-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras siimaleikkuri / ruohoraivuri / trimmeri 2024 - suuri vertailu ja valintaopas

Siimaleikkurit, ruohoraivurit ja trimmerit ovat puutarhanhoitovälineitä, jotka on suunniteltu auttamaan puutarhan, pihan ja muiden ulkoalueiden ylläpidossa ja siisteyden ylläpitämisessä. Nämä laitteet ovat erityisen hyödyllisiä vaikeapääsyisten alueiden, kuten aidanvierustojen, puunrunkojen ympäristöjen ja kukkapenkkien reunojen, siistimisessä sekä ruohon ja rikkaruohojen leikkaamisessa alueilla, joille tavallinen ruohonleikkuri ei pääse. Ruohoraivuri on näistä kolmesta laitteista järein ja sillä hoituu kätevästi myös heinikot ja erilaiset paksut puskat sekä alkavat puustot, kunhan paksuus ei ylitä sormen paksuutta. Tätä paksumpaa puustoa varten tarvitaan raivaussahaa.

Ennen varsinaista vertailua ja arvosteluja, tarkistellaan hieman eri laitteiden käyttötarkoituksia lähempää. Mikäli tiedät jo laitteista enemmän ja haluat löytää vain itsellesi parhaan valinnan, voit hypätä seuraavien kohtien yli ja selata alemmaksi. 

Mies hoitaa ruohotrimmerillä ruohikkoa

Mitä eroa on siimaleikkurilla, ruohotrimmerillä, ruohoraivurilla ja raivaussahalla?

Siimaleikkurit

Siimaleikkurit ovat suunniteltu erityisesti ruohon ja pienempien rikkaruohojen leikkaamiseen. Ne ovat kevyitä ja helppokäyttöisiä, mikä tekee niistä sopivan valinnan pienempiin pihoihin ja yksinkertaisempiin leikkaustarpeisiin. Siimaleikkurit toimivat ohuella leikkuusiimalla, joka pyörii nopeasti leikaten näin ruohon ja rikkaruohot tehokkaasti.

Trimmerit

Trimmerit viittaavat yleensä pienempiin ja kevyempiin siimaleikkureihin, jotka on tarkoitettu erityisesti reunojen siistimiseen ja viimeistelyyn. Ne ovat ihanteellisia tarkkaan työhön, kuten kukkapenkkien reunusten tai laattojen välisten saumojen siistimiseen. Trimmerit ovat käteviä pienissä ja ahtaissa tiloissa, joissa suurempien laitteiden käyttö olisi hankalaa.

Ruohoraivurit

Ruohoraivurit ovat raskaampia ja tehokkaampia kuin siimaleikkurit, ja ne on suunniteltu käsittelemään paksumpaa kasvillisuutta, kuten korkeaa ruohoa ja tiheitä rikkaruohoja. Jotkut mallit voivat jopa leikata nuoria puita ja pensaita, mikä tekee niistä monipuolisen välineen monenlaiseen puutarhanhoitoon. Ruohoraivureissa käytetään usein kolmelapaista tai nelilapaista metalliterää, mutta siimavarustus tulee myös mukana. Ruohoraivuri on erinomainen valinta isolle pihalle.

Raivaussahat

Raivaussahat ovat vieläkin tehokkaampia välineitä kuin ruohoraivurit ja ne on suunniteltu erityisesti vaikeimpien ja vaativimpien maasto-olosuhteiden hallintaan. Raivaussahat on suunniteltu kestämään raskasta käyttöä ja niissä on usein voimakas moottori sekä ergonominen muotoilu, joka helpottaa pitkäaikaista käyttöä. Tehokas raivaussaha voi leikata läpi paksun kasvillisuuden, hävittää pensaikot ja jopa nuoret puut. Tämä tekee niistä erinomaisen työkalun raivaustöihin, missä tarvitaan poistaa suuria alueita tiheää kasvillisuutta tai hallita metsämaata. Raivaussaha mielletään usein ammattilaisen työkaluksi, mutta Stigan laajasta valikoimasta löytyy erinomaisia malleja myös kuluttajakäyttöön. 

 

Tiivistelmä testin parhaista työvälineistä


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista siimaleikkureista, raivaussahoista ja trimmereistä, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Paras ruohotrimmeri pienelle pihalle – Stiga GT 100e Kit – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras siimaleikkuri isolle pihalle – Stiga GT 500 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras ruohoraivuri – Stiga BC700e B Kit – Klikkaa tästä tuotteeseen

Vertailun paras raivaussaha – Stiga BC-750B – Klikkaa tästä tuotteeseen

Vertailun paras ruohotrimmeri pienelle pihalle - Stiga GT 100e Kit


Mielestämme paras ruohotrimmeri pienelle pihalle on Stiga GT 100e, joka kannattaa hankkia kittinä, eli akun kanssa. GT 100e on todella pienikokoinen, mikä tekee siitä todella kyvyen ja helpon käyttää. Siinä on tästä huolimatta hyvät säätömahdollisuudet, kuten runkoputken teleskooppinen säätö. Tämän lisäksi siitä löytyy leikkuukulman säädön, mikä mahdollistaa sen käyttämisen monen eri pituisen käyttäjän toimesta. 

gt100 ruohotrimmeri

Yksi GT100e:n parhaista ominaisuuksista on sen irroitettava akku. Koko laitetta ei siis tarvitse tuoda sisään, mikäli autotallista tai ulkovarastosta ei löydy sähköpistoketta, vaan pelkän akun pystyy lataamaan kotona. Muita loistavia ominaisuuksia ovat sen automaattinen siimansyöttö, eli siimaa tulee aina kun liipasinta painaa. Tämän lisäksi siiman vaihtaminen on helppoa, sillä siima tulee valmiiksi puolattuna. Ainoa heikkous on oikeastaan teho ja muovinen olemus, jolloin työ hidastuu, mikäli piha on hiemankin suurempi. Isolle pihalle suosittelemme leveämpää leikkuuleveyttä ja suuremman tehon laitetta.

Mistä pidimme?

+Automaattisesta siimansyötöstä

+Säädöistä

+Irroitettavasta akusta

+Painosta

+Hinnasta

Mistä emme pitäneet?

-Muovisuudesta

-Pienestä tehosta

Kokonaisarvosana
4/5

Vertailun paras siimaleikkuri isolle pihalle - Stiga GT 500

STIGA 500 GT on käytännössä GT100:n isoveli kaikilla osa-alueilla. Siinä on kaikki GT500:n hyvät ominaisuudet, kuten valmiiksi puolattu siima, automaattinen siimansyöttö ja irroitettu akku, mutta tämän lisäksi siitä alkaa löytyä tehoa. Tehon takana on 48V akku, joka mahdollistaa 240W moottorin tehon. 

Siimaleikkuri GT500

GT500 tuo uutena ominaisuutena tehon lisäksi myös pyörän leikkausosan alareunaan. Tämän ominaisuuden ansiosta lapa voidaan nostaa pystyyn ja sillä pystyy ottamaan kätevästi puskien reunat siistiksi. GT500 vie pois myös muovisuuden tunteen ja laite tuntuu todella jämäkältä, olematta kuitenkaan kömpelö. 

Mistä pidimme?

+Säädettävyydestä

+Laadusta

+Alaosan pyörästä

Mistä emme pitäneet?

-Tehontunteeseen jää koukkuun

Kokonaisarvosana
4.5/5

Vertailun paras Ruohoraivuri – Stiga BC700

Stiga BC700 vie leikkaustehon uudelle tasolle, verrattuna siimaleikkureihin ja kevyisiin ruohoraivureihin. BC700 on ensimmäinen akkukäyttöinen ruohoraivuri, joka tulee varustettuna raivauskahvoilla. Raivauskahvat keventävät laitteen käyttöä pitkäaikaisessa työskentelyssä. 

Stiga BC700 ruohoraivuriStiga BC700 ruohoraivurissa teho nousee 500w ja runkoputki on vahvaa metallia. Leikkuuleveys todella suuri, 38cm, joten suuret pihat hoituvat todella nopeasti. Mikäli tarkoituksena on työstää nuorta puustoa (alle sormenpaksuista), puskia ja heinikkoa, on BC700 erinomainen valinta!

Mistä pidimme?

+Järeästä olemuksesta

+Laajasta leikkuualasta

+Raivauskahvoista

Mistä emme pitäneet?

-Painosta

Kokonaisarvosana
4.5/5

 

Vertailun paras raivaussaha – Stiga BC-750B

Raivaussahoista tulee mieleen raskaat ammattilaislaitteet kun usein tarvittaisiin hieman edullisempaa, mutta silti todella tehokasta ja jämerää peliä. Tähän ratkaisuna Stigalta on edullinen BC-750B, josta löytyy 45-kuutioinen bensamoottori. Mukana tulee raivausterä ja siimapäät ja se soveltuu puoliammattimaiseen käyttöön.

Stiga BC750B Raivaussaha
 
 
 
 Stiga BC-750B on markkinoiden kustannustehokkain ratkaisu kun tarvitsee saada oma tai naapurin metsää hoidettua. Raivausterällä katkeaa ranteen paksuinen puu vallan mainiosti ja 45cm leveä leikkuualue takaa nopean etenemisen. 
 
Kokonaisarvosana
4.5/5

Mistä pidimme?

+Tehosta

+Raivausominaisuuksista

+Leikkuuleveydestä

+Hinnasta 

Mistä emme pitäneet?

-Painosta varauksella

Yhteenveto

Hankkimalla siimaleikkurin tai ruohoraivurin saat käyttöösi monipuolisen ja tehokkaan työkalun, joka tekee puutarhan- ja maisemanhoidosta huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa. Näiden laitteiden avulla voit ylläpitää pihasi kauneutta ja terveyttä kätevästi ja ammattimaisesti. Tässä muutamia keskeisiä syitä, miksi siimaleikkurin tai ruohoraivurin hankinta kannattaa:

Tehokkuus vaikeapääsyisillä alueilla

Siimaleikkurit ja ruohoraivurit on suunniteltu erityisesti selviytymään alueista, joihin tavallinen ruohonleikkuri ei pääse. Tämä tarkoittaa, että voit helposti siistiä ruohon ja rikkaruohot aidojen reunoilta, puunrunkojen ympäriltä, kukkapenkkien laidalta ja kivien ympäristöstä, varmistaen, että koko pihasi näyttää siistiltä ja hyvin hoidetulta.

Monipuolisuus

Siimaleikkurit ja ruohoraivurit tarjoavat monipuolisuutta erilaisiin leikkaustarpeisiin. Pienemmät siimaleikkurit ovat ihanteellisia viimeistelyyn ja tarkkaan työhön, kun taas tehokkaammat ruohoraivurit selviytyvät vaativammista tehtävistä, kuten korkean ruohon ja tiheän kasvillisuuden leikkaamisesta. Jotkut mallit mahdollistavat myös leikkuupään vaihdon, jolloin sama laite voi toimia sekä siimaleikkurina että ruohoraivurina.

Säästää aikaa ja vaivaa

Käyttämällä siimaleikkuria tai ruohoraivuria voit säästää merkittävästi aikaa ja vaivaa verrattuna manuaaliseen leikkaamiseen tai vaikeapääsyisten alueiden siistimiseen käsin. Laitteet on suunniteltu olemaan helppokäyttöisiä, ja niiden avulla voit saavuttaa nopeasti ja vaivattomasti ammattimaisen lopputuloksen.

Kustannustehokkuus

Vaikka siimaleikkurin tai ruohoraivurin hankinta vaatii alkuinvestoinnin, se voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Oikean laitteen avulla voit itse hoitaa monia tehtäviä, joihin saattaisit muuten tarvita ammattilaisten apua. Lisäksi säännöllinen ja asianmukainen ylläpito pitää pihasi kunnossa, mikä voi vähentää tulevaisuuden kunnostustarpeita.

Parempi piha ja puutarha

Säännöllinen leikkaaminen ja kasvillisuuden hallinta parantavat pihasi ulkonäköä ja terveyttä. Siimaleikkurin tai ruohoraivurin avulla voit estää rikkaruohojen leviämisen, edistää ruohon tasapainoista kasvua ja ylläpitää puutarhasi estetiikkaa.

Kokonaisuutena siimaleikkurin tai ruohoraivurin hankinta on järkevä päätös jokaiselle, joka arvostaa kaunista ja hyvin hoidettua ulkotilaa. Nämä laitteet tarjoavat tehokkuutta, monipuolisuutta ja käyttömukavuutta, tekevät ylläpidosta helpompaa ja auttavat pitämään pihasi viihtyisänä ja terveenä. Täydellisen puutarhan tavoittelussa, kannattaa muistaa myös maaperän valmistelu puutarhajyrsimellä.

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut