityisesti keraamisista pinnoitteista löytyy myrkyttömiä vaihtoehtoja erinomaisesti. 

Valintamme parhaaksi pinnoitepannuksi osui tällä kertaa suomalaisille erittäin tuttu Tefal ja sen malli Renew ON. Renew ON on yksinkertainen ja simppeli, ja 24cm koossa erittäin ketterä. 

Tefal Renew ON

Mistä pidimme?

–  Ulkonäöstä

– Loistavasta pinnoitteesta – Erinomainen kananmunille!

– Hinnasta

Mistä emme pitäneet?

-Keveydestä – valitse toinen pannu paksujen pihvien paistoon

Yhteenveto

Tefal Renew ON on parhaimmillaan aamiaispannuna sen helpon käytettävyytensä sekä nopean puhdistamisensa ansiosta – huuhdo paistamisen jälkeen kuumalla vedellä ja pannu on käytännössä puhdas. 

Yleisarvosana 94 / 100 

Katso lisätietoja pannusta klikkaamalla tästä. 

Paras pieni paistinpannu - Tefal Unlimited Premium Paistinpannu 22 cm

Vaikka itse suosimme reilumman kokoisia paistinpannuja, löytyy pienemmille pannuille myös useita käyttökohteita. Oli syy sitten lettujen paistaminen, pienikokoinen keittiö tai yksineläjän halu kevyelle pannulle, löytyy pienemmistä kokoluokista lukuisia vaihtoehtoja. Näistä päädyimme perinteiseen Tefalin Unlimited Premiumiin, joka on erittäin edullisesta hinnastaan huolimatta erittäin hyvä, pinnoitettu yleispannu, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Pinnoitteena toimii Titanium. 

Tefal pinnoitettu paistinpannu

Mistä pidimme?

– Edullisesta hinnasta

– Pinnoitteesta

Mistä emme pitäneet?

-Perinteisestä ulkonäöstä

Yhteenveto

Yleisarvosana 92 / 100 

Katso lisätietoja Tefal Unlimited Premiumista:sta klikkaamalla tästä. 

Loppusanat

Tuntuuko siltä, että näillä vinkeillä voisit löytää itsellesi hyvän paistinpannun? Mikäli näin on niin, erinomaista! Mikäli koet, ettemme käsitelleet aihetta vielä tarpeeksi, niin ei hätää. Tulevaisuudessa paistinpannuarvostelumme saavat jatkoa, ja tarkasteluun otetaan hieman tyylikkyyttä kun mukaan tuodaan Le Creusetin paistinpannut. Lisäksi tarkastellaan parhaita grillipannuja. 

Myöhemmin syksyllä tarkastelemme myös erittäin edullisia ja halpoja paistinpannuja ja vertailemme Ikean, Lidlin ja Citymarketin hyllyiltä löytyviä markettipannuja.

Pysykää siis kuulolla!

 

Nettiarvosteluiden etusivulle pääset painamalla tästä. 

 

Nettiarvostelut