-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras riippumatto vaellukselle - suuri vertailu- ja valintaopas

Artikkeli julkaistu 25.4.2024

Vaellus on suosittu harrastus, joka tarjoaa sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia, mutta sen nautinto ei rajoitu vain päiväsaikaan. Yhä useammat vaeltajat ovat löytäneet riippumaton tuoman lisäarvon – se tarjoaa ainutlaatuisen tavan nauttia luonnosta ja lepäämisen hetkistä. Erilaisia riippumattoja löytyy markkinoilta suhteellisen paljon, joten tässä artikkelissa vertaillaan niitä keskenään ja yritetään löytää se paras riippumatto retkeilyyn.

Mies taskulampun kanssa retkellä, valo osoittaa taivaalle

Mitä tulisi ottaa huomioon riippumattoa valittaessa

Valittaessa riippumattoa vaelluskäyttöön on tärkeää huomioida muutama seikka: Kestävyys, koko ja paino, hyttysverkon kiinnitys / sisäänrakennettu sekä tarvitaanko erillistä tarppia, eli sadesuojaa. Näihin pureudutaan artikkelin lopussa vielä tarkemmin, kun käydään läpi meidän mielestämme hyviä valintoja. 

Tiivistelmä vertailun parhaista riippumatoista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden riippumatoista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Vertailun paras riippumatto hyttysverkolla –  DD Hammocks Frontline – Paina tästä tuotteeseen

Vertailun halvin riippumatto  – Ticket to the moon Compact – Paina tästä tuotteeseen

Vertailun kevyin riippumatto – Eagles Nest Outfitters SUB6 – Paina tästä tuotteeseen

Vertailun paras lisävaruste riippumattoon – Ticket to the Moon Moonquilt – Paina tästä tuotteeseen

Vertailun paras riippumatto hyttysverkolla - DD Hammocks Frontline

DD Hammocks tarjoaa markkinoille minimalistisen majoitevaihtoehdon, joka on suunniteltu erityisesti vaeltajille ja retkeilijöille, jotka arvostavat mukavuutta ja toiminnallisuutta kompaktissa paketissa. Tämä riippumatto on varustettu hyttysverkolla, joka suojaa tehokkaasti hyönteisiltä, kun sen vetoketjut pidetään kiinni. Lisäksi tuotteessa on ominaisuus, joka mahdollistaa maton helpon kääntämisen ylösalaisin, jolloin hyttysverkko ei ole tiellä.

DD Hammocks Frontline

 

Maton rakenne on hengittävä, mikä lisää käyttömukavuutta lämpimissä olosuhteissa. Kaksoispohja on suunniteltu pitämään makuualusta paikoillaan, mikä on erinomainen lisä, sillä se estää alustan liukumisen yöllä. Vetoketjut molemmissa laidoissa tekevät mattoon sisäänpääsystä helppoa ja mahdollistavat läpituuletuksen, mikä on hyödyllinen ominaisuus etenkin kuumina kesäpäivinä. Kokonaispaino varusteineen on 1170g, matto 860g. 

Tuotteen mitat on suunniteltu sopimaan enintään 195 cm pitkille käyttäjille, ja se tarjoaa optimaalisen mukavuuden henkilöille, joiden pituus on alle 185 cm. Riippumaton maksimaalinen painoraja on 125 kg, mikä tekee siitä käyttökelpoisen useimmille aikuisille. Lähelle painorajaa tai sen yli menevien ihmisten kannattaa suunnata katseensa Ticket To The Moonin compactiin, missä maksimi painoraja on 200kg. 

Mistä pidimme?

+Hyttysverkosta

+Hinnasta

+Ominaisuuksista

Mistä emme pitäneet?

-Liukkuudesta

-Kevyestä painorajasta

Kokonaisarvosana
4/5

Käyttäjien kokemuksia taskulampusta: ”Aivan loistava majoittumistapa prätkäreissuilla! Helppo ripustaa, vie tosi vähän tilaa matkatavaroissa, ja tarpilla täydennettynä saa myös suojaa auringonpaisteelta, tuulelta, sateelta ja lintujen tuotoksilta. Oikein hyvä ostos, suosittelen!

Vertailun halvin riippumatto - Ticket to the moon Compact

Ticket To the Moon Compact on laskuvarjokankainen,  yhden hengen riippumatto. Se on kevyt ja helppo pakata, mikä tekee siitä kätevän kumppanin niin pitkille vaelluksille kuin viikonloppureissuillekin. Sen kompaktius ja vain 500 gramman paino ovat vaikuttavia, mutta tämä ei tule mukavuuden kustannuksella: riippumaton makuupituus ja leveys tarjoavat riittävästi tilaa nukkua mukavasti. Materiaalin kosteudenkestävyys ja nopea kuivuminen ovat erinomaisia ominaisuuksia, varsinkin epävakaissa sääolosuhteissa, myös painonjakautuminen on muita makuupusseja hieman parempi. 

Itse riippumatto on todella edullinen, mutta silti todella laadukas. Kuitenkin, paketin mukana ei toimiteta ripustusköysiä tai -remmejä, mikä voi olla pettymys niille, jotka odottavat käyttövalmista pakettia. Vaikka tämä antaa vapauden valita itse sopivimmat ripustusvälineet, se lisää myös ylimääräistä vaivaa ja kustannuksia.

Ticket To the Moon Compact

Kaiken kaikkiaan tämä riippumatto on hyvä valinta niille, jotka etsivät kevyttä, mukavaa ja helppohoitoista majoitusratkaisua edullisesti. Se ei ehkä ole paras valinta niille, jotka etsivät täysin vaivatonta setuppia, mutta tarjoaa vahvan suorituskyvyn niille, jotka ovat valmiita panostamaan hieman lisävaivaa mukavuuden ja kestävyyden eteen. Riippumaton voi pestä pesukoneessa 30c asteessa ja paino on 500g. 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Laadusta

+Painosta

Mistä emme pitäneet?

-Varusteet pitää hankkia erikseen (hyttysverkko, narut / tree huggerit, tarppi)

Kokonaisarvosana
4/5

Vertailun kevyin riippumatto – Eagles Nest Outfitters SUB6

Tämä superkevyt riippumatto painaa vaivaiset 165 grammaa, ja sen pakkauskoko on poikkeuksellisen pieni, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan kevytretkeilijöille ja niille, jotka arvostavat minimipainoa ja maksimaalista kannettavuutta. Riippumatto tarjoaa kätevän vaihtoehdon teltalle ja sopii niin rentoutumiseen mökkirannassa kuin tauoilla päiväretkilläkin.

Riippumaton mitat, 2,7 metriä pituus ja 1,2 metriä leveys, tarjoavat kohtuullisen mukavuuden yhdelle henkilölle, vaikkakin leveydessä voi olla hieman ahdasta verrattuna suurempiin malleihin. Kolmoistikatut saumat lisäävät tuotteen kestävyyttä, mikä on erityisen tärkeää kevyessä varusteessa, jossa jokainen yksityiskohta vaikuttaa kokonaiskestävyyteen.

Eagles Nest Outfitters SUB6

On huomionarvoista, että tämä riippumatto ei sisällä ripustusköysiä tai -remmejä, mikä voi olla haittapuoli niille, jotka odottavat käyttövalmista pakettia. Valmistaja suosittelee Eno Helios -ripustussettiä, joka on hankittava erikseen, lisäten kokonaiskustannuksia.

Maksimikuorma riippumatolle on 136 kg, mikä on hieman vähemmän kuin useimmissa standardikokoisissa riippumatoissa. Tämä pienempi kuormituskyky voi olla rajoitus joillekin käyttäjille. 

Yhteenvetona superkevyt riippumatto on erinomainen valinta retkeilijöille, jotka arvostavat äärimmäistä keveyttä ja kompaktiutta, jopa hieman mukavuudesta tinkimällä. 

Mistä pidimme?

+Painosta x3

+Hinnasta

Mistä emme pitäneet?

-Selkeästi ohuempi kuin muut matot

-Hieman pienikokoinen aikuiselle miehelle (185cm, 95kg)

Kokonaisarvosana
4/5

Vertailun paras lisävaruste vaellukselle - Ticket To the Moon Moonquilt lämpöpeitto

 

MoonQuilt on suunniteltu tarjoamaan lisälämpöä riippumaton käyttäjille, erityisesti niille, jotka kamppailevat kehon lämmön säilyttämisen kanssa yöpyessään riippumatossa. Koska riippumatossa nukkuessa kehon lämpö karkaa helposti alaspäin, on eristävä peitto kehitetty ratkaisemaan tämä ongelma, tarjoamalla lämmöneristystä riippumaton ulkopuolelta.

Peitteen suunnittelussa on otettu huomioon käytettävyys riippumatossa, jossa perinteisen makuualustan käyttö voi olla haastavaa liukkaan kankaan ja ahtauden vuoksi. MoonQuilt asetetaan riippumaton ulkopuolelle, mikä estää sen liukumisen pois paikaltaan tai litistymisen kehon painon alla. Tämä ominaisuus mahdollistaa tasaisen ja mukavan lämpökerroksen, joka ei rajoita käyttäjän liikkeitä.

Ticket To the Moon Moonquilt
 
 
 

MoonQuiltin käyttölämpötila on arvioitu mukavaksi vielä +10 … +5ºC lämpötilassa, mikä tekee siitä sopivan viileämmille keleille. Peitto on yhteensopiva useiden Ticket to the Moon -riippumattojen kanssa, kuten Single-, Original- ja Compact-mallien kanssa, mikä lisää sen monipuolisuutta.

Lisäksi tuotteen mukana tuleva pakkauspussi tarjoaa tilaa ei ainoastaan itse huovalle, vaan myös riippumatolle, hyttysverkolle ja köysille, mikä tekee siitä käytännöllisen valinnan ulkoilma-aktiviteetteihin. MoonQuilt toimii paitsi alushuopana myös peittona ja jopa ympäri kiertyvänä makuupussina, lisäten sen käyttömahdollisuuksia.

 

Mistä pidimme?

+Lämmöstä

+Käytettävyydestä

+Nukkumismukavuudesta

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
4/5

Riippumaton valinta ja lisävarusteet

Mikäli et löytänyt omiin tarpeisiisi artikkelista löytyneitä riippumattoja, olemme koonneet muutamia huomioita lisävarusteista, mitkä kannattaa ottaa huomioon riippumaton painon, koon ja mukavuuden lisäksi. 

Suositeltavat Lisävarusteet

1. Hyttysverkko

Hyttysverkko on elintärkeä lisävaruste alueilla, joilla esiintyy hyönteisiä. Se pitää ötökät loitolla ja mahdollistaa rauhallisen unen. Joissakin malleissa hyttysverkko on sisäänrakennettu, kun taas toisiin se on ostettava erikseen.

2. Aluspeite (Underquilt)

Aluspeite kiinnitetään riippumaton alle ja se tarjoaa lisälämpöä kylminä öinä. Se on suunniteltu eristämään alhaalta tuleva kylmyys ja on erityisen hyödyllinen, kun lämpötilat laskevat.

3. Makuupussi tai retkeilypeitto

Vaikka riippumatoissa käytetäänkin usein aluspeitteitä, on makuupussi tai peitto suositeltava lisävaruste lisälämmön takaamiseksi. Makuupussi soveltuu parhaiten kylmiin olosuhteisiin, kun taas kevyt peitto riittää lämpimämmällä säällä.

4. Pehmuste tai makuualusta

Jotkut riippumattokäyttäjät suosivat perinteistä makuualustaa, joka lisää mukavuutta ja tarjoaa lisälämpöä. Makuualustan käyttö voi kuitenkin olla haastavaa, sillä se voi liukua riippumatossa.

5. Kompressiopussi

Monet riippumatot sisältävät integroidun pakkauspussin, joka helpottaa maton kuljetusta ja säilytystä. Jos riippumatossasi ei ole sisäänrakennettua pussukkaa, on erillisen kompressiopussin hankinta suositeltavaa.

6. Ripustusköydet tai -remmit

Riippumaton kiinnityksessä käytettävät köydet tai remmit ovat avainasemassa. Ne tulee valita huolellisesti, sillä niiden tulee kestää käyttäjän paino ja lisäksi ne eivät saa vahingoittaa puita. Nykyaikaiset ripustusjärjestelmät ovat helppokäyttöisiä ja nopeita asentaa, ja ne mahdollistavat riippumaton säädön mukavaan asentoon.

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli retkeiluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa ihmeessä lukea artikkelimme rinkoista, otsalampuista tai parhaista vaelluskengistä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut