-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras epäkeskohiomakone 2024 - vertailu ja hankintaopas

Artikkeli päivitetty 4.4.2024

mies hiomassa epäkeskohiomakoneella

Mitkä ominaisuudet tekevät hyvän epäkeskohiomakoneen?

Kun etsitään sitä parasta epäkeskohiomakonetta, kannattaa lähteä liikkeelle tarpeesta. Usein helpoin lähtökohta on miettiä, tarvitseeko akulla varustetun koneen, vai pystyykö ja haluaako käyttää langallista (tai paine-ilmalla) varustettua epäkeskohiomakonetta. Akkukoneet ovat kasvattaneet suosiotaan akkuteknologian kehittyessä, emmekä ihmettele, sillä niiden käyttäminen on nopeampaa ja mukavampaa. Johdollisesta koneesta saadaan kuitenkin edullisemmin tehoja irti, eikä työnteko lopu kesken akun hyytymiseen. 

Muita ominaisuuksia, joita hyvästä epäkeskohiomakoneesta tulisi löytyä, ovat sopiva paino, tarpeeksi suuri teho, sekä sopiva hiomakiekon koko. Tyypillisimmät kokoluokat ovat 125mm ja 150mm. Tähän vertailuun valitsimme vain 125mm koneita, jotta vertailu olisi mahdollisimman yhdenvertainen. 

 

Epäkeskohiomakone on todella monipuolinen työkalu, joka soveltuu erityisesti suurille, tasaisille pinnoille. Hyvä epäkeskohiomakone pystyy hiomaan kivi-, metalli- ja puupintoja sekä kiillottaamaan niitä. Osa käyttäjistä on jopa kokeillut niiden käyttöä vahaamiseenkin (emme suosittele, kiillotuskone on parempi). Tässä vertailussa olemme kuitenkin keskittyneet hiomakoneiden puuntyöstöominaisuuksiin. 

Tiivistelmä vertailun parhaista epäkeskohiomakoneista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista epäkeskohiomakoneista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Paras langaton epäkeskohiomakone – DeWalt DCW210N  – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras johdollinen epäkeskohiomakone – Makita BO5041 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras laajoille pinnoille – Milwaukee M18 BOS125 – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras pölynkeräys – Bosch GEX 12v – Klikkaa tästä tuotteeseen 

Paras edullinen epäkeskohiomakone – Black & Decker KA199  – Klikkaa tästä tuotteeseen

Paras langaton epäkeskohiomakone - DeWalt DCW210N

DeWalt DCW210N epäkeskohiomakone kerää kehuja kyvystä olla nopea ja aggressiivinen mahdollisimman vähäisellä tärinällä. DeWalt pärjää myös keskimääräistä paremmin kuin muut hiomakoneet alhaisilla kierrosnopeuksilla. DCW210N ei tunnu kärsivän tehon heikkenemisestä, eikä tärinän lisääntymisestä kun nopeutta lasketaan.  

Dewalt DCS210N

Mikäli sinulta löytyy DeWaltin langattomia laitteita jo entuudestaan, on DCW210N ehdottoman suositeltava epäkeskohiomakone! Sähkötyökaluista DeWaltin valmistamat muutkin laitteet, kuten porat ja sahat, ovat erittäin laadukkaita. Ne käyttävät samaa akkua kuin DCW210N, joten investointi akkuihin ja laturiin ei ole huono vaihtoehto. 

Mistä pidimme?

+Nopeudesta

+Tehosta

+Laadusta / tärinättömyydestä

Mistä emme pitäneet?

-Erillisenä ostettavasta akusta

Kokonaisarvosana
5/5
Asiakkaiden kokemuksia: ”Loistava hiomakone, paljon parempi kuin hiirityyppinen hiomakone, jota olen käyttänyt aiemmin. Teki erittäin kevyttä työtä hiomalla 6m tammityötasoa takaisin paljaaseen puuhun. Akun kesto näyttää ok, yhdellä akulla pärjäsi, mutta juuri ja juuri.”


Paras johdollinen epäkeskohiomakone – Makita BO5041

Makita BO5041 on erittäin kevyt johdollinen epäkeskohiomakone, joten sillä voidaan hioa helposti myös pystysuorassa olevia pintoja, ilman että väsymys ja maitohapot alkavat painamaan. Lisäksi siitä löytyy säädettävä etukahva, joka tuo helpotusta ahtaisiin paikkoihin kun tarvitaan päästä hiomaan eri kulmia. Lisäksi kumipintainen kämmenkahva lisää käyttöergonomiaa.

Makita BO5041

Makitan epäkeskohiomakone on johdollisten koneiden huippuluokkaa. Tehokas 300W moottori on säädettävissä 4000-12 000 kierroksen alueelle ja pölypussi kerää hienosti pölyn talteen. Ainoa miinus tulee oikeastaan johdon kanssa työskennellessä, mutta mikäli tarvitsee työvälinettä, joka ei väsy, voi Makita BO5041 olla sinun valintasi. Bonuksena Makitoissa tuntuu olevan niiden korkea jälleenmyyntiarvo (muutkin artikkelin koneet pitävät arvonsa kyllä hyvin). 

Mistä pidimme?

+Tehosta

+Laajasta kierrosalueesta

+Painosta

Mistä emme pitäneet?

-Johdosta

 

Kokonaisarvosana
4/5


Makita kokemuksia: ”
Minulla oli Ryobin käsikäyttöinen hiomakone, joka oli hyvin vääntövoimainen ja jätti jatkuvasti pyörteitä, joten päätin hävittää sen ja ostaa Makitan. Sitä on ilo käyttää Ryobiin verrattuna. Se on kevyt, yhdellä kädellä ohjattava ja paljon hiljaisempi kuin muut hiomakoneet, joita minulla on ollut. Muuttuva nopeus tarkoittaa, että voit valita hellävaraisesta viimeistelyhionnasta aggressiivisempaan materiaalin poistoon.”

 

 

Paras laajoille pinnoille – Milwaukee M18 BOS125

Milwaukee M18 BOS125 on nopeasti pyörivä (14,000-24,000 kierrosta / min) hiomakone. Laatu on erittäin hyvä, taattua Milwaukee laatua. Nopeutensa ansiosta M18 BOS125 sopii erinomaisesti isojen pintojen hiomiseen. Se ei ole ihan niin näppärä ja kevyt kuin edeltäjänsä, mutta sen käyttö on äärimäisen mukavaa.
 
Milwaukee M18 BOS125
 
 
Milwaukee M18 BOS125 on ehdottomasti hankinnan arvoinen epäkeskohiomakone, mikäli haluaa päästä tai on jo Milwaukeen akkuekosysteemiin. Kaikki Milwaukeen työkalut ovat poikkeuksellisen laadukkaita ja pitävät hyvin arvonsa. Miinuspuolena on se, että usein ne myös maksavat hieman enemmän kuin kilpailijoiden vastaavat laitteet. Epäkeskohiomakone M18 BOS125 on kuitenkin hyvin hinnoiteltu ja jopa kilpailijoitaan edullisempi. 
 

Mistä pidimme?

+Laadusta

+Nopeudesta

+Hinnasta 

Mistä emme pitäneet?

-Kömpelyydestä

Kokonaisarvosana
4.5/5


Asiakkaiden kokemuksia: ”
Minulla on muitakin Milwaukeen akkutyökaluja, ja tuntui loogiselta ottaa saman merkin hiomakone. Tuote on hyvin rakennettu ja toimiva. Kun hioin puupenkkiä, arvostin pölyn imurointimahdollisuutta omalla säiliöllä ja käteen välittyvän tärinän vähenemistä. Säiliö voisi toimia tosin hieman paremmin. On myös kätevää säätää kierrosten määrää hiottavan materiaalin mukaan. Loppujen lopuksi olen tyytyväinen.

 

Paras pölynkeräys – Bosch GEX 12v

Bosch GEX 12v valikoitui tähän arvosteluun puhtaasti sen vuoksi, että sitä kiitellään sen pölynkeräysominaisuuksista. Tämän lisäksi siinä on hyvä hiontatasapaino ja erittäin ergonomiset rannetuet ja kahvat, jotka takaavat optimaalisen työkalun hallinnan.
 
Bosch GEX 12v
 
Boschin työkalut ovat suurimmalle osalle tavallisista kuluttajista tuttuja. Perustyökalut Boschilla ovat vihreitä – laitteen sininen väri kertoo siitä, että se on laadukkaammasta, ammattilaisille tarkoitetusta Bosch Professional sarjasta. Bosch GEX 12v on erinomainen valinta, kun tarvitaan kevyttä, ergonomista ja hyvillä pölynkeräysominaisuuksilla varustettua hiomakonetta.
 

Mistä pidimme?

+Pölynkeräysominaisuuksista

+Painosta

Mistä emme pitäneet?

-Hinnasta

Kokonaisarvosana
4/5


Bosch GEX kokemuksia: ”
Hankin tämän autojen vahaamiseen. Tähän tarkoitukseen se on täydellinen. Luulen kuitenkin, että jos tekisi raskasta ja pitkäkestoista hiontaa, 12 voltin järjestelmä ei ehkä riitä ja  pitäisi harkita 18 voltin versiota.”

 

Paras edullinen epäkeskohiomakone – Black & Decker KA199 

Black & Decker KA199 edustaa vertailun halvinta työkalua, jolla työnteko sujuu vielä mukavasti. Edullisimmat Biltemasta / Puuilosta / Lidlistä löytyvät merkit kuten Parkside on jätetty tästä arvostelusta pois. Näistäkin voi löytyä hyviä työkaluja, mutta laatu vaihtelee niin paljon eri laitteiden välillä, että se vaatii tuuria. Black & Decker KA199:ssä on lähdetty liikkeelle siitä, miten voidaan toteuttaa toimiva työkalu edulliseen hintaluokkaan. Tämä huokuu mm. siinä, että nopeutta ei voida säätää, mutta kaiken kaikkiaan KA199 on erittäin toimiva langallinen epäkeskohiomakone.
 
Black & Decker KA199
 
Black & Decker on yksi maailman johtavista sähkötyökalujen valmistajista. KA199:n 240w moottori, joka pyörittää hiomalaikkaa 14 000 kierroksen minuuttinopeudella on oikein toimiva peli 75€:n hintaluokkaan. 
 

Mistä pidimme?

+Hinnasta

+Hintalaadusta

Mistä emme pitäneet?

-Moottorin tehosta

-Äänestä

Kokonaisarvosana
4/5

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli työkaluaiheiset arvostelut kiinnostavat, kannattaa seurata nettiarvosteluita säännöllisesti, sillä tarkoituksemme on lisätä myös muiden työkalujen vertailuita tulevaisuudessa.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.